Krispigt i luften, det börjar bli mörkt

Tyst nu - Säkert!

Quiet - Säkert.

Perfekt höstlåt. Båda versionerna av låten är grymma en gillar den engelska lite mer. Den känns mer på något vis och på något sätt ändras meningen lite av den låten till det bättre i den engelska översättningen tycker jag.

När hösten precis hade kommit.

The Ark hade sin sista spelning någonsin på Gröna Lund när hösten precis hade kommit som syster skrev om här, p3 spelade in allt och nu finns spelningen att lyssna på här.

Hälsa till satan vi hörs.


Bara för att det är Timbuktu och han sjunger på skånska, annars hade jag nog inte alls gillat detta.

Refugee.

Lagom till Halloween släpper bästa The Gaslight Anthem en iTunes session som streamas alldeles gratis på http://gaslightanthem.com/itunestream/confirm.html om man väljer att promota det fantastiska bandet på antingen twitter eller facebook. iTunes sessioen innehåller bland annat Gaslights version av the Who's grymma Baba'O'Riley som dom gjorde ett magiskt framträdande på under spelningen på Halloween på ett utsålt Debaser Medis förra året.
Så himla värt!

You're everybody's dream

Förra torsdagen var vi i Berlin för att se The Revival Tour på Postbahnhof. The Revival Tour startades av Chuck Ragan 2008 och är som det beskrivs på hemsidan An acoustic collaborative event. Med på denna års turné var Chuck Ragan, Dave House från bandet The Loved ones, Dan Adriano från Alkaline Trio och så Brian Fallon från The Gaslight Anthem.Efter att ha letat efter arenan ett bra tag hittade vi äntligen den strax innan klockan 21 då det precis skulle börja.
Vi ramlade in i den fullsatta lokalen precis under andra låten och då står hela The Revival tour på scenen och spelar och man knockas vad bra det är. En av de första låten dom spelar är Great expectations och man kan inte sluta le av total lycka för Brian Fallon är helt jävla fantastisk! Det går inte att beskriva med ord hur fantastiska Gaslight Anthem och Brian Fallon är, och det är en grym akustisk version av låten som The revival tour spelar.


Lite senare går alla av på scen och kvar blir Dave House. Hade aldrig hört något av The Loved ones tidigare men han imponerar och det låter riktigt riktigt bra när han spelar. Värt att lyssna in om ni inte hört dom tidigare!

Sen är det dags för Chuck Ragan och han är lika grym som alltid. Står och sjunger med hela sitt hjärta och det ser ut som han ska explodera när han sjunger. Han älskar verkligen det han gör och lämnar ut hela sitt hjärta och det är så sjukt fint. Bäst är när han spelar The Boat och tillägnar den till sitt tidigare band Hot water music och beskriver också att den är "for all who depend on music to stay afloat" som det också står i konvolutet till skivan Feast or famine som den låten finns med på.

Sen spelar Dan Adriano och det är bra men inte mer än så. Allt låter nästan likadant och jag rycks inte riktigt med, men det kan vara för att jag inte hört något av honom tidigare.

Och så sist men inte minst, det vi väntat på, så går Brian Fallon upp på scenen igen. Först har han Ian Perkins, andra halvan av The Horrible Crowes som sällskap och de spelar ett par låtar från den nyligen släppta skivan Elsie. Allt är mycket fint och Brians mellansnack är oslagbart. Han berättar bland annat om om när Bruce Springsteen ringde upp honom och låten Ladykiller presenterar han som baby making music. De spelar Behold the hurricane, Black betty and the moon, Ladykiller och Crush. Sedan går Ian av scenen och Brian säger att han alltid gör en spellista men att han alltid gör om den på scenen ändå. Någon skriker att dom vill höra Meet me by the rivers edge och han spelar den på det vilkoret att hon hjälper honom om han skulle glömma bort texten då han inte repat den på ett tag. Det är en av de sakerna som är så fantastiska med honom att han bara sådär kan spela en låt, charmar publiken och ler hela hela tiden på scenen och man märker verkligen att han älskar den han gör. Hela Brians del står jag och dör för det är så jävla fantastiskt och grymt och jag tittar på Ida och märker att hon tänker exakt likadant. Ingenting kan någonsin bli bättre än detta.  Efter att han spelat några Gaslight låtar till kommer hela revival Tour upp på scenen igen och de spelar ett par låtar till tillsammans, bland annat Chuck Ragans låt For broken ears och Heart of Gold som Neil Young gjort.

De går ut från scenen och kommer in igen och kör låten On the bow acapella. Som extranummer spelar dom också The '59 sound och det är så jävla jävla bra. När de spelat klart har klockan hunnit bli 0030 men 3,5 timme har aldrig gått så snabbt i mitt liv. En magisk kväll var det.  Här kan ni titta på hur det såg ut i Köln när de spelade just de låten. De har också gett ut en skiva som heter The Revival Tour 2011 Collections med outgivna låtar med alla artister som är mycket värt att lyssna in.

RSS 2.0