Jag kan vara allt du ville ha, det fixar väl jag

Ludwig Bell var förband till Säkert! som jag såg i måndags och det är en skam att jag inte upptäckt honom förrens nu för det är så himla bra! Och han såg så himla glad ut när han spelade att man började gilla honom ännu mer just därför.
 
Resten av skivan Jag har försökt förklara hör ni på Spotify.

I fell in love with rock and roll

Free heter senaste låten från Twin Atlantics kommande album. Och det är så jävla bra, kan vara deras bästa låt hittills. Sångaren Sams skottska accent gör det hela ännu bättre, jag dör lite. Fint att äntligen få höra hela låten då det var refrängen till denna låt vi hörde en fantastiskt fin kväll i Glasgow förra året.

Wasn't sure it even happened.

Säkert! bloggar på sakert.blogspot.com och där finns en engelsk version av den fenomenala låten Köttet som är svagt som heter Weak is the flesh på engelska som är mycket fin. Lyssna här. Verkar som att hon ska släppa en engelsk version av hela skivan Facit i sommar precis som hon pratade om i Dom kallar oss artister. Det blir mycket spännande!

Vad ska vi göra kvar i Sverige? Här kan jag aldrig bli normal.

Emil Jensen förra onsdagen var himla fint. Tyvärr dog min kamera precis när jag skulle fota så har inga bilder men det kanske inte gör så mycket. Vad jag gillar med Emil är han är så grym med orden. Han får alltid till det och allt han säger är klockrent. Var kul att se att han verkar ha ett nytt band, tycker liksom det blir lite mer spännande när det är nya musiker. Han varvade låtar med långa mellansnack och mitten var det en paus. Låtarna han spelade var mestadels från nya skivan men till min stora glädje bestod extranummret av den gamla låten Maj förra året vilket var konsertens höjdpunkt. Han spelade även Så får du mig ändå vilket var fint. Hela konserten var lugn och stämningsfull och då passade det utmärkt att det var på Södra Teatern han spelade då man satt ner samtidigt.

Köpte efter spelningen nya skivan Rykten och den var väl värd pengarna. Bäst på skivan gillar jag låtarna Mörkertal och Växlande Molninghet. Finns på Spotify. Och har ni möjlighet att se honom när han turnerar i Sverige tycker jag att ni ska ta den chansen!


Jag ville bara vara nån som vill nåt

Emil Jensens senaste singel Bedrägeri(som är mycket bra) finns att lyssna på på Spotify!
Och ikväll ser vi honom på Södra teatern, fan vad fint det kommer bli.

Couldn't you hear me calling? I was up looking for you all night.

Fyfan vad glad man blir av att kolla på Mystery Jets video till låten Serontonin när man innan haft en halvkass dag!
 

My head and thoughts are filled with clouds

Carl Norén spelade i lördags på Debaser slussen och givetvis var vi där! Ett förband som vi inte kände till skulle spela innan men när de sen drar igång och spelar tycker jag att jag känner igen dom och när de sen spelar de låten Romanze som Film on Four(myspace) gjort antar jag att det måste vara samma sångare som i Film on four. Ser i efterhand att bandet hette Jon and the spectacle  som spelade och de har också en myspace där man kan lyssna in deras musik.  

När Carl sen kommer ut på scenen är det som hela världen stannar och det enda som betyder något är vad som händer just där just då. Jag står liksom mållös och bara tittar och det är så jävla fint hela spelningen. Och när han spelar Going out tonight är det som finast. Magiskt är det. Han börjar med att spela Tired of running och sedan The anger akustiskt och avslutar konserten med att spela Tired of running pt2 och The anger med hela bandet. Sen spelade han även Vitamin Mama som inte finns med på skivan. Bandet för kvällen bestod bla av Kristian från Sugarplum Fairy på trummor och så Mats och CJ från Mando Diao på bas respektive piano. Fint som tusan! 
För jag hade ingen alls när du var populär och överallt.

Är det någon låt som passar extra bra precis just nu när det verkligen känns som om det kommer bli vår på riktigt så är det aprilhimlen, kanske Håkans allra bästa låt.
Och jag vet inte, det är inte för att jag känner igen mig massor i texten, för det gör jag inte alls, jag har inte alls en speciell person förknippad med den här låten, men historien är så himla vacker och det är nog därför jag fastnar, för att det är precis såhär det borde vara.
Vi har med all säkerhet skrivit om hur fantastisk den är förut men det är just därför det inte spelar någon roll alls att tipsa om den igen för att aprilhimlen kommer aldrig bli sönderspelad.

Life happens now

Jag har precis läst ut boken Roskilde av Linn Strømsborg och den var så bra att jag inte ville att den skulle ta slut. Har dragit ut på det i det sista och bara läst ett par sidor varje gång jag läst för jag ville hålla på med den så länge som möjligt. Författaren har själv varit på Roskilde sex gånger och jag tror det är därför hon lyckas beskriva livet på festival så perfekt. Man blir så sjukt sugen på att åka på festival när man läser, trots att den beskriver de negativa bitarna också. Den beskriver bland annat den där fantastiska känslan som bara musik kan ge en. Åh läs den!


All day

The Concretes är på turné i USA och Lisa Milberg bloggar från den turnén här. Fin text och fina bilder som gör att man blir ännu mer sugen på att åka flera hundra mil med bil genom USA än man var innan. Och vad passar inte bättre än att lyssna på deras senaste skivan WYWH under tiden ni läser?

Säg mig att det finns något mer, mera än IKEA soffans tystnad

Förra veckan kollade jag på Dom kallar oss artister med Annika Norlin på SVTplay. Och efter det så fick jag för mig att också se det avsnittet med Oskar Linnros. Vet inte varför men jag tyckte att det var mycket fint just det programmet om honom. Egentligen har jag bara lyssnat på Från och med du och inte riktigt gett dom andra låtarna en chans för jag har tänkt att "en bra låt kan han ju ha gjort men han var ju med i Snook och eftersom jag inte gillade just Snook så är nog inte resten av låtarna så bra".

Dagen efter vaknade jag upp med en känsla i kroppen att jag bara MÅSTE köpa Oskar Linnros skiva Vilja bli så fort som det bara var möjligt. Det dög liksom inte att lyssna på den på Spotify kände jag(har ingen aning varför jag kände just så, det hela är mycket märkligt) Och sen lyssna på skivan från början till slut. Så jag tog tunnelbanan in till stan och samtidigt som jag köpte Carl Noréns skiva köpte jag Oskars och sedan dagen efter lyssnade jag på den från början till slut och knockades. Det var så himla bra, även fast det egentligen inte är riktigt min musiksmak. Jag tankade snabbt in den på mobilen och hela följande veckan så var det nästan bara den skivan jag lyssnade på. Speciellt gillade jag hur de tre första spåren passade ihop liksom, först Genom Eld sen 25 och sist Från och med du. Den sistnämda låten blev ännu bättre när jag hade lyssnat på låtarna innan. Sedan Debut och Annie Hall fastnade jag också extra för. Vad som dock är lite trist är att ha lyssnat på den så mycket under en kort period är att jag tror jag lyssnat sönder den. För har inte alls lust att lyssna på den lika ofta längre, men det är fortfarande bra när jag väl gör det.

Så jag tycker först ni borde se Dom kallar oss artister med honom, och sedan lyssna på skivan på Spotify. Juste, i slutet av programmet gör han en mycket fin version av Genom eld, den får ni inte missa.

Kommande spelningar

Har varit på alldeles för få konserter detta år, men det ska det bli ändring på! Dessa konserter vill jag gå på kommande månad/er:

4 mars   Junip på Debaser Medis, gratis innan 22 sen 100 kr
12 mars Carl Norén på Debaser slussen, gratis innan 22
(Skulle egentligen jobbat och missat hela spelningen men lyckades byta pass med en arbetskamrat så nu kan jag gå. Åh vad glad jag blev för det!)
16+17 mars  Emil Jensen: Livs levande på Södra teatern, 150 kr under 26 år, 200 kr
(Kommer nog bli himla fint så missa inte honom! Han spelar även i många fler svenska städer se här)
26 mars Monty på Debaser Medis, gratis innan 22
28 mars Säkert! på Debaser Medis all ages konsert, 240 kr
29 mars The Wombats på Debaser Medis, 215 kr
10 april  Noah and the Whale på Hornstull Strand, 205 kr
18 april  Moto Boy på Södra Teatern, 240 kr
23 april  Miss Li på Debaser medis, 145 kr


Det är något stilla mellan dig och våren, det är något kallt mellan mig och England.

Ogillar starkt när det blir en vecka mellan våra inlägg här. För jag har så mycket musik jag vill skriva om här men det har ändå inte blivit så. Vet inte riktigt anledningen till det, skulla kunna skylla på tidsbrist men det skulle inte riktigt vara sant. Är så trött på att sitta framför datorn så när jag inte jobbar så gör jag helst annat än det. Som att handla sprillans nya skivor och sedan gå hem och lyssna på dom på högsta volym.

Jobbade till sent ikväll och påväg hem i väntan på mitt tåg promenerade jag mellan Gamla stan och Slussen. Och just precis när jag blickade ut över vattnet så kom Hugger i sten med Lars Winnerbäck på hög volym i hörlurarna. Det var nästan lite magiskt. Det är möjligt att jag skrivit om denna låten förut men den är väl värd att nämna igen. Och just nu lyssnar jag på denna låten på repeat vid mitt köksbord med fönstret öppet och det känns som att i denna stunden passar den här låten perfekt.


And sometimes you close your eyes and see the place where you used to live.

Syster och jag var på roskilde 2007 i mindre än tjugofyra timmar.
Regnet öste ner, vi var genomblöta och vi hade inte riktigt nånstans att bo.
Vi var tvugna att ge upp.
Innan vi gav upp bestämde vi oss för att nåra timmar skulle vi absolut kunna överleva och för att The Killers bara var måste se.
Den här låten hade vi ju fastnat för på en gång och den hade dessutom varit magisk ett bra tag.
Jag hade vandrat massor på stockholms gator i mörkret med den på högsta volym.
Live var den tvungen att upplevas.
Såhär massor av år efteråt är det fortfarande den helt klart absolut bästa killers låten.
Titeln säger allt.
When you were young.

RSS 2.0