Time, make time for us

We were promised jetpacks spelade också på festivalen jag var på förra lördagen och det var en av de bästa live spelningarna jag sett någonsin. Sångaren hade så otroligt mycket känsla och ett brinnande hjärta, man märkte verkligen att han älskade det han gjorde. Folk i publiken stod och skrek med på skottska i varenda låt och man ville bara dansa och sjunga med. Bandet har släppte sin första skiva 2009 som heter These four walls, den finns tyvärr inte på Spoify, utan bara låten Quiet little voices från den skivan. Så antlingen kan ni gå in på Myspace och lyssna på några låtar, eller så laddar ni ner skivan. Mina favoritlåtar från den skivan för tillfället är It's thunder and it's lightning, Ships with holes will sinks, och Roll up your sleves, men alla låtar är bara så bra att jag rekomenderar er att lyssna på hela skivan! Grymma texter, grymt sound och så sång på skottska, det kan inte bli bättre än så.

There's just one thing that I wanna do

Mystery Jets spelade igår på Electric Circus i Edinburgh och det var inte förren två förband hade spelat och några timmars väntan som konserten började strax efter tio. Lokalen hade då blivit full med folk och scenen var perfekt storlek, man fick rätt känsla för en trång och svettig klubbspelningen. Bandet stod trångt på scen, med basisten strax bakom ena sångaren Blaine, men tyckte det bara var positivt då när jag såg dom på Hinterland tyckte jag att scenen var lite för stor för att konserten skulle bli ultimat. Det var samma spellista som på Hinterland men tyckte ändå att det var fantastiskt bra, var mycket roligare denna gången då jag kände igen två av dom nya låtarna och fullkomligt älskar Flash a hungry smile. Finast var just den låten och så Hand me down och sista låten Behind the Bunhouse.
Känns som att varje gång jag ser dom live blir jag mer kär i dom, sångaren Blanie som är så charmig och så andra sångaren Willian som har det finaste leendet och som var så himla taggad igår och såg glad ut hela tiden på scenen. Fick några bilder jag var ganska nöjd med eftersom vi stod nästan längst fram.
Hoppas verkligen dom spelar i Sverige någongång snart så fler har chansen att se dom.
Det var inte förren jag lyssnat på skivan 21 riktigt många gånger och sen såg dom live igen som jag riktigt fastnade för dom, men jag lovar er det är verkligen värt att ge Mystery Jets en ordentlig chans om ni inte redan nu gillar dom.
Nedan finns en video med nya låten Melt från den kommande skivan Seratonin som släpps den 4 juli. Som jag längtar! Inte den bästa ljud och bild kvalitén men det är ändå något.

The summer's here!

Läste nyss på psl om Siesta! i Hässleholm som drog igång igår.
Därmed har festivalsommaren med andra ord startat och jag kan inte beskriva med ord hur sugen jag är på att den ska dra igång för min del med.
Johnossi drog enormt mycket publik igår och var inte helt oväntat tydligen fantastiskt enligt killarna från Märsta som ni kan höra nedan, efter detta finns det väl ingen som inte kommer att kolla in en Johnossi spelning i sommar?!


I think I'm in love

Laddar bara upp en bild jag tog på Blaine i Mystery Jets när jag såg som tidigare ikväll. Helt fantastiskt fint var det, skiver mer imorgon och filmade nya låten Melt med min mobilkamera så om det låter hyfsat laddar jag upp den imorgon med. Tills dess tycker jag nu ska lyssna på låten Behind the bunhouse som de avslutade konserten med och det var så bra att jag rös.
 

Remember that song and the reasons that we were singing for

Andra nya låten från Gaslight Anthems kommande skiva(som för övrigt släpps om tre veckor) finns nu på deras Myspace. Här kan ni lyssna på Boxer. Åh vad bra det är! Och texten finns att läsa här.

Two ways to tell the story

I lördags var jag som jag skrivit tidigare på en endagsfestval i Glasgow. Och första bandet vi såg den kvällen var The Antlers, ett av de banden jag ville se mest på festivalen. Låten Sylvia var något av ett soundtrack till hela november och december och när bandet kom in på scen och började med just den låten rös jag i hela kroppen. Det var så fantastiskt vackert och höjdpunkten på hela konserten.
Filmade en bit av låten Two som också är en bra låt. Har ni inte lyssnat på hela deras skiva Hospice tycker jag verkligen att ni ska göra det, en skiva med massor av känsla i och som passar bäst att lyssna på gråa och kalla dagar. Alla låtar på skivan hänger ihop och kretsar kring en patient på ett sjukhus som snart ska dö, stämningsfullt och deppigt.

Ain't no stone unturned.

Igår hade Hellacopters sångaren Nicke Andersson första spelningen med sitt nya projekt, Imperial State Electric på Debaser Slussen i Stockholm.
Saknar ni Hellacopters är Imperial State Electric precis det ni längtat efter.
Har ni aldrig riktigt uppskattat Hellacopters är låten nedan något för er, här kan ni lyssna på den på spotify med.
Hellacopters-No song unheard.


To live or to die

I videon nedan kan ni lyssna på Mystery Jets låten Dreaming of another world från den kommande skivan. och på torsdag ska jag se dom i Edinburgh där dom ska spela alla låtar från nya skivan, jag behöver kanske inte säga att jag ser fram emot det mycket? Lovar att komma med en rapport från det!

All you pretty things waiting for somebody

Var på Stag and dagger festivalen igår i Glasgow och såg The Antlers och We were promised jetpacks som var helt fantastiska live. Men mer om det senare när jag har möjlighet att ladda in bilder och filmer i en dator. Måste bara tipsa om en låt med The wild beasts som heter All the kings men. Dom spelade också på festivalen och ena sångaren som sjunger i just denna låt hade en grym energi på scenen. Han har verkligen häftig röst, och det kunde man inte tänka sig när man ser honom, vilket gör låten ännu grymmare. Resten av deras låtar lät helt okej men den här låten står verkligen ut och är värd att lyssna in.

Let's dance and tell no one about tonight.

Jag älskar mitt jobb bara för att dom spelar min favoritmusik där och för att mina arbetskamrater faktiskt också gillar banden jag lyssnar på.
Igår blev jag dessutom påmind om en bortglömd favorit.
Jag har inte hunnit göra någon research än men bandet bestod av två svenska killar och jag tror tyvärr att bandet inte existerar längre.
Le sport - Tell no one about tonight.
Synth är inte riktigt Hannas och min grej, men den här låten, den var allt för Hanna och mig en sommar för ett antal år sedan.
Lyssna på spotify här.


I hope it's gonna make you notice.

Originalversionen med Kings of Leon är magisk och ingen kan slå den.
Däremot är Paramores version av Use somebody inte dum den heller även fast Hanna inte gillar den alls. 
Den är definitivt värd uppmärksamhet och lyssningar enligt mig.


You don't know me.

Hanna har tidigare skrivit om Petter Seader här på mondaytuesday.
Jag har en spellista på spotify från Hanna som ständigt uppdateras med massa fina låtar.
För en vecka sen uppdaterades den med Bang, Bang I'm Dead.
Ni vet hur det är när man hör en låt och känner att den bara är så rätt just nu. 
Eller när man kan lyssna på en skiva om och om igen som får hela världen att kännas underbar.
Det är The Denial of Me, Myself & I för mig precis just nu.

Med sommaren kvar i mitt blod.

Det är inte meningen att jag ska se Love Antells soloprojekt.
På lördag skulle jag haft min andra riktiga chans(om man inte räknar med spelningen i Borlänge för ett tag sedan) då han spelar på stället som i alla kategorier var bästa stället förra sommaren Trädgården, och som förra helgen öppnade för ytterligare en säsong.
Är intresserade kan ni läsa om vårat senaste besök där här.
Denna gång står i alla fall jobb ivägen för mig och Love.
Åldergränsen är tyvärr så hög som 21, men det är gratis innan 20 sedan kostar det 100, mer om Trädgården kan ni läsa här.

I'll run for you, I'll come for you, I'll come for you

Har lånat min kompis dator för att jag bara MÅSTE tipsa om We were promised jetpacks och låten Quiet little voices. Upptäckte bandet häromdagen när vi höll på och lyssnade in banden som skulle spela på en festival som är här i Glasgow på lördag och det första vi hörde var den här låten som lät övergrym. Kommer förhoppningsvis en rapport om spelningen efter helgen men tills dess kan ni kolla in den här videon.

Just leave.

Jag älskar den här nya Molotov Jive låten inspelad i en kyrka i London.
Texten, men framför allt den mörka vemodiga stämningen är så himla briljant!


Anna hade en vän med en bil och vi åkte långt bort

Idag är det riktig sommarvärme i Stockholm vilken får mig att se fram emot Peace & Love om en dryg månad.
Det finns egentligen bara en självklar festivallåt,
Håkan Hellström - En vän med en bil
Låten är dessutom soundtrack till den svenska filmen Festival som kom i början på 2000-talet om jag inte minns fel.
Sorgligt nog så har Håkan slutat spela denna underbara pepp låt på sina spelningar.
I vilket fall passar låten helt perfekt för festivalpepp.

Mina tankar kladdar ner dig

Kristian Anttilas video till nya låten Världens snuskigaste man.
Min dator är för tillfället sönder så det kommer bli lite tomt med uppdateringar av mig här tyvärr, hoppas att Ida skriver desto mer här då istället.

Summerbreeze

Här kommer 20 sekunder av Summerbreeze från Johnossi spelningen häromdagen vilken förövrigt passar väldigt idag då sommarvärmen har kommit på besök.
Hemskt dålig bild då min kamera valde att fokusera på allas armar istället för på John så ni får njuta av ljudet istället.


You may have stayed too long

På onsdag släpps skivan Infinite Arms med Band of Horses och redan nu kan ni lyssna på den på bandets hemsida. Kan vara en av de bästa skivorna jag hört detta år. De tre inledande spåren på skivan är så grymma allihopa, först ut är låten Factory som jag skrev om i detta inlägg och sen singeln Compliments och sist låten Laredo. Och det blir bara bättre.



I en intervju på PSL tidigare i våras fick vi att resten av bandet varit mer involverade i skrivprocessen än tidigare och att hela bandet bara tyckte det hade blivit bättre då, och jag kan inte annat än hålla med. Nu har jag inte hört så mycket med Band of Horses innan förutom The Funeral och Is there a ghost, och sen det jag hörde när jag såg dom på Way out west förra somaren. Det lät bra men inte tillräckligt bra för att övertyga mig att köpa deras skiva, men deras nya skiva är så bra att jag tycker att alla bara måste köpa den och lyssna på den.

It sets off like a fire alarm

Johnossi igår var väldigt fint.
Dom spelade på ett packat Debaser Medis och John och Ossi  var enormt peppade.
John sa att dom verkligen längtat efter att få spela på hemmaplan igen.
Och det märktes.
Finast var andra låten ut, Dead End, samt Summerbreeze, som var första extranumret vilken är min absoluta favorit med Johnossi och som jag längtat väldigt länge efter att få höra live.
Video och bilder kommer inom en snar framtid!


Johnossi på Debaser Medis igår.

Och jag minns dig innan sömnen tar mig

Absolut bästa låten att lyssna på när man ligger och vänder sig och inte kan sova är Oceaner med Kristian Anttila. Texten kan vara bland den bästa jag hört och eftersom låten är drygt 10 minuter och har ett grymt sound passar den perfekt att ha i hörlurarna på svag volym när man ligger i sängen.

...och jag minns dig när jag vaknar
som pilar mot min kropp
Här är tystnaden som skär
Här är saknaden som lär

Och jag minns dig innan sömnen tar mig
små tistlar i mitt bröst
Och jag hoppas att du inte har det bra
Jag vill att du ligger vaken som jag

Här är jag som trotsar alla nätter
Här är jag som mot ödet förklarat krig
Så säg mig vad gör du ikväll?
Luften är tung av allt som aldrig hänt

Vad är det för andra himlar som du hittat?
Vem är det som tror sig kunna fylla min plats?
Så säg mig sover du inatt?
Luften är full av allt som aldrig sagts

Men jag sitter vid fönstret
för att få se livet fladdra förbi

Väck mig, släck mig
Har du en gång släppt in mig är det där jag blir kvar
Väck mig, släck mig
Du kan slåss och kan låtsas att du har ett val

Vem är du att bestämma dessa murar?
Vad gör egentligen en popsång hit eller dit?
Jag räknar dagarna som skåror i min vägg
Jag räknar avstånden i millimeter betong

Vad är det som gjort dig så ointaglig?
Vem är du som från mig förklarat dig fri?
Jag såg framtiden i stjärnorna inatt
Små korn av ljus i oceaner av svart

Gig of the year.

Nu är det bara timmar kvar.
Jag peppar för fullt inför årets spelning, JOHNOSSI på ett utsålt Debaser Medis i kväll.
Jag är fullt medveten om att höga förväntningar tenderas att inte bli uppfyllda, men Johnossi är mitt favoritband och deras spelningar är alltid grymma och jag har väntat så himla länge på det här att jag vet att det kommer att bli fantastiskt!

Dreaming of another world

Har precis fått ett jobb som diskare i ett kök här i Glasgow och igårkväll när jag jobbade i köket och BBC radio 1 var på tyckte jag att jag hörde en låt som lät väldigt mycket som Mystery Jets. Kände svagt igen låten från konserten i april men var inte helt säker och kunde inte riktigt höra sen om han sa att det var Mystery Jets efter låten eller ej. Imorse hade jag dock fått MJs nyhetsbrev och där stod det att låten Dreaming of another world, som är första singeln från deras skiva, premiärspelades i det radioprogramet jag hört igår. Här kan ni lyssna i efterhand, fick det inte att fungera men kanske får ni det. Värt att lyssna in, och det kändes så fint att när allt var stressigt så kom det en helt ny låt med Mystery Jets på radion och gjorde det lite lättare att jobba.
7 juli släpps albumet Seratonin och jag kanske inte behöver säga att jag längtar ganska så mycket efter det.

Dessutom spelade dom en ny låt med Band of horses som hette Factory två låtar efter MJ låten i radioprogrammet som jag också tyckte lät mycket bra som också är värd att lyssna in.

Sometimes you get in the mood to capture something that's been lost

Tipsade för ett tag sen om låten Nixon med Tiger Lou. Har kommit in i en Tiger Lou period av någon andledning just på grund av den låten och tänkte därför tipsa att ni borde lyssna på hans skiva Is my head still on? Den av hans skivor jag tycker bäst om och låtarna där som är mina favoriter är Oh Horatio, Sell out, Last night they had to carry me home och The wake/Hooray Hooray. Och så tycker jag ni ska lyssna på låten When I was a kid, från EPn Trouble and desire.


Tiger Lou aka Rasmus Kellerman. Bilden är från när jag såg honom på Debaser Medis för något år sedan.

Trough my hazy half year I was too busy too feel

De senaste dagarna har jag lyssnat på Stay tuned to my love med Laakso oavbrutet. Vet inte varför men av någon andledning så fick jag ett sjukt sug att lyssna på den en natt för några dagar sen bara när jag låg och inte kunde sova. Så därför är det den jag idag tipsar om att ni ska lyssna på. Och har ni inte hört den fantastiska skivan Mother am I good looking? där just den här låten är med på tycker jag att ni ska lyssna på hela det albumet. Återupptäcker det gång på gång och varendaste låt på den skivan är helt fantastisk. 

You've been a friend and I've been watching you go

Inför helgen rekommederar jag Deportees på Debaser Medis på fredag.
Det är gratis innan 22 men Deportees är väl värda att betala för att få se.
För att Under the pavement - The beach är en fantastisk skiva och I wanna be in your gang en otroligt vacker låt.
Och för att det är en spelning med Deportees som man behöver precis just nu.


I fell in love at the Seaside

Seasidefestivalen är en gratis endagsfestival som äger rum varje år i Kålgården i vår hemstad Falun.
För att ge er lite mer bakgrund så var festivalens syfte vid start 2003 "att låta unga artister från Dalarna komma ut och spela tillsammans med mer etablerade artister".
I år spelar bland annat Goodlooking Trash och vår favorit Carl Norén och för mer information kan ni besöka deras hemsida http://www.seasidefestivalen.se/.
På denna festival såg vi Kristian Matsson för första gången, då med sitt band Montezumas, dessutom bevittnade vi där av de första spelningarna med hans andra projekt The Tallest Man on Earth 2007.
Och eftersom band från Dalarna har nått rätt hyfsade framgångar de senaste åren behöver jag kanske argumentera kring varför festivalen absolut är värd ett besök om ni befinner er i närheten den 22a maj.

Find a cure for my life

Det var ganska länge sedan Ida Maria släppte sitt debutalbum men det är inte förrens nu jag riktigt fastnat för det. Det är väl så att jag aldrig riktigt lyssnat igenom skivan utan bara hört låtarna Oh My God och Louie och då diggade jag dom starkt. Oh My God spelades för några år sedan på radio och då var Timo Räisänen med och sjöng på låten. Skulle hemskt gärna vilja ha den låten, eller bara kunna höra den igen, men har inte fått tag på den någonstans. Timo Räisänen har nämligen varit med och producerat skivan Fortress round my heart och hela skivan är helt klart värd att lyssna in. Mina nya favoritlåtar på den skivan är Forgive me, Queen of the world och I like you so much better 

She learned you never had to press hard

Belle and Sebastian är bokade till Popaganda som äger rum i slutet på augusti! Jens Lekman spelar på Strand den 7 augusti! Augusti blir nog en riktigt fin månad. För att peppa inför det lyssnar jag på Suki in the Graveyard eftersom den är min favoritlåt med Glasgow bandet.

Fighting against a dead end

GP kan ni se ett klipp med Johnossi som spelar Dead end på Bengans i Göteborg och en kort intervju. Inser att det blir ganska mycket inlägg om Johnossi just nu här men var bara tvungen att tipsa om detta klipp, grymt för oss som inte kunde vara där och se dom! Där kan man även ladda ner klippet till sin dator så man kan kolla på det om och om igen, tryck då bara på dela knappen på sidan.

You've gone way too far by now to turn around

Hörde först talas om Last fm år 2007 och upptäckte då att man kunde skiva in en artist och sen spela en webbradio där liknande artister spelades. Helt plötsligt spelades det en låt med Caesars som jag aldrig hört förut (kan kanske tillägga att jag då i princip bara hade hört deras singlar). Texten var det första jag hörde och jag kände igen mig så otroligt mycket i den. Det var på den tiden då vi precis fått bredband hemma hos oss och jag kunde inte hitta låten att ladda ner och kunde inte hitta den att lyssna på någon annanstans. Så det jag gjorde var att sätta mig på vakt vid datorn med min gamla mp3 spelare som man kunde spela in ljudklipp på och när låten kom igen spelade jag in den och sedan hade jag den knastriga inspelningen av låten på repeat ett bra tag.

Idag när jag hör låten ryser jag alltid lika mycket varje gång och det är en av mina absoluta favoritlåtar. Soulchaser med Ceasars. Passar bäst att lyssna på under tågresor på kvällen. Lyssna på den här eller här.

"You took the last train out into the night
You see the outside world its rushing by
There goes another town
And there's no turn around
Well the big bad city is just ahead
And just a million lives of the living dead
Will put the squeeze on you
So what you gonna do

Well you've bent your mind you've spent your life
And you've ended up with what
But you've gone way too far by now to turn around
Running fast and you're running blind
But the past is always close behind
A million leaves are falling to the ground
As the night turns to day
And the days fade away

All the silent people with empty eyes
Its like a drive in version of paradise
And you just can't wait
You gotta fill that play
You feel the morning rain at the break of day
Is gonna wash the sins of the night away
Well don't you understand
Its getting out of hand"

RSS 2.0