"Desperation om att behöva bryta upp"

Imorgon onsdag släpper Carl Norén skivan Owls. Men Ida upptäckte igår att den finns på Spotify så in där och lyssna på en gång! Har precis lyssnat igenom den en första gång och den är så jävla fin. Perfekt för sena nätter och tidiga morgonar. Tycker han lyckats grymt med att fånga en alldeles speciell känsla. Ska svänga förbi Bengans imorgon innan jag börjar jobba och köpa den så snabbt det bara går. Och ni som har möjlighet borde ta er till Bengans imorgon klockan 17.30 då Carl signerar skivan där.

Bäst: Going out tonight. Behöver väl kanske inte ens skriva det men det kan vara en av de bästa låtar som någonsin gjorts. Tycker dock det är lite synd att den akustiska versionen inte är med på skivan för gillar den versionen mer. Känns som varje ord i den versionen känns miljoner gånger starkare. Gillar även New york starkt och Tired of running pt.2

12 mars spelar han på Debaser Slussen i Stockholm, gratis innan kl. 22. 8 april i Malmö och 9 april i Göteborg.

En intervju med honom från Expressen TV kan ni se nedan. Plus videon till Going out tonight.


19/5-2011

Känns ganska fantastiskt att jag nu har två biljetter till Glasvegas den 19e maj på Annexet till mig och syster i min hand.

Owls.

Om funktionen bakom "det här har du lyssnat mest på förra veckan" listan i spotify verkligen skulle fungera och uppdateras varje måndag skulle den här låten ligga på en så självklar förstaplats att de andra platserna egentligen skulle vara oväsentliga.
Den är och har varit magisk för mig i över ett år nu.
Den 23e februari släpps Owls.
Jag pratar givetvis om Carl Norén och jag ser fram emot det massor.

You break my heart valentine, on valentines day.

Idag finns det bara en låt att lyssna på.

When you say that I'm no good and you feel like walking I need to make sure you know that's just the prescription talking

Det suger extremt hårt att jag inte noterade att Glasvegas kommer till stockholm och spelar i mars fören samma dag biljetterna släpptes.
Och då var dom ju redan slut.
Jag tror inte att det hade spelat någon roll egentligen, senast dom spelade här hängde jag på låset från bryssel på tickster och fick likförbannat inga biljetter.
Suck.
Är det något band jag verkligen verkligen vill se massor så är det Glasvegas.
Peppar mig själv istället med att Glasvegas i glasgow nog är ännu magiskare och att syster lovat att vi ska till glasgow nästa Glasvegasspelning som dyker upp där, men är det någon som händelsevis har en eller två biljetter över till stockholmsspelningen så är jag givetvis hemskt intresserad.

Heartbreak, I'm not holding your hand anymore

Andra smakprovet från Glasvegas kommande skiva heter Euphoria, take my hand och den kan man också lyssna på Spotify. Även The world is yours finns där. Ryser när jag hör båda låtarna för skottskan är så fin.


För jag vet om allt du läser om i böcker kallat ensamhet

De sålde skivor väldigt väldigt billigt på åhléns och då köpte jag Simon Norrsvedens skiva OK baby det är dags att vi ska vinna allt som släpptes 2009. Tidigare hade jag bara hört Stockholmssången som spelats en del på radio som jag tyckte var helt okej så då tänkte jag att jag skulle ge skivan en chans. Skivan var inte det bästa jag hört men en låt som stack ut var Ta det lungt med mig så den tycker jag att ni ska lyssna på. Speciellt var det texten jag fastnade för.

OneGillar denna låten starkt. One med U2. Kan inte riktigt förklara varför men får en alldeles speciell känsla i kroppen när den för ovanlighetens skull spelas på radion.

Tonight, tonight the highway's bright

Har precis upptäckt versionen från 78 av Racing in the streets med Bruce Springsteen som fanns med på skivan The promise som släpptes i november förra året. Tycker den versionen är ännu bättre än den som är med på Darkness on the edge of town för jag tycker att denna version känns ännu mera i hjärtat än orginalet.

Bruce Springsteen & The E Street Band – Racing In The Street - '78

RSS 2.0