Oh these night, you hate all these night when you are all alone

Åh nu kan man lyssna på Oh these nights med Elias and the wizzkids. Hörde den några gånger i somras när vi såg dom live och tyckte det lät bra och har väntat på att kunna höra den igen. Skrev om den i detta inlägg i somras. Skivan Just do it släpps inte förrens den 10 februari, ganska lång väntan tycker jag ser framemot det albumet sjukt mycket.

Emil Jensen @ Södra teatern 29/11

Emil ikväll var fint.
Såg honom för fjärde gången i år och besökte Södra teatern för tredje gången på tolv dar.
Emils syster gick bort för tre år sedan därav namnet på föreställningen En dödsrolig kväll om sorg och saknad. Han läste upp det otroligt fina brevet han skrivit till henne, som fastän jag redan hade hört det tre gånger tidigare i år fortfarande är lika fint och rörande.
Mitt i all sorg och tragik kommer de fina inslagen av komik som när Emil berättar att för att vara politiker i Sverige behöver man egentligen inte veta nånting utan bara svara självklart på alla frågor.
"Fildelning?
Självklart ska alla dela på filen vid frukostbordet."


Bäst: Emils klockrena citat, "Det finns ingen olycklig kärlek det är bara idioter som inte vill ha en som gör en olycklig"

Saknade: Hör dåligt fattar trögt, min absoluta favoritlåt som är så himla genialisk.


Från andra balkongen.

For christmas you have to have an answer to the questions they always ask you

Första advent och nu kan man börja lyssna på jullåtar. Detta är mina favoriter:

Hey my winterland - Sugarplum Fairy
Merry christmas - Laakso
Ipod Xmas - Hello Saferide(hittade inte  den på internet någonstans, finns med på julskivan Oh no it's christmas vol1)
Falling in love(with christmas time) - Moneybrother och Jerry Williams
Fairytale of New York - Håkan Hellström och Plura live från Nalen

Och så A christmas duel - The Hives och Cyndi Lauper


Hur lyckliga kan vi bli?

Är ni lika opepp på jul och allt som jag är och absolut inte har lust att fira in julens start på söndag rekommenderar jag varmt Emil JensenSödra teatern på söndag.
"En dödsrolig kväll om sorg och saknad"  speciellt för alla som lever i ofrivilligt celibat.
100 spänn för alla under 26 och iaf en timme av massa hjärta och smärta och skratt och fin musik.
Han är verkligen genialisk.
På den fina dvdn 300 eMIL berättar Emil att hans mål med musiken och hans föreställningar är att få alla att förstå att dom betyder nåt.
Så himla fint tycker både jag och Hanna.
Den här låten är så himla fin och tjejen som sjunger med honom gör låten så vacker.


Caligula väntar nog ändå

Juste Hästpojken-Martin bloggar på djungeltrumman, glömde nämna det i inlägget jag skrev sist om dom. In och läs den.

Well don't have no money cause I don't have a job, don't have a job cause I ain't got no skills

Vet att det blir mycket youtubeklipp nu men måste bara publicera detta klipp också. Kan vara den bästa låten just nu. Texten är fenomenal.

Yesterday.


Säg mig vad vi väntar på

Nu finns det en video till Hästpojkens nya låt Gitarrer och bad, trummor och hat. Och man kan förboka albumet här, väntar redan spänt på hur resten av låtarna kommer låta!


Och så ett klipp med en intervju som är gjord innan förra skivan släpptes, med Martin och PopLars. Nu har ju Lars hoppat av och Joel Alme likaså som jag skrev om förut, och i nya videon kan man se nya basisten Oscar Wallblom, från hastpojken.blogspot.com "Vi har frågat Oscar många gånger om han skulle kunna tänka sig att bli vår basist och han har svarat ja lika många. Men nu är det alltså klart. Han är fullvärdig medlem. Det har han alltid varit, men nu är det definitivt! och vi är mycket glada att han är med. Välkommen!"Markus Krunegård @ Södra teatern 24/11


Bäst: Låten med namnet på tiden, som vi helt sant enligt Markus alla väntar på, Allt gör mindre ont sen, Lev som en gris dö som en hund, och att sitta och se allt från bänk 0!

Sämst: Det var för kort såklart. Kunde inte njuta tillräckligt mycket där och då.

Övrigt: Barn av röda stan är fantastisk på skiva och mina favoritrader var jättefina live med. Markus gitarrist Viktor har grym energi på scen. Ni som inte var där missade nåt.

Swedish music

Engelska spotify är inge bra, massa låtar man vill höra tillexempel världens bästa band finns inte alls med(Sugarplum Fairy). Bara en Johnossi låt. Shout out louds andra album fattas. Mother am I good looking med Laakso finns inte. Bara en Molotov Jive låt och den är Paint the city black. Jag som hade tänkt övertyga alla skottar om deras storhet. Iallafall detta är en spotify lista med svenskmusik som jag har gjort för att övertyga alla skottar att svensk musik är grym, vad tycker ni om den? Något som jag missat?The new boy.

Bara till dig Hanna.


Mando Diao @ vk* Brussels 21/11-09

Febrig och allmänt hängig och med alvedon i kroppen trängde jag mig ändå ganska långt fram på Mando Diao på Vk igår kväll!
Var ganska skum publik väl långt fram stod folk rätt glest och inte alls något tryck liknande det på svenska Mando spelningar.
Trodde allt var mer intensivt utomlands.
Sugarplum i Berlin var ju absolut det.
Så publiken stod rätt still inte så många kunde allt för många texter och belysningen var minst sagt inte högteknologisk vilket gjorde det svårt att få bra bilder.
Förväntade mig att få höra The new boy och den kom :) så vacker, men hade varit ännu finare om inte alla i publiken stått och pratat med varann under tiden så att dom överröstade Gustaf liksom. 
Sedan kom All my senses till min förvåning.
Long before rock'n'roll bland de första låtarna i setlisten också lite udda kanske.
You can't steal my love, kvällen till ära tillägnad Bryssel(förtjänar det verkligen inte för övrigt) var definitivt en höjdpunkt, sjukt fint.
Vet inte om det berodde på att jag var så sjuk eller på den knäppa publiken men stämningen inföll sig inte riktigt för mig.
Efter DWS går Mando av scenen för 2:a gången och jag går längst bak i publiken.
Sedan kommer Mando ut igen, Gustaf håller ett tal och tillägnar låten "to all the singles out there". Go out tonight
Shit vad hela spelningen höjs upp till skyarna genom låten, stämningen infinner sig och låten just där och då är det absolut bästa som finns!

Bäst: Go out tonight!! <3
Sämst: Publiken, belysningen, körtjejerna som aldrig tillför något samt att jag var väldigt sjuk.
Saknade: If I don't live today then I might be here tomorrow, The quarry(hade verkligen velat höra den live!) och Hanna.
På en toalettdörr på Nice'n'sleazy i Glasgow(Laakso! fatta att jag blev paff när jag såg det)


For a time we can reach back and find what we left behind and then leave it behind

Finast idag en live version av My saviour my secret med Sugarplum Fairy. Eftersom Spotify i Glasgow inte har en enda Sugarplum låt får jag youtuba för att lyssna på deras låtar, det suger. Och det enda klippet jag hittade med denna låt var detta. Så dålig ljudkvalité men ändå så fantastiskt fint. Och hjälp vad fin Carl är, om ni inte kollat in hans blogg innan gör det här.

 

Wohoo!

'
Synd bara att jag är så sjukt sjuk och har sånna andningssvårigheter att jag inte kommer kunna stå långt fram och hoppa....

Deportees @ Södra teatern

Vet inte om jag är så stort fan av att sitta på spelningar man kan verkligen inte digga fullt ut och även Deportees förklarar att det är speciellt med sittande publik och att dom funderat på hur de ska hantera situationen.
Ingen allsång, eller att folk ska stå upp och klappa utan Deportees uppmanar till massvissling till en cover.
Spelningen fick lugnt bästa starten med fantastiska I wanna be in your gang.
Så sjukt fin. Spelningens bästa var alltså även spelningens första.
Frida Hyvönen gästar på When they come.
Will you talk if I listen är sjukt bra live men vill verkligen mer än det begränsande diggande man kan åstadkomma i en stol.
Snörvlande sitter jag i en stol på 13 raden ensam med lagom måttligt roande bänkgrannar som typ är livrädda att bli smittade. Sorry.
Mest saknade jag Missing you missing me och Hanna såklart.


Bilden suger men hade glömt minneskortet i mitt rum så var allt jag hade.


Glory days to come...

Så himla sjukt sugen och så mycket man längtar efter en Johnossi spelning efter det här klippet.
Ångrar så stort att jag jobbade som funk på Popaganda så att jag missade alldeles för mycket av deras fantastiska spelning. Ni som sett dom live vet att dom alltid är hur grymma som helst.
Men man får tyvärr nöja sig med det här ett bra tag.


You and your high top sneakers and your sailor tattoos

Har hänt ett antal gånger att man upptäckt ett band försent.
The Gaslight Anthem till exempel.
Är ett av de få band jag vill men inte har sett live.
Var absolut hela mars för mig och så fort jag hör en Gaslight låt får jag tillbaka just den känslan jag hade då och ångrar stort att jag inte gjorde en sak.
Hör inte hit men dom är inte så himla stora i Sverige.
Som Razorlight också typ fattar inte varför dom inte satsar mer på Sverige, eller varför inte svenskarna inte älskar dom.
I alla fall spelade dom på West coast riot i Gbg i somras och ja Hanna och jag hade absolut åkt om det inte var för att West coast Riot var exakt samma torsdag som p&l började, eftersom dom så lämpligt placerat West coast Riot och Metaltown samma helg som p&l.
Var sjukt surt.
Nu såg jag dessutom att Gaslight spelade på Debaser Slussen 17 februari alltså sjukt nära innan jag började lyssna på dom.
Här kan ni iaf kolla in underbara Old white lincoln från Pink pop i år!


The band.

Om nästan exakt 6 dagar står jag framför en scen med rätt så stor chans att få höra den här låten live!
Och är verkligen pepp, efter att ha haft en period med inte så mycket lyssnande på det här bandets låtar har utvalda låtar de senaste dagarna gått rätt så varma i min mobil.

Aldrig aldrig ensam, alltid ensam här

Fick idag ett mail från Ida med denna låt bifogad, vilket var dagens bästa. Så deppig men fin låt.
Aldrig ensam - Jonathan Johansson

Someday I hope to be a perfect new piece in your puzzle

Verkar som att Carl Norén från Sugarplum Fairy ska spela in en egen skiva. Det låter minst sagt spännande, och han spelade ju en del låtar på peace&love cafét i somras och nyligen var han ju också förband till Mando Diao på deras Tysklandsturné. Han bloggar förfullt på sin myspace och den är mycket underhållande att läsa, han är grym på att skriva tycker jag. Speciellt detta inlägg gillade jag. Och så kan man lyssna på några demos där också, och föreslå låtar man tycker han ska göra covers av, och titta på när han spelar Halleluja.

http://www.myspace.com/carlnorensmusic

Och så detta skrev han i sin blogg, fantastiskt!:

"Sometimes, like now for example, I feel like music is everything. It’s the same feeling as when a real good record comes out. It’s like your life was a puzzle and all the time new pieces were forced upon it, but they never fitted. Then one day a prefect new piece just falls into place. Someday I hope to be a perfect new piece in your puzzle."

A monkey needs to dance so do you!

På musik fronten händer inte så mycket just nu.
Är inne i en verkligen Johnossi och mer specifikt Man must dance period.
Det låten är så sjukt bra och shit vad jag skulle vilja kunna spela den.
Försökte härom dan men det gick inte så bra.
Sen promotar jag festivalen Europavox för fullt.
Den går av stapeln nästa helg, 19-21 november med bland annat en unik Shout out louds spelning och kommer att utspelas på Debaser både slussen och medis.
Är ni i sthlm och är över det magiska 20 års sträcket tycker jag verkligen ni ska gå.
Är ju liksom en chans att upptäcka en massa nya bra band med.
Själv kan jag tyvärr inte gå eftersom jag faktiskt har bättre saker för mig, nämligen Mando Diao i Bryssel!!
Men ni kan läsa mer här.Sugarplum Fairy i Berlin 20 September 2006

I slutet på sommaren hade jag två couchsurfare hos mig som var från Berlin. Den ena av dom såg alla mina bandaffischer och sa att hon också gillade Sugarplum Fairy och att hon hade sett dom live.

Himla kul att träffa någon mer som gillar Sugarplum och är från Tyskland dessutom!

Hon mailade mig sedan dessa fina bilder från den spelningen på Kesselhaus i Berlin den 20/9-2006 som hon varit på:

(Alla foton tagna av Kira Rabel)Noah and the whale.

Var slutsålt på Debaser i lördags när Noah and the whale var förband.
Men hade kunnat betala en hel del för att höra fantastiskt deppiga låten 5 years time med det glada soundet live.
Är ett sånt glädjepiller i all misär.
Ni kan lyssna på den här.
Next up for me in Stockholm is probably Deportees nästa onsdag, samtidigt som Antiflag som jag sjukt gärna vill se och skulle bli sjukt glad om nån ville gå med mig!


Everybody gets lonley sometimes.

Är någon form av klubb, med ett förövrigt sjukt bra namn, som brukar vara på Debaser Malmö om jag förstått rätt. Dom har en orkester som har alltid hemliga gästartister.
Ikväll är det ingen mindre än Victor Norén från Sugarplum Fairy!! och dessutom medlemmar från The Ark.
Så ja Stockholm suger även på helgen v.45.
Vore ju sjukt kul om man iaf kände nån som skulle gå så man kunde få en liten rapport.
Ni kan iaf läsa mer om det här och här.
Kan det inte hända nåt bra här med...

Fastnar med hjulen i spårvagnsspåren.

Tanken med att vi är två bloggare är just det där med att vi ska bidra med lite olika grejer och olika aspekter, trots att vi är syskon och kanske tänker lite för lika.
Här är lite live session ur mitt, Idas perspektiv.
Hanna och jag tänker alltid lika är lite läskigt har hänt x antal gånger att vi smsat varann exakt samtidigt.
Så var iaf inte fallet i onsdags, vi brukar alltid utan att ens prata med varandra placera oss på samma ställe framför scenen. Tänkte inte ens i onsdags.
Var iaf verkligen kul att äntligen få höra låtarna live  och hel arrade.
Och Markus gitarrist Viktor är värd extra uppmärksamhet, han har sån himla energi på scen.
Sjukt fin start med Prinsessan av Peking, det var kul att få höra låtar från Prinsen av peking som Kär i en Borderline eftersom jag och Hanna inte kommer kunna gå på den spelningen på Södra teatern men saknade Allt gör mindre ont sen och 5:e försöket och Barn av röda stan som är mina absoluta favoriter.
Så klockrena texter.
Men eftersom dom båda ligger på Lev som en gris dö som en hund så är det inte hela världen.
Nedan kan ni iaf kolla in Hela livet var ett disco från i onsdags och om ni inte gjort det lyssna in Markus två fantastiska skivor på spotify.Prinsen av Peking

Några av mina bilder från gårdagens magiska P3 live session med Markus Krunegård:


Markus avslutade med att spela Lika barn leka bra på piano, åh så fint!


Du är himlen jag föll från idag

Lyssna
P3 live session med Markus Krunegård på plats i radiohuset kan bara beskrivas med ett ord: FANTASTISKT!
Ni måste bara lyssna på det i 30-dagars arkivet om ni missade det. Bilder och video kommer upp på bloggen under morgondagen.


I Berlin finns allt man nånsin vill ha snälla säg nånting som håller mig kvar.

Magnet club ikväll vore inte helt fel då Intohimo står på scen.
Hanna instämmer inte lika mycket.
Är iaf inte bara dom får mig att vilja åka till Berlin, Magnet club är så sjukt nice ställe, billig öl och bra musik, enda som saknas där är kanske lite bra människor.
Sjukt sugen på att åka dit igen nu iaf.
Sedan är det den fantastiska Suagrplum spelningen där som får en att längta tillbaka.
Läs mer om den här.

All I think about is you

Bästa Timo Räisänen leder P3 guld galan som är i januari. Vaknade av att han var i morgonpasset i P3 och pratade om det. Det kan nog bli mycket bra tror jag! Timo chattade idag på P3s hemsida också, den kan ni läsa här. P3gulds hemsida hittar ni här. Och om ni vill höra Timo i morgonpasset kan ni göra det här, spola fram till del 4 ungefär 16 minuter in.
En fråga från chatten:
Om du skulle få bestämma en artist som ska uppträda på P3GULD, vem som helst (förrutom du själv), vem skulle du då välja?
Timo Räisänen: Jag skulle vilja se Johnossi där. Tycker de är grymma.
Det vore ju inte helt fel om dom spelade där!


Du är allt jag ser och hör, du är allt jag ser och hör

Just nu peppar vi förfullt inför P3live session med Markus Krunegård på onsdag som vi ska gå på. När jag såg mailet om att jag vunnit två biljetter till det förra måndagen när vi var i Falun skrek jag rakt ut, och Ida joinade mig i det när hon såg det också varpå våran pappa kommer ut från sitt arbetsrum och säger -har ni vunnit högsta vinsten eller? och vi säger -bättre än så! Så mycket kan musiken betyda!
Tror man fortfarande kan vinna biljetter till det, in och tävla ni med. Och om ni inte kan vara där så är det på onsdag 21.30 direktsänt en och en halv timme med Markus alltså i P3, det får ni inte missa!

If I could write I'd tell you how much I miss these nights

Old white lincoln - The Gaslight Anthem, förra hösten var det den låt vi mest lyssnade på. Den är så brilljant. Och vem skulle inte vilja vara den som han sjunger om i refrängen:
"You and your high top sneakers and your sailor tattoos
and your old '55 that you drove through the roof
Of the sky, up above these indifferent stars
while you just kept coming apart, right in my arms."


Och det gör inte låten sämre att videon är grymt bra. Hela skivan the '59 sound är fantastisk så har ni inte lyssnat på den borde ni göra det nu. Tyvärr har vi inte sett the Gaslight Anthem live än, men det är ett band vi verkligen måste se innan vi dör!


RSS 2.0