On the radio.


I p3 live session på onsdag!

You dress up for Armageddon, I dress up for summer

The Hives blev igår klara till inte mindre än fyra av sommarens festivaler. Hultsfred, Siesta, Putte i Parken och Peace and Love. Ironiskt att dom släpper det på samma dag exakt samtidigt, men peppt är det ändå att dom spelar på många festivaler i sommar om ni frågar oss.Hannas inkorg igår.

Rekommenderas!


Fantastiskt med ny musik.


I remember when we were gambling to win

Vill tipsa om en låt som heter Gold guns girls med bandet Metric. Finns att lyssna på Spotify bland annat. Eller så kan ni titta på videon nedan. Eller om ni går in på deras hemsida kan man ladda ner en akustisk version av låten om man registrerar sig för deras nyhetsbrev. Mycket bra version av låten också.


Five days could change your world, five nights could really make it turn

Denna video med Laakso som spelar Aussi Girl kollar/lyssnar jag på om och om igen. För att mellansnacket vid 2.20 är det bästa jag hört.

 

Jag kan ge dig allt sött och salt, ge dig allt, mycket mer än allt.


Har lyssnat en del på Alf på sistonde. Det var han som gjorde blandannat den fantastiska låten Söttsalt för ett tag sen. Såg honom med band på Siesta! festivalen 2008(bilden är tagen på den spelningen).

Alltså det är något visst med folk som sjunger på skånska, som får mig att falla lite lättare för musiken. Ta tillexempel Timbuktu och Emil Jensen också, det gör dom lite lite bättre bara för att dom sjunger på skånska just. Fast det låter nog ganska dumt när jag sjunger med för jag ska alltid försöka sjunga med på skånska också, och det kanske inte alltid låter så bra.

Tycker att ni framförallt ska lyssna in låtarna Söttsalt, Kunde vart jag, Manchester man, Tivoliv och Bakom Fridhemsplan med Alf. Bäst gör ni genom att lyssna på Spotify eller på Myspace. Eller så kan ni kolla på videon nedan till låten Bakom Fridhemsplan. Eller tryck på play och så behöver ni inte kolla på videon, bara lyssna, för videon är inte den bästa jag sett.

Äntligen dags för skivsläpp!


På onsdag, 24/2, släpper Shout out Louds Work och signerar och spelar då på  både Bengans och Pet Sounds!

Can you hear the beat of my heart?

Klippet nedan måste ni bara kolla på. Från musikbyrån, Jens Lekman spelar A sweet summers night on Hammer Hill på Ukelele och så intervjuar dom honom. Otroligt fint.


Calleth you, Cometh I

K special på svt visade idag en väldigt fin dokumentär, Ola Svensson Superstar om Ola Salo.
Förutom att jag blev väldigt berörd fick jag också gåshud av tanken på spelningar med The Ark framförandes Calleth You, Cometh I, ett av de finaste live ögonblick man kan uppleva.
Här kan ni titta och njuta till och med 21 mars.

Hästpojken @ Debaser Slussen


So far.

Ni som trots mitt tips från tidigare ikväll stannade hemma missade årets spelning so far.
Gitarrer och bas, trummor och hat
Från där jag ropar
Små korta stunder
Caligula

Bilder kommer i morn.
Handen på hjärtat.

Har ni inga planer ikväll är ett måste Hästpojken på Debaser Slussen, jag kan garantera att det kommer bli fantastiskt!

Musikvideo till numbers

Musikvideon till Timo Räisänens låt Numbers hade premiär idag, ni kan se den på aftonbladets webb tv. Låten är inte bästa jag hört och inte videon heller men värt att titta på den iallafall, eller vad tyckte ni?

Sink or swim

The Gaslight Anthem som vi skrivit om förut gjorde en av förraförra årets kanske bästa skivor, the '59 sound men den skivan är också den enda som går att få tag på i Sverige och Europa, och bandet har egentligen släppt en skiva innan den också. Sink or Swim heter den men för att få tag på den måste man importera den från USA men så upptäckte jag att den fanns att ladda på piratebay och blev himla glad. För efter bara några lyssningar så låter det grymt bra, även fast den påminner om the '59 sound väldigt mycket. Och det är det här jag gillar så mycket med att ladda ner, man kan lyssna på musik man annars inte skulle ha möjligheten att lyssna på. Och även fast jag laddat ner skivan så kommer jag ändå be någon som ska åka till USA att köpa den åt mig.

Så om ni har möjlighet att ladda ner den skivan tycker jag att ni ska göra det. Eller så kan ni lyssna på denna låten I'da called you woody Joe, på Youtube. Så ses vi längst fram när och om Gaslight Anthem spelar i Sverige igen.As heard by my wild young heart, like directions on a cold dark night,
Sayin', 'Let it out... You're doin' all right.'
And I heard it in his chain gang soul.
It wasn't just the same sad song.
Saying, 'Let it out, you're doing all right.'
And I'm doing all right, are you doin' all right?

And I carried these songs like a comfort wherever I'd go.
They was there when my summers was high, there when she left me alone

Saying... 'The soul is hard to find.'

Här du kan låna mina vantar eller varför inte stanna här trots allt?

Hade en låt på min mobil som hette (Framåt är bakåt och bakåt är fel) Stopp! och låg under okänd artist. Undrade vad det var för band för den var otroligt bra. Googlade och försökte få fram det och frågade av en slump Annie och hon visste direkt att det var Peggy Lejonhjärta. Har ju resten av albumet inlagt på mobilen också och då ligger det under Peggy Lejonhjärta så märkligt att inte denna låt gjorde det. Iallafall så när jag fått reda på att det var dom så kunde jag hitta den låten på youtube och hitta den fina texten på internet, och tycker att ni borde lyssna in den också. Det är Kisa Nilsson som sjunger, han som spelar bas med Markus Krunegård och även med Moneybrother. Fin kille detdära. Här är bandets hemsida där ni blandannat kan ladda ner låten Hannah med H gratis.Stopp! Vänta, det är kallt ute.
Staden har frusit i natt.
Här, du kan låna mina vantar.
Jag får ta nåt annat, vad som helst.
Och kanske har du lust att stanna kvar en liten stund och ett litet tag,
vi kan låtsas att vi två är ensammast i hela världen.

Här kan ni läsa hela texten.

This spring!

Inte missa spelningar i Stockholm framöver.

18 februari Hästpojken, Debaser Medis
24 februari Elias and the Wizzkids (releaseparty), Lilla hotellbaren
26 februari Carl Norén, Teater Pero
26 februari The Tallest man on earth, Debaser Slussen
18 mars Elias and the Wizzkids, Debaser Slussen
17 april Shout out Louds, Kägelbanan
23 och 24 april Markus Krunegård, Strand
28 april Timo RäisänenDebaser Medis 
13 maj Johnossi, Debaser Medis


The 1000th night

Palace ballet såg jag också för två helger sen här i Glasgow. Värda att lyssna in tycker jag. Fina live.


My head and thoughts are filled with clouds

Som vi skrivit förut håller Carl Norén från vårat favoritband Sugarplum Fairy på att spela in en soloskiva. Och här nedan är ett klipp på en låt som heter The Anger och det är bara så himla fantastiskt. Och nedanför den den ännu mer fantastiska låten Going out tonight. Kan vara en av dom bästa låtarna jag hört tillochmed.

The sheets are cold I’m fingering on
We carry on alone inside an empty bed
My head and thoughts are filled with clouds
Don’t talk so loud, whisper now


The Anger in Borlänge


I wanna feel something
Someone around me
And your hands in my pocket
No more misery
I wanna feel my heart beating
Beating inside of me
Maybe only the lonely
knows when love is real


Going out tonight in Bb minor


I never tried, I never dared, I wish I'd said something

Hard rain med Shout out louds, fantastisk låt med fantastisk text. Har för mig att när Markus Krunegård fick frågan om år 2007 års bästa låt i tidningen Sonic sa han just denna. Och om jag inte minns fel är han också med och körar på låten.The words came like a hard rain.
And your smile changed like a hurricane.
Your breath smells like cardamom.
And the words came just like a hard rain.

I recall you said you missed me.
I was afraid I acted desperately.
I recall you said it for hours.
Then again it doesn't matter.

I never tried, I never dared, I wish I'd said something.
But I've been standing outside your door,
at least that's something.
Your breath smells like cardamom.
And the words came just like a hard rain.

I try to tell myself at night when the dusty old pictures are all out of sight
that I think I will be alright. Just don't come closer morning light.


Hästpojken

Hästpojken är nu äntligen ute på turné, mer om det kan ni läsa här.
18 februari kommer dom till Stockholm och Debaser Slussen med Handen på hjärtat turnén, inte missa för alla oss som bor där!
Till dess, lyssna på denna fina låt.

Love you better

The Maccabees spelade i en skivaffär i Glasgow igår och jag var där för att kolla in dom eftersom Annie gillar dom. Dom var himla fina och bra så blev himla glad, ett band jag defenitivt ska lyssna mer på! Om ni vill lyssna så finns dom på spotify. Toothpaste kisses och Love you better spelade dom blandannat och det var mycket bra låtar.Glory days.

Med den här spelningen kan man minnas tillbaka till den varma sommaren 2009, alla fantastiska spelningar under p&l och samtidigt dö lite av när man får höra Olivers fina brittiska engelska. Egentligen är det här för hårt för mig.


Oh boy

På P3gulds hemsida kan ni höra en timmes lång intervju med Miss Li gjord av Rikard Nerbe. Mycket bra intevju, tycker att Rikard Nerbe är riktigt bra på att intervjua. Linda väljer dessutom favortilåtarna från hennes 5 skivor som spelas under intervjun, intressant och dom går igenom hela hennes karriär. Här hör ni intervjun med låtarna(finns kvar i 30 dagar) och här(om ni vänsterklickar och väljer spara som) kan ni ladda ner den till er dator och tanka in i era mp3(dock utan musiken).


Life was flashing by

Har ni inte hört Lowood tycker jag ni ska lyssna in dom. Eller speciellt lyssna på Crash. Bra låt. Såg dom när dom var förband till Tiger Lou för något år sedan. Finns även på Spotify.

New York!


På Shout Out Louds hemsida kan man, om man är minst 21 år, tävla om en resa till
städernas stad, New York för att dessutom få se bandet live 1 mars!

Tävla här!

To come.White english never take a cup of tea black

Såg blandannat bandet Foxgang i helgen i källaren på 13th note och ni måste bara lyssna på låten White english på deras myspace nu. Mycket bättre live än vad dom låter på inspelning och sångaren hade verkligen grym inlevelse.


RSS 2.0