Walk for gold.

Igår kväll fick jag höra alla mina favoritlåtar av mannen nedan.
Varav tre på raken!
Walk for gold, Embrace me beauty och Bapada.
Efter ett tag kom även Mon amor.
Och nästan sist Side by side med Titiyo.
Ni som inte såg Theodor Jensen på Debaser Medis igår missade nåt!


Theodor Jensen.


I never knew I was a lover cause I steal the things you hide

Mitt hjärta hoppade typ äver ett slag när jag upptäckte att den fantastiska låten King of Spain(som vi skrivit om ett antal gånger här) finns att lyssna på Tallest man on earths myspace. Och ännu ett slag hoppade det över när jag såg att man kan ladda ner den gratis här! Gör det NU! Så ska jag försöka samla ihop mig lite, att en sån liten sak som att kunna höra en låt när man vill har sån effekt på mig.

Ingenting spelar någon roll, blicken rakt fram som i videon

Här kan ni kolla på videon till Markus Krunegårds nya singel Hollywood Hills. Det var bara det jag ville säga.

Hard beliver

First aid kit släpper skiva idag The big black and the blue, finns att lyssna på på Spotify. Lyssnar just nu själv och jag måste säga att dom är otroligt duktiga även fast det kanske inte riktigt är min typ av musik. Men låten You're not coming home tonight från EPn dom tidigare släppt måste jag säga är mycket bra. Spelar här i Glasgow den 20 februari och det kan vara kul att se.

What the hell do you want me to do?

Året var 2005 och platsen Hultsfredsfestivalen. Min första festival, vår första festival. Våren innan hade det varit massa lyssnande på Sahara Hotnights skivan Kiss and Tell och Håkan Hellström var min gud och mitt allt typ. Så när det blev klart att Håkan skulle komma till festivalen så bara var Ida och jag tvungna att åka dit. Och så blev det. Den våren hade även Ida och jag lyssnat mycket på låten Ray med Millencollin och när dom gick på scen på Hultans nästa största scen runt klockan tolv mitt i natten och spelade var det något så häftigt och grymt. Speciellt när dom spelade just Ray och när jag lyssnar på den låten nuförtiden så är det enda jag tänker just den stunden. Snoop dogg skulle spela precis före om jag inte minns fel, men han var sjukt försenad och så och när Millencollin gick upp på scen sa dom något i stil med att dom egentligen inte fick börja spela förrens hunden var färdig men att det sket dom fullständigt i. Och då kunde ju liksom spelningen inte bli annat än bra.

There won't be no maybes no more!

Hittade på Johnossis hemsida en inofficiell video av Execution song

Och här nedanför är den officiella videon, vilken tyckte ni var bäst? Hittade även en annan version av Man must dance också så gå in på deras hemsida om ni är intresserade att se den också.
 

Vadå jävla åldersgräns?

Det är inte bara Hästpojken och vi som hatar åldersgränser.
Johnossi spelar på Debaser Medis 13 maj, med en 20 årig åldersgräns och tycker också att det är jävla skit. 
Suger så himla hårt, även fast jag själv inte alls drabbas av den.
Jag fattar inte, även fast både band och publik hatar det så är det hur vanligt som helst.
Allt handlar tydligen om pengar.





The heart is a rebel

Hade tänkt publicera det här inlägget för två dagar sen men då hade vi redan skrivit massa inlägg den dagen så bestämde mig för att vänta en dag. Men då var helt plötsligt låten borta från hemsidan, men nu finns den där igen. Många skivsläpp och nya singlar på gång nu så därför blir det mycket sånt bloggande nu. The heart is a rebel heter första singeln från Moto Boys nya skiva Lost in the call som släpps den 3 mars. Singeln finns att ladda ner gratis på motoboy.se, bara man fyller i sin mailadress så in där och gör det!


Det fanns ingen känsla som inte kunde väckas av musik

Från Hästpojken Martins blogg appropå att dom nästan bara har spelningar på ställen med 18 års gräns.
"Något som han däremot inte skrev, eftersom han inte visste de, är att vi kommer att göra spelningar för alla ni under arton någon gång under året. I alla fall i Göteborg.

Känns ganska meningslöst om man inte gör det. Det är ju trots allt i den åldern som musiken bara går rätt in. Mellan tretton och arton var det det enda jag gjorde; låg hemma och lyssnade på musik. Och den gick rätt igenom mig. Varenda fiber var musik. Det fanns ingen känsla som inte kunde väckas av musik. Nuförtiden är det egentligen bara nostalgi som skapas. En känsla av att något gått förlorat. I och för sig är väl inte det så illa, men spektrat var något bredare förr."

Och herrgud det är ju så jag känner. I och för sig är jag inte arton längre men ändå, mentalt är jag arton fortfarande, eller kanske ännu yngre för musiken går fortfarande bara rätt in. Det är därför jag också fortfarande hatar åldersgräns på ställen, för då kommer musiken inte ut till dom som verkligen behöver den. Till dom som fortfarande känner mest och till dom som musiken betyder allt för.


Yamon Yamon.

Yamon Yamon hade releasefest på Lilla hotellbaren igår.
Bandet består av fyra medlemar varav sångaren Jon Lennblad också spelar bas i Elias and the Wizzkids.
Väl värt att kolla in, här kan ni lyssna!




Numbers.

Första singeln från Timo Räisänens album som släpps i vår och är med i morgondagens flipp eller flopp i p3 populär som låt nr tre.
Det innebär att ni alltså redan nu gå in och lyssna på den i sin helhet.
Även Johnossi med sin nya fantastiska låt är med som låt nr ett.
Flippar och floppar och lyssnar gör ni här!


Whats the point of doing anything if you never notice

Johnossis nya singel som Ida skrev om igår kan ni höra här!

Nytt från Timo Räisänen snart

Precis som Timo sa i den här intervjun så släpper han nytt album snart. Närmare bestämt den 24 mars och albumet heter The anatomy of Timo Räisänen. Och redan den 26 januari kommer första singeln Numbers. Defenitivt något att se framemot, fast vågar inte hoppas på så mycket då Timos senaste (ickecover) skiva Love will turn you around gjorde mig lite besviken, tyckte inte alls den var i samma klass som de två första. Men Timo är alltid Timo så vi får se, spännande är det. Och om ni vill höra Timo nu nu nu så har ni väl inte missat att han var programledare igår på P3 Guld.

HELT ny låt!

Åh Johnossi kommer premiärspela en helt ny låt i kväll!!
Som enligt psl var väldigt bra, om man gillar Johnossi.
Jag älskar dom.
Lyssna lyssna lyssna 20.00 här!!

p3 guld!

I kväll går p3 guld galan av stapeln i Göteborg.
Är det nån musik gala som måste ses är det denna.
Rätt artister nominerade och ofta rätt artister som går hem med prisen.
Förra året tog ju bla Markus Krunegård hem priset i årets låt för fantastiska Jag är en vampyr.
I år är som Hanna skrivit om tidigare Timo Räisänen programledare och mina favoriter Johnossi uppträder vilket självklart kommer få mig att bänka mig framför radion mellan 20-22!
På tv sänds galan i ettan mellan 21.30 och 23.00.

Dom kallar oss artister.

Mannen som sätter ord på allt, som vi beundrar sjukt mycket, som egentligen är den mest självklara artisten att vara med i säsong 2 av Dom kallar oss artister, Markus Krunegård är först ut när första avsnittet sänds på onsdag 20.30 i 1:an!
Ni kan läsa mer om de 8 avsnitten och de övriga artisterna här.


I'm just obsessed by hearing you say -yes please Markus come to me!

Har ni inte sett videon till High drama med Laakso innan tycker jag ni ska göra det nu. Lika fantastisk som låten och fattar inte hur jag kunnat missa den fantastiska video. Fenomenalt bra.
 

Carl Norén.

Vill man se Carl Norén köra solo har man två alternativ.
Antingen åker man till Berlin eller om man redan bor där, så går man på magnet såklart och ser honom när han spelar där.
Är ett unikt tillfälle, i övrigt verkar magnet nämligen bara planerat hårdare musik typ hardcore hela våren.
Men å andra sidan behöver inte det vara dåligt.
29 januari är det iaf.
Carl Norén från Sugarplum Fariy alltså.
Annars kan man åka till nästan vår hemstad, Borlänge och kolla i honom där 4:e februari.




Needed to breakdown

Idag lyssnar jag på Needed to breakdown med Adam Heldring, som jag öven tipsade om i somras i detta inlägg. Nu har han släppt skiva och jag tror man kan lyssna på den på den svenska Spotify(kan tyvärr inte länka till den eftersom jag bara har den storbrittaniska versionen av spotify) så det tycker jag ni ska göra. Så får jag ha Needed to breakdown på repeat istället tills jag får chans att lyssna på den skivan.

En bild från när jag såg honom på Arvikafestivalen i somras.

If you fall harder, I fall harder

Shout out louds släpper albumet Work i februari 2010. Första singeln hette Walls och den kan man ladda ner gratis från bla deras myspace. Under musikhjälpenveckan så var den en jingel som gick hela tiden med blandannat klippet "If you fall, I fall harder" och det var det enda man fick höra, och Ida och jag tänkte hela tiden, denna låt låter himla bra, vad är det för låt? Jo är det inte Shout out louds men vi hittade ingenstans man kunde lyssna på den och den spelades aldrig när vi lyssnade på musikhjälpen. Men nu, sen cirka en vecka tillbaka kan man lyssna på den på Shout out louds myspace, och vilken fantastisk låt det är sen. Fall hard heter det. IN och lyssna direkt. Eller kolla på videon nedan.
Ger stora förhoppningar på att kommande skivan låter mycket bra.

Shout Out Louds - Fall Hard from Merge Records on Vimeo.


Peter Doherty.

Åh han är verkligen ett geni och så himla bra.
Och har så himla mycket talang för musik, vilket jag konstaterat förr, men ändå.
Var fantastiskt bra igår.
Började nästan i tid med What a waster.
Och sen nästan min favorit Can't stand me now.
Och slutade med Fuck forever, som jag har på en fin tröja nu med.
Men ingen You talk som Hanna fick höra i Glasgow.
Men det gjorde inget.
Man dör för övrigt också av hans fian brittiska engelska.
En perfekt kväll alltså, nästan saknade bara lite sällskap.


Peter Doherty.

Long beach.

Blir en väldig massa bloggande nu men hittade den här och det här är ännu bättre.
Håller ni inte med mig?
Älskar att höra demoversioner av låtar så man verkligen får höra hur låten växt fram.
Det här är dessutom min absoluta favorit Laakso låt, Long beach som Markus däremot inte verkar vara nöjd med överhuvudtaget, konstigt nog.


Jag undrar vad det är värt att kämpa och stå emot.

Den här mannen alltså.
I videon som ni kan se här har han spelat in fina Sommaren står o väger i mörkret.


I know he has your private number and soon he'll make that vicious call

Här kan ni se fantastiska Tallest man on earth spela The Gardener live på Gamla Elverket i Falun. Där skulle man varit. Läs även recensionen från spelningen här, och värt att notera är att det står att han ska släppa ny skiva i mars i år, det ser man grymt mycket framemot, kanske att låten King of Spain kan finnas med på den. Har dock inte hittat någon mer info än det som står i artikeln om att han släpper nytt snart, någon annan som vet något mer?

[ingenting]

O ja, man skulle sett [ingenting] på Dramaten igår.
Men jag gick inte.
Av massa rätt dåliga anledningar såhär efteråt.
Försökte boka biljett på dramatens hemsida för ett tag sen systemet fuckade upp sig flera gånger.
Sen var det faktiskt rätt dyrt med.
Och ville inte stanna i huvudstaden massa dar bara för att själv gå och kolla på [ingenting].
Men deras nya skiva, Tomhet idel tomhet är fantastisk.
Här kan ni iaf läsa ett inlägg från någon som var där.
Älskar att det finns folk som delar med sig av spelningar!

I don't really care for your city anymore.

Måndag och då lyssnar jag på Monday Monday Monday med Tegan and Sara

See the sun.

Fina The kooks låtar inspelade i deras turnébuss finns på deras nya hemsida.
En himla fin version äv en vacker låt.


I haven't told you yet I'm gonna be with you

För att det är nyårsdagen och då lyssnar man alltid på denhär:


RSS 2.0