Nya kläder och biljetter till en större stad.

För ett par veckor sedan släppte Jonathan Johansson sin nya skiva som heter Klagomuren. Och oj vad jag gillar den. Absoluta favoritlåten är Stockholm, men gillar även Blommorna(som vi skrev om här) och Som om lite extra mycket. På torsdag den 24/11 spelar han på Södra Teatern och hade mer än gärna gått men upptäckte det när det redan var slutsålt och jobbar tyvärr också då.


Left his house on midnight resolute and young, in search of something better then the person he'd become

Det är först nu jag har upptäckt Noah and the Whales nya skiva Last night on earth som släpptes i våras men bättre sent än aldrig. Hela skivan är grymt bra och de tre inledningsspåren(Life is life, Tonight's the kind of night och så L.I.F.E.G.O.E.S.O.N) är helt klockrena. Nedan kan ni kolla på videon till Tonight's the kind of night och jag fullkomligt älskar den(texten, musiken och videon är fantastisk!)

Åkej jag är misslyckad.

På skivan Sonja Åkesson tolkad av.. finns det en fantastisk tolkning av en av hennes dikter som tonsatts av Annika Norlin. Åkej heter den och texten är helt fenomenal.

High times.

just nu är den här låten allra bäst.


Forget the night

Wakey wakey! spelade på Debaser igår och det var ett alldels utmärkt sätt att spendera måndagskvällen på. Spelningen var akustisk så det var bara Mike och tjej på piano så det såg ut och lät lite som i klippet nedanför. Han höll charmiga mellansnack och efter spelningen stannade han kvar för att prata med alla som kommit till spelningen. Det var första Sverige spelningen någonsin men trots det var det överraskande många där som stod och sjöng med i texterna längst fram. Alla skivor hittar ni på Spotify. Rekomenderar låten Light outside och Almost everything speciellt.


And if all is well, and you heart could find the words

För exakt ett år sedan hade vi precis upplevt en av dom bästa kvällarna i våra liv. För på Halloween förra året spelade Gaslight Anthem på Debaser Medis. Söker på youtube efter klipp från just den spelningen och hittade inte många alls men alla är ändå fruktansvärt fina. Som detta då dom spelar She loves you.  Vi var så jävla lyckliga just när dom, världens bästa band, stod på scenen och spelade våra absoluta favoritlåtar i hela världen.
(eh ja borde sova nu för ska upp tidigt som satan imorgon men fastnade liksom framför datorn kikandes på klipp från den kvällen. prioriterar hellre det än att sova.)

RSS 2.0