I need human heat

För exakt en vecka sedan var vi på Barrowlands i Glasgow och såg Frightened Rabbit. Trots att det var andra utsålda kvällen de spelade var det ändå inte proppfullt för samma dag hade det kommit en massa snö i Glasgow och hela samhället hade blivit förlamat. Inga bussar eller tåg gick, affärer och banken var stängda, så därför var bandet extra tacksamma äver att vi lyckats komma dit. Som dom sa "even we had trouble to come here tonight".

Det var två förband som spelade och första bandet var speciellt bra och hette John Knox sex club(På theskinny.co.uk kan ni läsa en intervju med bandet). Alla i hela bandet hade grymt med energi och alla verkade verkligen älska det dom gjorde. Och i sista låten hoppar sångaren ut i publiken och börjar krama alla samtidigt som hela bandet står på scenen och sjunger. Även jag som stod en ganska bra bit bak fick en kram av sångaren. http://www.myspace.com/thejohnknoxsexclubtribute är adressen till deras Myspace, fast det är inte lika bra på skiva utan detta är ett sånt band alla borde få se live. På lördag är de förband till We were promised jetpacks(som har gjort den fantastiska skivan These four walls som jag skrivit om tidigare här) som spelar på QMU i Glasgow.

Frightened rabbit börjar spela strax efter klockan nio efter ännu ett förband och det första jag hör någon i publiken säga när bandet går in på scenen är "I wanna have your babies Scott" och det beskriver lite hur stämningen var i publiken, alla ÄLSKADE verkligen bandet och kunde sjunga med i de flesta låtarna de spelade. Scott sa under konsertens gång på engelska att alla band jobbar mot Barrowlands och att få spela där och att han inte riktigt kunde tro att de var där, och så tackade han alla igen för att det och för att de kommit till konserten. Under låt efter låt sjöng han med hela sitt hjärta och rätt ord för att beskriva konserten med är fin som tusan. Både gammalt och nytt spelade dom, och ganska så många låtar från näst nyaste skivan The midnight organ fight som vi lyssnat mest på. Bäst var The Twist och Poke, som båda var extranummer och de låtar jag gillar absolut mest. Och även Keep yourself warm när hela publiken står och skrålar med var finfint. De spelade även en hel del från senaste skivan The Winter of Mixed drinks så har ni inte hört den tidigare borde ni lyssna på den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0