You’ll build your walls and I will play my bloody part

I somras såg jag Mumford and Sons spela på Peace and Love festivalen och det var verkligen en grym spelning. Trots att de spelade på största scenen och jag bara hade hört ett par låtar innan så lyckades de få med hela publiken och jag fastnade verkligen för dem.
 
De tackade att så många kommit och bad om ursäkt för att de varit tvungna att ställa in på Hultsfredsfestivalen ett par veckor innan. Tycket det är himla grymt att ett så stort band är så ödmjuka och fixar en ny spelning såpass fort och så att alla som skulle sett dom på Hultan fick endagsbiljetter till Peace and love för att kunna se dom där istället.
 
Då hade deras andra skiva Babel inte släppts än men de spelade ett par låtar ifrån den som jag tyckte lät grymma. Hela perioden fram tills att den skivan släpptes hade jag första skivan Sigh no more på repeat med de fina låtarna Winter Winds, Dust bowl dance och White blank page. Sen Babel släpptes i slutet på september har jag lyssnat på den hela hösten och den växer för varje gång man hör den. Många fina låtar och det var precis lika bra som jag kom ihåg det från konserten i somras. Fullkomligt älskar inledningsspåret Babel och Lover of the light. Så har ni inte lyssnat på nya skivan än så kan jag varmt rekomendera den. Mumford and sons - Babel
 
Detta klipp från Letterman är mycket fint, tycker det är så imponerade att sångaren spelar trummor och sjunger så grymt samtidigt.
 
 

Blue ice

Nytt från Shout out louds, Blue ice! Blev ännu mer peppad på att höra kommande skivan efter att ha hört denna låt. Lyssna på den på Soundcloud.
 
Sjukt cool förhandslyssning som bandet skickade ut till ett utvalt antal. Kolla videon nedan.
 

You bring to mind someone's name I can't recall

För två helger sen spelade Ravens and Chimes från New York på Debaser Slussen. Hade aldrig hört dom förut men tyckte det lät bra, så gick hem och lyssnade mer på dom och kom till slutsatsen att de har ett par fina låtar. Favoritlåten är Night
 
 
 

I want to live where soul meets body

Idag lyssnar jag på Death Cab For Cutie och den fina liveversionen av Soul Meets Body som finns på Spotify. Ibland har jag en sådan där dag då Death Cab passar perfekt och det är det enda man vill lyssna på och idag är en sådan dag.
 

Jag tänker aldrig på det, jag tänker aldrig på det där

Idag släpptes Hästpojkens nya singel på Spotify. Samma himlar heter den och är grymt bra! Väntar med spänning på det nya albumet.

Med Stockholms skyline för mina fötter, en till av alla andra nätter.

I söndags spelade bästa Markus Krunegård på Cirkus, med Laakso som förband och Hets! som inhopp mitt i Markus spelningen. Här kan ni läsa PSLs minut för minut rapportering från kvällen. Och ikväll sänder P3 hela spelningen på radio!
 
Laakso inledde med att spela Worst Case Scenario och bäst var Västerbron (är otroligt svag för pratpartiet mitt i låten, älskar det),The Death of us och High Drama. Tyckte dock deras spellista var alldeles för kort då man mer än gärna hade velat höra fler gamla låtar. De spelade ett par nya låtar som Markus presenterade som Så här låter framtiden. Han berättade att de inför spelningen hade repat och tyckt det var kul, vilket jag tycker låter grymt då det lät som en ny skiva med Laakso eventuellt är på gång. 
 
Efter ungefär en halvtimmes paus gick Markus Krunegård på scen och började med att spela låten Minusgrader rensar luften. Mitt i spelningen byttes bandet bakom ut och Hets! medlemmarna kom upp på scen och spelade Neråt Bakåt, Trist Javisst och Hasses Brorsas Låtsassyrras Kompis Fest. Sedan kom Markus band tillbaka och fortsatte med Markus sololåtar. Kul att se Hets! spela och jag hade mer än gärna velat höra fler låtar med dom. Bäst under Markus spelningen var att han spelade Sthlm Skyline och så Sörmlandsleden. Åh. Hade önskat att konserten varit längre och att han spelat fler låtar från första skivan, men ändå så jävla bra spelning.
Avslutade konserten gjorde Markus med Sjärnfallet, sjukt fint att publiken sedan fortsatte sjunga även efter att han gått av scen.
Grymma PSL har filmat extranumrerna Hollywood Hills, Love of my life och Ibland gör man rätt ibland gör man fel från konserten som ni kan se i klippet nedan! 
 

Konsertpepp!

Denna vecka är en mycket fin konsertvecka i Stockholm.
Imorgon spelar Jonathan Johansson inför en utsåld Södra Teatern vilket jag tror kommer bli mycket fint. Såg honom på Peace and Love i somras och det var himla fint, dock trist att han var tvungen att korta ner spellistan pga tidsbrist. Ser fram emot att se honom igen då Klagomuren som släpptes för ungefär ett år sedan fortfarande är en av mina favoritskivor.
 
På lördag spelar Pains of being pure at heartDebaser Medis. Såg dom i Glasgow med min kära vän Annie 2009 då hon gillar dom starkt. Tror att spelningen på Debaser inte kan bli annat än bra. 
 
Och så på söndag är det äntligen dags. Dagen och spelningen vi väntat på så länge, Markus Krunegård med Hets! och Laakso som förband spelar på Cirkus. Har hört att de tidigare Markus spelningana på turnén har varit fantastiska och i Stockholm är det ju speciellt med Markus x 3 till och med. Kommer bli så jävla grymt. Klippet nedan är från PSL och kom upp idag, Markus och Lars från Laakso spelar Hemma börjar nästa dag utanför PSL huset i Austin, TX.
 
 
Så tillsist så nästa onsdag spelar Hästpojken på Lilla Baren. De släpper en ny skiva snart också!

RSS 2.0