Everybody want me now but I just want you.

Årets sista dag vilket innebär att detta blir årets sista låttips från oss. Har haft en låt i huvudet ett par dagar och igår googlade jag på texten för att ta reda på vad det var för band och låt för att kunna lyssna på den. Det visade sig att det var Everybody wants me med The Pigeon Detectives. Bra låt och upptäckte samtidigt att dom spelar på Debaser Medis snart. 11 februari närmare bestämt så gillar ni dom borde ni bege er dit!

Is this all there is?

Förra onsdagen var vi på Säkert! på Cirkus och det var mycket fint. Hon inledde med att spelar låten November fast en svensk version av den som var mycket bra. Hade hoppats på att få höra några av de engelska versionerna av hennes svenska låtar men hon spelade enbart de svenska. Dock spelade hon en ny låt som inte kom med på senaste skivan som hette något i stil med Ner i gruvan igen(som ni kan se i klippet nedan) och så en svensk version av låten Arjeplog. Allt som allt var det mycket fint och enda låten vi saknade var Någon gång måste du bli själv. Och möjligtvis Och jag grät mig till sämns efter alla dar. Bäst var Det kommer bara leda till något ont och så Isarna. Rös i hela kroppen när hon spelade dom.


I don't have a reason for asking, thought of walking around it, thought of running into you

Ikväll beger vi oss till Cirkus för att se Säkert! Kommer nog bli fruktansvärt fint då hennes engelskspråkiga skiva varit något av ett soundtrack denna höst. Återkommer efter med en rapport.

Now I hope for days below zero, come snow

Förr förra fredagen såg jag Serenades på Debaser Medis. Lämnade min kamera hemma hos min mamma efter det och fick tillbaka den först igår och det var först då jag kunde kolla på bilderna jag tagit. Fin spelning med väldens bästa Markus Krunegård och Adam Olenius men jag måste säga att jag gillar deras enskilda projekt mycket bättre. Kul också att ha sett dom live då det känns som jag konstant missat dom varje gång de spelat live hela året. På spelningen hörde jag låten Come home för första gången som jag gillade och som är en utmärkt jullåt att lyssna på såhär precis innan jul. I våras när jag var hemma hos mamma så såg jag att hon hade köpt deras nysläppta skiva Criminal heaven. Fruktansvärt fint tyckte jag att det var då våran mamma egentligen inte lyssnar på den musik vi gillar.

Juste Markus Krunegård släpper ny skiva  28 mars och spelar på Kägelbanan den 29/3. Premiärspelar första singeln som heter Everybody hurts på P3 guld 21 januari. Jag behöver kanske inte ens skriva att vi ser fram emot det enormt mycket?

Musikhjälpen 2011

Världens bästa grej Musikhjälpen i P3 startade i måndags och håller på för fullt dygnet runt nu till och med söndag. Världens bästa radio är det med världens bästa Jason i år igen. Han har sällskap i glasburen av Kojo och Gina och detta år går alla pengar till att alla flickor har rätt att gå i skola. Passa på att önska en låt ni med genom att skicka ett SMS till 72 999 med belopp 50, 100 eller 200 + din låtönskning (låt, artist och ev motivering). 

Denna morgon var Jonathan Johansson där tillsammans med Moto Boy och spelade den fantastiska låten Stockholm ihop.
 

My heart, my hand and everything I own

För exakt en vecka spelade Wild Beasts på Debaser Slussen. Och i extranumren när ena sångaren Tom säger Watch me och sedan börjar de spela All Kings Men började jag rysa som bara den för det var så bra. Den låten som var något av ett soundtrack till år 2010, vars text jag aldrig riktigt har förstått men gillar som fan ändå och vars video jag och Annie aldrig kunde få nog av och såg om och om igen.

Idag hittade jag ett klipp med just den låten från förra torsdagen som någon filmat, verkligen fint!


But I let you inside, so you can push me around

I måndags spelade The Antlers på Debaser Slussen. Ida var där som besökare och jag försökte byta bort mitt pass då men lyckades inte men det var ändå himla fint att kunna se dom medans man jobbade. Var fullt med folk och hela spelningen var verkligen fin. Senast jag såg dom var i Glasgow på Stag and Dagger festivalen i maj 2010 och jag förknippar dom så mycket med Glasgow så därför var det extra fint. De har släppt en skiva sen jag såg dem senast som heter Burst apart och inledningsspåret på den skivan I don't want love är magiskt bra. Absoluta bästa låten just nu.


RSS 2.0