Tuesday

Imorn drar vi iväg på ytterligare en festival, Arvikafestivalen, tillsammans med Martina ska vi alla tre jobba som funktionärer fast inom tre olika områden.
Tycker Arvika har riktigt få bra band bokade i år och skulle aldrig åka iväg dit i år som festivalbesköare, på det planet slår p&l ut dom riktigt hårt.
Typ enda höjdpunkten är Mando Diao som spelar på torsdag på Vintergatan 18.45.
Varför har dom ex INTE bokat Molotov Jive? Hanna och jag hoppas fortfarande...
Det är ju typ hemmaplan för dom och tycker Arvika borde följa p&l på det planet att ge lokala band chansen att visa upp sig...

Monday

Om ni inte har något att göra kan ni alltid kolla in webb-tvn från P3Live Session med Molotov Jive och Johnossi, mycket mycket bra! Livemusik, intervjuer och introtävling mellan John och Anton.  http://www.sr.se/p3/diverse/appdata/P3live/video/P3LiveSession-20090211-MolotovJive-Johnossi.asx 
Passa på att lyssna och kolla innan 10 juli då jag tror det försvinner från internet.


It was Peace and love..

Festivalens bästa spelning stod Sugarplum Fairy för, bandet var extremt taggade och Sugarplum på hemmaplan på P&L i Borlänge brukar aldrig bli något annat än fantastiskt. Dock var spelningen alltför kort, och jag saknade låtar som Never thought I'd say It's alright och The Restless Breakout såklart, men ändå så sjukt grymt! Sugarplum var peppade, publiken peppad och då kan det ju inte bli annat än bra. Bästa låtarna var (And please)Stay young och Sensation, sån energi, underbart!
På andra plats, inte alls långt efter, kommer Molotov Jives konsert på onsdagen, jag var sjukt peppad inför den och det blev lika bra som man hade hoppats på, om inte bättre. Höjdpunkterna var Bridges Burn och så spelade dom Made in Spain som dom inte spelat live på ett tag, underbart!

Sen var ju såklart Mando Diao fantastiska, även om jag gärna hade hört lite fler äldre låtar, saknade speciellt Clean Town. Grymmaste låten var The Band, och det  var riktigt grymt att se så sjukt mycket folk som var på spelningen!
Hade bara önskat att jag stod lite längre fram bland folk som kunde alla texter och inte bara refrängerna, det var inte alls samma tryck där vi stod iår som det varit på Mando konserterna de andra åren, fast det hade nog med att göra att scenen var större än någonsin i år och publiken var uppdelad i tre..


Överraskande bra var Carl Barat och Pete Doherty. Hade bara hört några Libertines låtar innan men efter både Carl och Pete's grymma konserter så är Libertines ett band jag ska lyssna in mig mera på helt klart! Pete spelade också med Babyshambles och de var också mycket bra men hans egna akustiska spelning var bättre.

Även Deportees var överraskande bra, hade aldrig sett dom live men nya skivan Under the pavement - The beach är riktigt bra. Deras spelning var grym,bra blandning på gamla och nya låtar, och de avslutade spelningen himla fint med låten When they come. Det enda som fattades var att dom inte spelade Missing you, Missing me, men annars innehöll konserten allt man kunde önska sig: en 2.0 version(som Peder uttryckte det) av Arrest me til it hurts, Will you talk(if I listen), Who's gonna meet me, Turn back time och Under the pavement - The beach och andra bra låtar.


Johnossi, som ersatte The Kooks som hade ställt in, var grymma, som dom alltid är, och de spelade en ny låt som lät mycket bra, filmade en del av den så ett klipp kanske kommer upp inom en snar framtid.
Det var även häftigt att se Mötley Crüe, packat med folk och svårt att se någonting alls, men som tur var är jag lång och fick några glimtar av bandet då och då.  


p&l dag 2 "Monday tuesday!"

Först och främst JOHNOSSI ersätter The Kooks, alltså absolut ingen dålig ersättare, typ det bästa dom kunde gjort av situationen, en av mina favoriter kliver på Eldorado scenen imorn klockan 21.00.
Dessutom såg vi Molotov idag. Vi var väldigt taggade och setlisten innehöll gamla godingar som "Made in Spain" bland annat, men enligt Anders glömde, glömde alltså, dom spela "Song for the fallen apart".
Synd att dom hade så tidig tid och att så få besökare kom men en Molotov spelning liksom! Det var grymt men inte den bästa jag sett med dom.
Vi har också besökt p&l campingen. Eftersom vi jobbar sista dan imorn börjar festivallivet på riktigt imorn kring 16 tiden.
Rapport kommer nångång med kommentarer om både Mötley och Johnossi.
Var så säkra, vi på mondaytuesday.blogg.se har bästa dagaran i våra liv just nu och ser i princip ALLA band vi älskar!
Lite Molotov bilder från vår väldigt dåliga lila kompaktkamera ;)


Molotovs Anders Wennberg!


Anton Annersand.


Anton och Johan.


mondaytuesday på Peace and Love 2009!


P&L dag 1.

MOLOTOV i morn, pepp som sjutton!
The kooks verkligen tyvärr inställt hur tråkigt som helst.
Nu måste vi sova för att orka med funk jobbet innan Molotov i morn, lyssna in Emil Jensen tills vi hörs nästa gång!
God Natt!

Intohimo vs Mötley / Ida vs Hanna

Hanna laddar för fullt  inför Mötley Crue som hon har fått för sig är jättebra, en tjock bok om bandet har tex införskaffats på biblioteket och deras låtar dånar över hela huset, jag har inget att säga till om så fort jag sätter på lite av Intohimo kommer Hanna skrikande på en gång och tvingar mig att stänga av..Uppladdningen har bara börjat med andra ord idag kvitterade vi ut våra röda fina funktionärsarmband och imorn börjar vi jobba.
Om endast TVÅ dagar, MOLOTOV JIVE 16.00!

"Are you the one I dream of? Man!"

Just nu peppar vi inte så otippat inför p&l och Mando Diaos spelning på hemmaplan.
Dom har fått den helt suveräna speltiden 00.30-02.00 på fredagen!
Deras senaste platta "Give me fire" körs om och om på spotify men den når helt klart inte upp till absoluta favoriten "Ode to ochrasy".
Så istället för en spotify spellista denna vecka så rekommenderar vi 10 grymma Mando låtar verkligen värda att lyssna in om ni inte redan gjort det!

"Morning paper dirt"
"The shining"
"The new boy"
"Song for aberdeen"
"Dance with somebody"
"Long before rock´n´roll"
"Dalarna"
"Clean town"
"Annies angel"
"How we walk"

All these nights

Nu har vi skapat ett youtube konto också för att kunna ladda upp lite videoklipp här på bloggen, och som utlovat så är här nedanför ett klipp med den nya låten All these nights med Elias and the Wizzkids
 

Och så en bild också, hade bara med den lilla digitalkameran så det blev ingen höjdarbild, men bättre än ingenting..

Elias and the Wizzkids på Ernst-Rolf gården i Falun

MIDSOMMARNATTSDRÖMMAR

Imorgon är det midsommarafton(årets bästa dag!) vad passar då inte bättre att peppa med än En midsommarnattsdröm by the one and only Håkan Hellström. 

Elias and the Wizzkids

Efter en liten orienteringsmiss(eller stor) så hittade vi tillslut fram till Ernst-Rolf gården i Falun där Elias and the wizzkids skulle spela. Av en slump såg vi på deras myspace att dom skulle spela i Falun och när vi var där dessutom så det var ingen tvekan om att vi skulle gå.

På hårda träbänkar fick vi först höra någon tjej och henns band, inte så bra tyvärr. Efter en liten paus var det dags för Elias and the wizzkids som idag var en man kort då deras pianist tydligen var i Grekland. Det var en fin och till viss del akustisk spelning, där vi fick höra nya singeln Mr Right side(lyssna på http://www.myspace.com/eliasandthewizzkids) och några fler nya låtar som lät mycket bra.

När de spelat klart släppte Elias nyheten att de ska spela på peace&love på torsdag klockan 17.00 i Liljekviska parken, så om ni är på festivalen då bör ni ta er dit.

Bilde kommer snart, och kanske ett videoklipp ;)

På repeat just nu

Uppsnärjd i det blå - Håkan Hellström

Insåg idag igen hur bra den låten är, och nu lyssnar jag på den om och om igen. Så fenomenal text.


"Dom måste lära sig gå, det är vad folk säger när det är vi två
Vi måste härifrån
Den här stan drar ner oss till botten av ån"

" Och jag står framför spegeln, vill förändra allt, och allt som jag ser i den
Du har varit ute i världen i flera år
När jag bara stannade på mitt rum och såg dagarna gå...

Uppsnärjd i det blå"

"En dag kommer jag och du verkligen bli gamla, men jag älskar dig nu"


Veckans spellista

Har haft en fin helg med mycket musik på Where the action is, det enda jobbiga med var somsagt att det regnade. Festivalens bästa spelning stod Markus Krunegård för, fast regnet öste ner var det himla bra.

Tänkte att vi varje vecka ska sätta ihop en spellista till er läsare, varannan vecka gör jag en och varannan vecka gör Ida en, och det är tänkt att den ska innehålla de låtar som vi lyssnar mest på just nu. Det kan vara ny musik vi upptäckt eller kanske helt enkelt våra favoritlåtar vi vill dela med oss av. Om ni har Spotify är det bara att klicka på länken nedanför.
So here we go:

Monday Tuesday spellista no 1
Monday Tuesday - Molotov Jive
- Låten som gett oss bloggnamnet, en grym låt med en grym text.
Under the pavement  The Beach - Deportees
-
Nya singeln från bandet som gjorde den fantastiska Missing you, Missing me för något år sedan, en fin låt helt enkelt.
Naive(Live) - The Kooks
 - Vi peppar inför The Kooks spelning på P&L festivalen, The Kooks live kommer bli magiskt.
Facts of life - Juvelen
 -
Lyssna på texten, himla fin.
E4, E18, väg 13 - Markus Krunegård
 - B sidan till Jag är en vampyr, så bra låt att den platsar på skivan
Hungry Heart(Live) - Bruce Springsteen
 - Bästa Bruce låten, man känner av stämningen från en konsert med honom när hela publiken sjunger första versen själv i början, mäktigt.
Grapevine fires - Death cab for cutie
 - DCFC är depp-musik för mig, men samtidigt är den så fin, lyssna in denna fina låt.
Sweetest girl (Dollar bill) -  Wycleaf Jean ft. Akon
 - Hiphop? tänker ni, men nej detta är en sån grym låt, och jag hatar hiphop i vanliga fall, men detta kan väl inte kallas det? Och eftersom Victor från Sugarplum Fairy gillar denna låt kan den ju bara inte vara dålig.
Never thought I'd say It's alright - Sugarplum Fairy
 - Grym låt, texten är kanske inte den bästa men soundet är så fantastiskt. Victor avslutar alltid denna låt live med att börja sjunga på Dollar bill låten...
Here comes the flood  - Molotov Jive
 - Från deras första album, så klockren text "I'm younger then I'll ever be, still I'm older then I've ever been." Och så är ju Molotov Jive ett sånt fantastiskt bra band också.


WTAI dag 2

Hanna vi hade ju ganska stora visioner för den här bloggen så det är väl dags att sätta igång.
WTAI update:
En massa regn, bra spelningar med summan att nog klubbspelningar är mycket bättre hur mycket artisterna/banden än ger.
Men Markus Krunegård var fortfarande bra, gillar verkligen honom starkt även fast regnet öste ner under hela spelningen. Man fick höra nya låtar också ännu mer nice.
Här passar det med en supersnygg Markus bild, när du ser det här Hanna kan du väl ladda upp en eftersom du tog kameran;)

The one and only: Markus Krunegård, kommentarer överflödiga

Ett Magic Numbers som spelade medans regnet öste ner,
vår dåliga kompaktkamera kan iallafall fånga regn på bild, haha


Fantastiskt fina Florence Valentin som spelade första dagen.

Men shit vad vi peppar inför P&lLnu, med Molotov, Sugarplum, Mando, Laakso, Razorlight, The kooks har säkert glömt nåra fler av våra absoluta favoriter. Så vi hörs!

bilder+bildtext inlagt av Hanna, text av Ida

WTAI

Efter två tuffa nätter men med grymma människor  har vi nu jobbat klart som funktionärer på WTAI och kan se fram emot en två dagar med grym musik på sommarens första festival.
På fredag blir det Florence, Pixies och Neil Young och på lördag Markus Krunegård, Moneybrother, Hello Saferide mfl, vi hoppas natruligtvis på bra väder.
Vilka band ska ni se?

LYCKA


DET VAR PÅ TIDEN! ÄNTLIGEN! VI SES LÄNGST FRAM NÄR MOLOTOV SPELAR, LITE ÅT HÖGER!!!


Markusevangeliet.

Eftersom Hanna bannlyst mig från att propagera för ett band som jag just nu lyssnar väldigt mycket fick jag fundera ett tag på vad mitt första inlägg skulle handla om.
Och blir kanske lite väl tråkigt och inaktuellt för en del av er, ska propagera lite för hur fantastiskt Makusevangeliet verkligen är.
En helt otroligt bra skiva även fast jag liksom lyssnat sönder den i över ett år. Den släpptes ju i april förra året och sedan dess har hans fantastiska låtar med grymma texter tagit sig in i fler och fler hjärtan.
Om mitt soundtrack för förra året var "Jag är en vampyr" är soundtracket för i vår "Samma nätter väntar alla".
Senaste spelningen  var i februari och den var grym, på lördag ser vi honom igen på WTAI och ska bli spännande att se om han lyckas göra spelningarna lika grymma trots att han fortfarande turnerar med samma skiva. Ska sluta argumentera nu ni fattar nog, är ni fortfarande nyfikna på det andra bandet kan ni kolla upp det här.


sett på en dörr på Magnet Club i Berlin


Monday Tuesday anything you'll say

Eftersom det inte finns någon blogg med namnet mondaytuesday kände vi att det var dags att starta den, som en hyllning till den fantastiska låten Monday Tuesday med det sjukt grymma bandet Molotov Jive. En blogg om musik, med bilder från de spelningar och festivaler vi går på och tips om all bra ny och gammal musik vi lyssnar på just nu.

Vi är två sjukt musikälskande systrar som helst spenderar våran tid på svettiga konserter med våra favoritband. De absoluta favoriterna är Sugarplum Fairy, Mando Diao, Håkan Hellström, Johnossi och Molotov Jive. Musiken är livet!

RSS 2.0