Where are you going now friend?

Som vi peppat och nu är den äntligen här, Mavericks!
Och den var värd all väntan.
Detta är Johnossis tredje skiva vilken för många band tenderar att inte alls vara i samma klass som de första skivorna.
Men jag gillar Mavericks och den gjorde mig inte besviken alls.
Kanske beror det delvis på att jag längtat så himla mycket och därför inte bryr mig om hur det låter så länge som det är Johnossi.
Men jag hoppas att det inte bara är jag som är helt såld på Mavericks.
Dead End är absolut bästa spåret såhär långt.
Johnossi körde tre låtar live igår på Bengans i samband med signering där och startade med Dead End och avslutade med den akustiska versionen av What's the point som Hanna skrev om tidigare i veckan.
Och det var den bästa skivbutiksspelningen någonsin.
Det var proppat med folk vilket gjorde att jag inte såg någonting av Ossi och bara huvudet av John.
I vilket fall som helst bådar den spelningen hemskt gott inför den utsålda spelningen på Debaser Medis 13 maj.
Johnossi är grymma på skiva men live är de ännu bättre, och ska ni se ett band innan ni dör är Johnossi det självklara valet.


Comfort love, carry me home

Från Timo spelningen igår:


Bara för dig syster.


Det finns en sak som alltid består

Idag släpptes Kristian Anttilas singel Världens snuskigaste man. Låter väldigt Kristian Anttila och diggar det starkt. Såhär skriver han själv om låten på sin Myspace:

"Vadå "Världens snuskigaste man" kanske ni undrar? Den kan man väl inte veta? Nä, men nu är det bara så helt enkelt. Ska jag vara uppriktig hette den faktiskt "Sveriges löjligaste man" från början. Sen hette den "Världens beslutsångestaste man" men det lät knepigt. Sen skojjade vi runt med "Världens snuskigaste man." Sen hann jag inte ändra en gång till innan skivbolaget skickade iväg låten. Så kan det gå.

Hur låter det då? Tja. Trummor, bas, gitarrer och lite tjejskrik. Vers-Refräng-Vers-Refräng-PangPangPang! Mycket enkelt. Mycket effektivt. Som vanligt fast ännu lite bättre. Jag är en ganska enkel man nämligen. När folk skrattar så skrattar jag också exempelvis. När folk dansar så vill jag också dansa. När folk får höra den här låten så gör dom allt det där på samma gång och tycker att livet är kul och härligt. Helt otroligt! Vi ses på turnén! /K"

Kunde inte hitta låten på Youtube eller Myspace men förra fredagen var den med i Flipp eller Flopp i P3 och därför kan man lyssna på den här i 21 dagar till gissar jag. Hoppas den kommer upp på Myspace eller Youtube snart.

The world still loves you, Mr Saturday

Innan Timo spelningen hade jag planerat att köpa Johnossis efterlängtade skiva, Mavericks på Bengans. Jag var nästan helt säker på att dom har öppet till 19.
När jag kom 18.38 hade dom precis stängt, så det var väl inte meningen att jag skulle få tag på den idag.
Timo Räisänen ikväll var fint.
Men jag saknar den gamla goda tiden då man var yngre och stod allra längst fram och kunde alla texter.
Visserligen kan jag fortfarande stå längst fram.
Som vi nämnt förut gillar vi inte de nya Timo skivorna alls lika mycket som de gamla vilken gör att spelningarna inte blir helt fantastiska.
Bäst: Don't let the devil ruin it all, Carry me home och Mr Saturday.




Timo Räisänen på Debaser Medis ikväll.

Come on over and try to sing along!

Ikväll ska Ida på Timo Räisänen i Stockholm och jag är ganska så avundsjuk. Har läst i gästboken att setlisten för denna turné är magisk, med Lovers are lonely, Carry me home. Don't let the devil ruin it all och Goodbye sadsongs om jag inte minns fel. Alltså herregud, alla dom Timo låtar jag älskar i princip. Och så massa nytt och det hade varit kul att höra hur dom nya låtarna låter live.  Så mitt råd till alla er som bor i Stockholm är att ta er till Debaser Medis idag, ni kommer inte ångra er.

Förväntar mig en rapport från Ida här på bloggen så fort hon kommit hem från spelningen och har gett order att hon ska filma så det har vi att se fram emot ikväll/natt förhoppningsvis.

Words don't come easy to me

För att peppa ytterligare inför Johnossis skivsläpp på onsdag så är de redaktörer för Musikguiden i P3 denna vecka. Sänds i P3 måndag-tisdag och torsdag-fredag 19.30-20.30. Finns även att lyssna på sverigesradio.se i efterhand.

And I wanna know

Idag på PSL kunde man se på detta fantastiska klipp där Johnossi spelar låten What's the point i en lite mer avskalad version. Och på onsdags släpps äntligen deras skiva, behöver jag säga att vi ser fram emot det något enormt?

Dom rear ut våra minnen

Såg den här videon och hörde den här låten för första gången på Cissi Wallins gamla blogg för ett bra tag senl. Merkurius brinner med Per Egland. Det slog mig då att videon var så sjukt snygg gjord och har tänkt blogga om den i evigheter men det har liksom inte blivit av. Förrens nu. Lyssna och titta och njut. För låten är inte dålig alls om man säger så, ganska så grym faktiskt. Och videon kan vara en av de snyggaste jag sett. 

I should have watch out cause I liked you

Nu kan man ladda ner Billie the vision and the dancers nya skiva From burning hell to smile and laughter gratis från deras hemsida. Och så får man välja själv hur mycket pengar man vill betala för det eller om man inte vill betala något alls. Så himla fint gjort av dem tycker jag. Med på skivan finns den fantastiska låten You'd better watch out som tidigare släppts som B-spår på singeln till Emil Jensens fantastiska låt Allt jag gillar upphör.
Mina favoriter efter en lyssning på skivan är: I'm alive, I've been used och You'd better watch out.

Det jag gillar så mycket med Billie the vision and the dancers är att deras texter är så bra och oftast inte alltid lyckliga, men ändå lyckas de genom melodierna och sättet dom framför dom på få en att känna hopp och lycka.

Bilden är från när vi såg dom spela på Pop Dakar förra året

Nothing more, nothing less

Ett klipp från Mystery Jets konserten jag var på för inte så länge sen. Kanske inte den bästa kvalitén men det är iallafall något.

You don't know who you are

Tänkte att det var dags att göra en spellista med låtarna jag lyssnar mest på just nu. De flesta av låtarna som är med har vi nyligen skrivit om här på bloggen, men har ändå skrivit en förklaring till varför jag har med dom låtarna jag har.

Monday Tuesday spellista nummer 3
Skinny love - Bon Iver
 - Det var min kompis Annie som spelade den här låten för mig. Och låten ger mig en speciell känsla, kan inte riktigt beskriva vad det är för känsla, men jag bara känner att det är en otroligt bra låt.
Heaven's on Fire - The Radio Dept.
 - Första singeln från deras nya platta, och den bästa på hela skivan enligt mig. Har inte lyssnat så mycket på Radio Dept innan men ju nu går denna låt på repeat hos mig. Så galet bra, soundet, texten, allt med den.
Swedish sin - Billie the vision and the dancers
 - Från deras skiva I used to wander these streets. Hörde denna låt för första gången igår trots att jag haft den på min mobil ett bra tag, och herregud vad texten gjorde mig knäsvag när jag hörde den för första gången. Om man bara byter ut London mot Glasgow är den klockren.
Remember me - British sea power
 - Så mycket energi i den låten, och sån bra text.
Minnen av aprilhimlen-Håkan Hellström
 - För att det är Håkans bästa låt enligt mig. Och den bara måste man lyssna på i april.
Was it me - Elias and the wizzkids
 - En av de bästa låtarna från nysläppta skivan Just do it. Raden "Did I really discover the meaning of life to the beat of drums underneath flashing lights" gör hela låten helt fantastisk.
Somewhere else - Razorlight
 - Extra spår från Razorlights första skiva Up all night som jag inte har på mitt exemplat av den skivan. För att det är en av mina favoriter bland Razorlight låtar.
Troubles will be gone - Tallest man on earth
 - Låt från Tallest andra skiva som släpptes nyligen. För att den låten ger en hopp om en ljus framtid och man blir glad av att lyssna på den.
Hand me down - Mystery Jets
 - Innan jag såg dom live i april hade jag inte alls lyssnat mycket på den här låten. Tryckte bara förbi den i mobilen när jag lyssnade på musik, men så spelade dom den live och då fick dom mig att få upp ögonen för denna grymma låt. Den kräver kanske bara några lyssningar innan man inser dess storhet.
Young Enough - Robert Svensson och Markus Krunegård
 - När denna låt släpptes som singel spelades den ganska mycket på P3. Jag tyckte då att det var en grymt bra låt men det var innan Spotify kom så enda gången jag kunde lyssna på den var när dom spelade den på just radio. Upptäckte den igen nyligen och kan inte sluta lyssna på den.
Gold guns girls - Metric
 - En bra låt helt enkelt.
If I die now - Friska viljor
 - Åh texten. Behöver jag säga mer?




Tom är ingenting och det var tomt i mig

Lyssnar just nu på Gimmie indies livesändning av Markus Krunegård konserten på Strand och jag längtar så otroligt mycket efter att se honom live. Men det hjälper en aning att iallafall kunna höra konserten. Om ni läser detta inlägg innan klockan 23 så är det inte försent att trycka på länken och få höra den fantastiska Markus Krunegård live.


Ibland är en dröm det finaste man har

En dag när internet låg nere, jag hade varit ute och promenerat i timmar för att få tiden att gå och sen inte hade så mycket att göra bestämde jag mig för att äntligen titta på Håkan Hellström live DVDn från Peace&Love 2009. Ida fick hem den i brevlådan när jag var i Sverige innan jul och jobbade natt på posten och då tänkte vi kolla på den ihop, men det blev inte tid till det för det enda vi gjorde var att jobba på nätterna och sova på dagarna. Jag fick med mig den på ett USB samtidigt som Ida sa "kolla på den när du har riktigt tråkig". Har inte velat kolla på den tidigare för jag varit rädd att den ska göra mig besviken, att livekänslan ska försvinna och det bara ska bli skit av allt, men oj så fel jag hade.

När Håkan kom in på scenen i första låten Tro och Tvivel ryser jag så mycket så det inte är sant. Andra låten får mig också att rysa i hela kroppen och när introt till tredje låten som är Dom kommer kliva på dig igen, så är det inte långt till tårar. Och det han säger innan han spelar Bara dårar rusar in är magiskt:

"tänk på det, att försök att hålla kvar vid drömmen, för att det precis en sån dröm, även om den inte är realistisk, o även om den inte går att uppfylla, som får en att hålla hakan lite högre i tillvaron. Och om den här låten mina vänner handlar om nånting, o det är jag inte säker på att den gör, men om den gör det, så är det väl just kanske det. Den heter Bara Dårar rusar in"

DVDn får mig att minnas tillbaka till den där sommarnatten då Ida och jag stod i publikhavet, alldeles för långt bak egentligen, och skrek med i varenda låt. Den får mig att längta så sjukt mycket efter sommar och festival och livemusiken som man gillar allra mest.


Så absolut en konsertDVD som verkligen är värd att köpa, tror att jag kommer att kolla på den många många gånger när jag längtar efter en riktigt bra konsert som allra mest.

When it was over I woke up alone

Nya singeln från The Gaslight Anthems kommande album heter American Slang och hörde den för första gången alldeles nyss och blev helt knockad av den. Så bra är den.

You used to have all the answers

The Ark släpper sin kommande skiva In full regalia som en tidning, dvs kommer skivan/tidningen säljas på många fler ställen än vad den hade gjort om den släpps som bara skiva, plus att den bara kommer kosta 99 kronor för att det är lägre moms på tidningar än skivor. Mer kan ni läsa om det på PSL. Spännande och kul med nytänkande tycker jag. Här kan ni lyssna på Superstar som är första singeln från skivan.

De senaste dagarna har jag lyssnat mycket på låten Remember me med British Sea Power.  Våran fina läsare Amanda tipsade mig att jag skulle se bandet på Hinterlandfestivalen som jag var på i början av månaden och det gjorde jag också. Deras spelning där var mycket bra, men tror att den blivit bättre om jag lyssnat in mig ännu lite mer på dom innan spelningen. Nu blev det så att jag tyckte att alla låtar lät nästan likadant och stod mest och väntade på en låt jag kände igen tyvärr. Absoluta höjdpunkten på konserten kom när dom spelade just Remember me och alla i publiken stod och sjöng med. Grymt.



Till sist så vill jag bara tipsa om The Antlers som gjort en cover på The XXs låt VCR, den kan ni lyssna på här.

Saker som jag begravt

Singel nummer två från Hästpojkens andra skiva är låten Jag e jag. Videon är värd att kolla in, tyckte den verkligen var snyggt gjord. Har ni missat att Hästpojken Martin bloggar på Djungeltrumman så borde ni gå in på den. För att den är en av mina favoritbloggar för att han skriver så fantastiskt bra.


Come back to me

Klicka på denna länken och ni kan ladda ner helt nya låten Flash a hungry smile med Mystery Jets från deras kommande skiva. Gör det bara, lovar att ni inte kommer bli besvikna.


29 and you're hurt inside

Internet har legat nere hos mig hela dagen och det enda jag kunnat få upp har varit min startsida molotovjive.blogspot.com men inte kunnat se några bilder eller videosar där, det enda jag såg var att den var uppdaterad med en ny låt. Och så nu precis, när jag nästan tappat hoppet, så sätter internet igång igen och det första jag gör är att lyssna på den nya låten 29 som Molotov Jive spelade på Record Hunter i lördags(som Ida bloggat om tidigare). Och gud så grymt det lät. Och till min stora glädje kan man se Johan och Anton spela Paint the city black,Monday Tuesday och Song for the fallen apart här också.

 

Down on you like rain

Anton och Johan från Molotov Jive gjorde en fin fin akustisk spelning på Record Hunter tidigare idag.
De körde fyra stycken låtar från deras senaste skiva Songs for the fallen apart samt en ny helt fantastisk låt enligt mig, vid namn "29".  29 gjorde mig hemskt sugen på mera nytt matrial från det fantastiska bandet och inte minst en spelning inom en snar framtid, det var alldeldes för länge sedan sist.
Däremot bestämde sig min kamera för att inte fungera idag, därav den dåliga bilden nedan från min mobilkamera.


Johan och Anton live på Record Hunter.


Record store day.

Det blev inget flyg till Las Vegas för mig idag.
Men lite glad kan jag vara för det för då kan jag se favoritbandet Molotov Jive (eller i alla fall delar av det) som spelar på Record Store day idag på skivaffären Record Hunter i Stockholm klockan fyra.
Sedan hade det jag självklart gått på Shout out Louds idag eller imorn som Hanna skrev om i förra inlägget, men biljetterna dit är tyvärr slutsålda.

To get to know yourself you got to run away

PSL kan ni se på en intervju med Shout out louds där dom pratar om Work som de släppte nyligen och att sjunga på svenska och om annat. Mycket intressant. Igår spelade dom i Göteborg, ikväll spelar dom i Malmö och i helgen i Stockholm, vad jag önskar att jag kunde sett dom live i helgen, om någon var där får ni mer än gärna kommentera hur det var och så. Jag får nöja mig på att se på klippet när Adam från bandet spelar den fantastiska låten Walls i Morgonpasset i P3.
 

Tyst för fan!

Jag tänkte rekommendera en dokumentär om Ebba Grön som sändes i p4 under påskhelgen.
Själv har jag knappt lyssnat halvvägs men den är mycket intressant plus att det är massa grym Ebba Grön musik i den.
Jag har länge önskat att jag hade blivit född lite tidigare så jag också kunde fått växa upp i Rågsved på deras tid, när folk var lite mer revolutionära och brydde sig lite mer.
Så att jag också hade haft möjlighet att gå på deras spelningar på Oasen, nu fick jag växa upp i Rågsved i början på 2000 talet i stället.
Det önskar man, om möjligt, ännu mer så fort man satt på dokumentären.
Jag antar i alla fall att det är eftersom det är massa Ebba musik i dokumentären som det inte går att ladda ner dokumentären på sr's hemsida.
I vilket fall som helst kan ni lyssna på dokumentären på webbradio i drygt två veckor till här.


Inhale. Exhale. I breathe like a pervo in the presence of you

Först vill jag bara säga att ni måste bara lyssna in det här klippet med Emil Jensen. Från morgonpasset i P3, så fantastiskt.

Och sen kom jag och tänka på Animal Five idag för min kompis Annie pratade om dom. Och då tänkte jag såklart på deras engelska översättning av Säkert!s låt Vi kommer att dö samtidigt som på engelska heter We're going to die och som jag tycker är grym. Lyssna på klippet nedan eller på Animal Fives Myspace. Om ni går in på Myspacen tycker jag också ni ska lyssna på låten Turning Vorgen. Visste inte att det var dom som hade gjort den låten och att dessutom Kristian Anttila var med på ett hörn när jag hörde den på radion för något år sedan. Bra låt är det i vilket fall som helst.

Men kärleken är alltid lycklig så skyll aldrig på den

Emil Jensen som spelar Så får du mig ändå live i morgonpasset i P3 kan ni se i klippet nedan. Och med är finaste introt till den sången, och trots att han säger samma sak varje gång han ska spela den live så gör det inget för det är fortfarande så klockrent.

If I die now I regret everything I could not do

Fina Amanda tyckte vi skulle lyssna på Friska Viljor. Gå in på deras hemsida och läs deras biografi, fint tycker jag. Kände igen en låt men blev helt tagen när jag lyssnade på låten The cure för första gången. Och låten If I die now är så grym att jag bara måste lägga upp texten här också.


If I Die Now all I want from you is to remember
Who I am and who I've always been
If I Die Now I apologize to you forever
For all the bad things i have done troughout the years
If I Die Now what is the point of all my memories
It won't be long until they're gone you'll see
If I Die Now I am so glad that I have met you
All my friends tha I've had til the end
The long and cold end comes close
As time you won't ever go slow
If I Die Now it is not like I have planned it
It was just to much for me to handle right now
If I Die Now I regret everything I could not do
There is so much left for me to wonder about
The long and cold end comes close
As time you won't ever go slow

Troubles will be gone!

Det finns inte mycket som är bättre än att lyssna på en mycket bra och efterlängtad skiva för första gången.
Vaknade nyss, helt opepp på allt, går och hämtar tidningen och såg att även The Tallest man on earths The wild hunt, som vi bland annat skrivit tidigare om här hade kommit!
Blev såklart hög volym och helt plötsligt var nästan hela världen underbar för ett tag.
I höstas lånade Hanna min mobil för att spela in när Tallest körde King of Spain på sin spelning på Strand.
Den liveinspelningen gick på repeat ett bra tag, nu finns den på hans myspace.
Nu är skivan i alla fall äntligen här och verkligen värd att köpa, inte minst för att den inte finns på Spotify.
Enda minuset är att inget konvolut följer med skivan, så texterna får man klura ut själv.


Tallest man on earth, Kristian Matsson här i sitt andra band Montezumas, fotad av Hanna
på Seaside festivalen i Falun i maj 2007.

Moto Boy @ Debaser Medis

Jag såg Moto Boy på ett proppfullt Debaser Medis igår.
Och det var riktigt fint, inte minst för att det var alldeles för länge sedan jag senast var på en spelning.
Det var nästan två år sedan jag sist såg honom dessutom, senaste gången var på Arvikafestivalen 2008.
Och sedan dess har grejer hänt. Han har inte minst växt massor i populäritet.
Men han har en fantastisk röst och jag tycker hans musik är om möjligt ännu finare live.
På spelningen berättade Oskar att han fått frågan av en person, som efter att ha lyssnat på hans senaste skiva, Lost in call, frågat hur han egentligen mår.
Det är nästan så att man får ont i hjärtat på riktigt av hans texter, vilket kanske inte är det optimala på en lördagkväll, men det spelar egentligen ingen roll för det är väldigt väldigt vackert. 
Moto Boy är defintitvt värd att uppleva live när han besöker en stad nära er, nästa gång för mig blir på peace and love i sommar, här kan ni kolla in hans turnéplan.




Moto Boy på Debaser Medis.

Party with my pain.

Älskar ni Johnossi lika mycket som mig och är över 18 år så rekommenderar jag er att delta i denna tävling.
Johnossi är fantastiska live och jag är dessutom väldigt nyfiken på deras nya skiva som jag tidigare skrivit om här.


But if the chance remained to see those better days

Fastnade aldrig riktigt för Vampire Weekends första skiva men så såg jag dom live på Way out West i augusti och tyckte att sångaren var grym på att få publiken peppad trots att det ösregnade. Det har pratats ganska mycket om andra skivan Contra som nyss släpptes men det är inte förren nu jag lyssnat igenom den och tycker att det finns några riktigt bra låtar, bland annat Giving up the gun som ni kan se videon till här nedanför. Även värt att lyssna på Diplomat's son.

Ibland känns det som jag alltid är två steg bakom dig

Idag lyssnar jag på Lasse Lindh skivan som helt enkelt heter Lasse Lindh. Den som låtarna Svenska hjärtan, Överlever du Härnösand så överlever du allt, Louise ibland och Sommarens sista smak finns med på. Den mest kompletta Lasse Lindh skivan enligt mig, där alla låtar är så där fantastiskt bra. En skiva jag tycker alla borde ha i sin skivsamling.

Kommer ihåg att jag spelade upp Svenska hjärtan för en av mina kompisar när vi gick på högstadiet, och hon gillade den så mycket att hon köpte hela den skivan. Sen brände hon ett ex av den skivan till mig och idag hittade jag den skivan och direkt lyssnade jag på den. För den finns inte på Spotify och för att den Lasse skivan passar perfekt just nu.


"Dom säger dom bästa är tagna men dom ljuger, dom ljuger för vi finns ju kvar
Och om dom bara gav oss chansen

Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag
Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag"

Cause I believe in the fall

Vi har nästan fått en ny favoritlåtSteve Earle med låten Someday. Tack vare att en kille som verkar älska musik lika mycket som oss tipsade om låten ovan på sin muskblogg queclub.wordpress.com. Lyssna.

Och på måndag släpper Tallest man on earth sin andra skiva, The wild hunt, och jag måste säga att vi båda ser framemot det otroligt mycket. Kan det inte bli måndag nu? Iallafall så hittade vi på samma blogg(så tack igen!) ett klipp där man kan höra en låt från skivan som heter likadant som skivan The wild hunt. Har lyssnat på den låten på repeat hela morgonen nu.

Hittade även intervju med Kristian om skivan när jag kollade runt lite på youtube.


Och juste om ni har något låttips, konserttips, bandtips eller något annat ni tycker vi ska skriva om eller vill oss något får ni mer än gärna maila oss på [email protected]

För jag är hellre blind än ser mitt liv utan dig.

Jag önskar att jag hade en vän som var lika pepp på att åka till Borlänge i morn som jag.
Love Antell spelar nämligen på p&l kafet där i morgon och eftersom jag inte var i Sverige när han spelade på Strand för någon dryg vecka sedan vill jag om möjligt se honom ännu mer nu.
Inte minst för att få höra hur hans soloprojekt låter.
Var någon av er fina läsare på Strand får ni hemskt gärna dela med er hur ni tyckte att det lät, och bor ni i Borlänge eller Falun är detta nästan ett måste!


Afraid of what I had thought I watched them go.

Bridges Burn med Molotov Jive är vår för mig.
En helt fantastisk text som jag lyssnar på om och om igen och aldrig tröttnar på.
Det kanske inte är så mycket vår i låten mer än i första raden  men jag tycker den passar perfekt ändå, för våren är på något sätt en brytpunkt, en årstid som inger hopp om en någolunda ljus framtid, i alla fall för mig.

But the trouble with dreams, they’re not what they seem, cause when you awake, they fall through your fingers in flakes

I ett bergrum under centralstationen i Glasgow såg jag igår Mystery Jets som spelade på Hinterland festivalen. Vi kom dit vid åtta tiden och de skulle inte börja spela förren tio så vi hann se British sea power(tack för tipset Amanda!) innan det äntligen var dags för Mystery Jets. Eftersom de flesta som var där var över 30 strecket så fick vi en plats vid kravallstaketet längst till vänster, perfekta platser.

När de kom in på scen började de med att spela en ny låt och nästa låt var en av mina absolut favoritlåtar Half in love with Elizabeth och då kunde jag inte göra annat än att med ett brett leende stå och sjunga och digga med. Fantastiskt fint. Setlistan var som jag skrivit tidigare helt perfekt, tyckte att de blandade gamla och nya låtar bra, det blev aldrig liksom trist bara för att de bara spelade nytt och man inte kände igen låtarna, för då var var nästa låt de spelade en gammal. Bland de nya låtarna var Melt och Dreaming mina favoriter och ser grymt mycket fram emot när nya albumet släpps i sommar. Young love spelade de också och när jag hörde introt till Two doors down så dog jag lite. Tycker också att jag fick någre hyfsade bilder, iallafall på den så sjukt charmiga sångaren Blaine.

Har även fått nya favoriter från skivan Twentyone, och försökte kolla om den skivan gick att köpa i Sverige men hittade den varken på Bengans eller Cdon så det blir väl att köpa den i Glasgow istället för jag känner att jag verkligen måste ha den fysisktformat i min skivsamling. Lyssna in Hand me down, Flakes och Veiled in grey från den skivan i väntan på nya skivan, går åtminstonde att lyssna på på Spotify.

När konserten var slut försvann alla ganska snabbt från staketet och de började plocka på scenen och jag tog mod till mig och frågade en av vakterna om jag kunde får en setlista. Det kunde jag och sedan gick jag därifrån darrandes lite lätt på handen och ganska så lycklig.





Här kan ni läsa vad Harriet från Fly magazine tyckte om några låtar från nya skivan när hon fick höra de i deras studio för ett tag sedan.

Yeah you'll just smile


En fullkomligt perfekt setlist!

What if I'd throw my heart in a cage and send it back home to your address?

Johnossi släpper som jag nämnt sedan tidigare sin tredje och sjukt efterlängtade skiva Mavericks den 28 april.
Samma dag klockan 17.00 spelar de och signerar på Bengans i Göteborg för er som bor där.
Den 13:e maj spelar de på ett nu utsålt Debaser Medis i Stockholm.


Skivomslaget till Mavericks!

Förbi fotbollsplanen bredvid en glasskiosk

Markus Krunegård spelade Prinsessan av Peking i avsnitt två av Boston tea party. Dock hade de klippt bort halva låten i programmet, första versen var med men sen så hade de klippt till slutet, väldigt tokigt. Men här kan ni kolla på ett klipp med låten i sin helhet istället.
Nu peppar jag för Hinterland i Glasgow imorgon och på att se Mystery Jets där.

Love will pay the bills

Billie the vision and the dancers släpper nytt album som heter From Burning Hell to Smile and Laughter den 16 april. Ser fram emot det och tycker att dom har finaste namnet på sitt egna skivbolag: Love will pay the bills. På deras Myspace kan man lyssna på nya låtar och varje 24 timme byter dom ut låten till en ny. "If you want to have a listen to the new songs, we're putting one new song on our MYSPACE everyday for 24 hours. Then after 24 hours we swop it for a new one, and on it goes." som dom själva beskriver det på sin hemsida. Om ni vill läsa mer om Billie the vision and the dancers rekomenderar jag att ni kollar in sångaren Lars' blogg
Första singeln från skivan heter I'm alive och enda ställe jag kunde lyssna på den var på en liveversion från Youtube som ni kan se här nedan.

Men då slösar vi bort våra liv

(Och jag tänker alltid på dig i april!)

Lyssnar just nu på Minnen av aprilhimlen med Håkan Hellström på repeat.  För att det äntligen är april nu och då passar den här låten så sjukt perfekt. Dessutom är det min absoluta favoritlåt med Håkan.

We can't stop

Var som jag skrev i förra inlägget och såg Trapped in Kansas igår på Nice n Sleazys i Glasgow, så här kommer lite bilder från igår. 
Ett av banden som spelade innan var också sjukt bra, men dom sa aldrig vad dom hette tyvärr. En tjej som satt bredvid mig när vi väntade på att nästa band skulle börja spela frågade mig om jag visste vad dom hette för hon också tyckte dom var bra. Försökte hitta dem på Myspace men egentligen skulle det bara spelat fyra band igår och dom var det band som inte står med någonstans. Bilder har jag iallafall så om det är någon som känner igen dem får ni mer än gärna kommentera.


Bandet jag inte vet vad det heter



Trapped in Kansas

Your hands will guide me through sleepless nights

Var på spelning ikväll och såg blandannat Trapped in Kansas. Sjukt bra live och gå in och lyssna på låten Antlers deras myspace. Verkligen värt att lyssna in, passar perfekt såhär mitt i natten.

RSS 2.0