Since they shook the earth in 1904

Bästa Tallest man on earth släpper skiva den 12 juni. There's no leaving now heter den och detta är första singeln från skivan, 1904 heter den. Han spelar i New York den 19 och 20 juni när vi är där men tyvärr upptäckte vi det försent och efter att ha mailat och ringt en hel dag visade det sig att båda konserterna var utsålda tyvärr. Hade varit så fruktansvärt fint att få se honom spela på Town hall theatre i New York då hans skivor varit något av ett soundtrack till våran roadtrip.
 Home is a fire

Nu har Ida joinat roadtripen i USA och därför har det varit väldigt tyst här på sistonde.
Igår såg vi en fruktansvärt fin konsert med Death Cab For Cutie i Oakland på Fox theatre. Pampig lokal och mycket folk. Sittande publik så det blev en speciell stämning men det var så sjukt bra och tyckte dom var ännu bättre än när jag såg dom sist på Arvika 2008. Bäst av allt på hela kvällen var när dom spelade Grapevine fires och Ida och jag blev så grymt lyckliga när vi hörde introt till den. I samma liga var också I will follow you into the dark, Underneath the sycamore, Codes and keys och Soul meets body. Dom hade med sig en stråkorkester som hette The magik magik orchestra från San Francisco som hade varit med på senaste skivan Codes&Keys och det passade alldeles utmärkt till deras musik. Förband var Youth Lagoon och fastnade speciellt för deras låt Seventeen.
Allt handlar fortfarande om musiken trots att vi är ute och åker och det är ett par bra band som släppt nya skivor som jag varmt rekomenderar och som spelas mycket när mil efter mil passerar under mittlinjen av vägen i USA, Love Antell från Florence Valentin har släppt skivan Gatorna tillhör oss och låten med samma namn är bara såå bra. Kristian Anttila har släppt skivan Djur och människor som växer mer och mer varje gång man lyssnar på den. Sen till sist så är det Mystery Jets som släppt skivan Radlands. Bäst just nu på den är You had me at hello, The ballad at Emmerson Lonestar och Someone purer.  Inte att förglömma är att vårat favoritband Gaslight Anthem släppt första singeln från skivan som släpps i juni, 45 heter den och den kan ni lyssna på i videon nedanför. Kan inte riktigt förstå att vi ska se dom spela livei New Jersey i slutet på juni.


RSS 2.0