How does it feel?

Idag lyssnar vi på Bob Dylan med Like a rolling stone och peppar inför Peace and love festivalen i sommar!

There was something missing in my lifeMusikvideon till Birds med Serenades. Önskar att jag hade kunnat se när de spelade på Södra teatern i torsdags men jag jobbade tyvärr. Hoppas på att få se dom på någon festival i sommar istället.

I see the black fade to grey

I torsdags var vi på Glasvegas på Annexet och det var magiskt. Bandet kom in på scen till låten Pain pain never again och börjar sen spela The world is yours. I princip hela konserten stod man och ryste och i mellansnacken så dog jag lite. Allra allra bäst är när de i extranumrena spelar Lots sometimes, och innan de spelar den berättar James på den finaste skottskan som finns att han gillar den låten jättemycket men att man aldrig vet vad andra ska tycka om låtarna, men så hade Jonnas syster sagt att hon gillade den låten. Det får mig att sakna Glasgow så otoligt mycket. 

Konserten är så himla bra att jag aldrig vill att de ska sluta spela. Grymt var även Shine like stars, Whatever hurts you through the night och It's my own cheating heart that makes me cry. Det var en perfekt blandning mellan gamla och nya låtar för de spelade bland annat Lonesome swan, S.A.D light, Geraldine och så givetvis Daddy's gone från första skivan.

Det enda minuset med konserten var lokalen. Gillar inte alls Annexet, det är alldeles för stort och man får inte alls den där intima känslan. Man kommer inte tillräckligt nära bandet och publiken står för utspritt för att det ska bli den där magiska känslan i publiken. Den om att man tillsammans är med om något magiskt.
I will be the lumberjack and you will be the tree

Vi åker till Island imorgon med våran kamrat Annie och stannar en vecka. Det givna soundtracket är Annies favorit Sin Fan Bous. Här nedanför kan ni lyssna på låten Clangour and flutes.

No thinking for a little while

Just nu lyssnar jag nästan enbart på låten Fake empire med The National. Det är så jävla bra att man ryser varje gång man hör låten. Den låten finns med på skivan Boxer som dom släppte 2007 och det är tack vare min kamrat Annie som jag upptäckte den nu.

Time to stand up

I morn släpps äntligen Twin Atlantics nya skiva Free.
I samband med släppet av nya skivan blev en som jag tror är den första och förmodligen den enda sverigespelningen även klar för det fantastiska bandet från glasgow.
Spelningen kommer att ta plats på Siesta! festivalen i hässleholm i början av juni, speldag under festivalen är dock inte klart ännu.
Att den enda spelningen är i Hässleholm och dessutom på en festival tycker vi på mondaytuesday är lite småtråkigt eftersom det innebär att vi inte kommer att ha möjlighet att se den. Fast klaga ska vi inte göra utan istället glädjas att det finns åtminstone en festival i sverige som gör en grym bokning.
Här kan man förhandslyssna på Free om man känner som jag att man absolut inte kan vänta till imorn.

RSS 2.0