Optica

Nu kan man lyssna på Shout out louds nya skiva OpticaSpotify, och på onsdags släpps den fysiskt på lp och cd. Lyssna in den vetja! Själv har jag bara lyssnat på den två gånger och inte hunnit få mig någon riktig uppfattning om den än, återkommer när jag lyssnat lite mera.

Love is all I heard but my heart has learned to kill

I söndags såg jag Tallest man on earth spela för utsålt Cirkus och på måndagen gick Ida och jag på spelningen ihop. Fruktansvärt fina spelningar båda två men vad som var lite trist var att han hade samma låtlista båda dagarna. Ha inledde oerhört fint med att spela King of Spain följt av Love is all och There's no leaving now. Några låtar spelade han helt ensam på scenen men mestadels så var han förstärkt av en på bas, en på trupet och en på saxofon. Visst lät det bra men höjdpunkten var när han var ensam på scen, för det är liksom lite av det som jag tycker är charmen med Tallest att det bara är han och en gitarr.
 
Grymt fint att få se honom live eftersom det var så många år sen sist, och himla kul för honom att han blivit så stor och säljer ut två kvällar på Cirkus. Det märkte vi också när vi åkte omkring i USA så var det många som kände till och älskade honom, sjukt fint. Han var ändå verkligen nere på jorden och tackade allra ödmjukast flera gånger för att vi kommit på finaste dalmål.

Fler höjdpunkter på konserten, förutom inledningen, var The dreamer, 1904, Kids on the run och Where did my bluebird fly. Dock hade jag önskat att han spelat mer gammalt såsom Steal tomorrow, It will follow the rain, Over the hills och The sparrow and the medicine hade varit grymt att få höra live.
Avslutade konserten gjorde han med att sjunga en oerhört fin duett med Amanda Hollingby Mattson, närmare bestämt Paul Simons låt Graceland.

Har ni inte sett PSLs fina besök hemma hos honom  och Amanda i By som jag tipsat om tidigare, se det!
 

Sommarvin

Andra singeln från Hästpojkens kommande skiva heter Sommarvin. Lyssna på den i klippet nedanför!
 

Illusions

Illusions är ännu en ny låt som nu släppts från Shout out louds kommande skiva Optica som släpps 27 februari. Det här kan nog bli en riktigt grym skiva med tanke på de tidigare smakproven vi kunnat höra Blue Ice och Walking in your footsteps.
 

Årsbästalista 2012

Markus Krunegård - Mänsklig värme.
Släpptes precis innan jag drog iväg på roadtrip i  USA i tre månader och Markus röst var med överallt. Alla hundratals timmar man spenderade i bilen körandes genom öde öken, slingriga berg, små byar och enormt stora städer med denna skiva rullandes i skivspelaren. Låten som blev soundtracket till denna resan var för mig Hemma börjar nästa dag. Så kom man hem, jobbade sommarnätterna igenom på finaste jobbet och flyttade till ny lägenhet som man kunde gå till jobbet från. När nästan alla i Stockholm sov och man långsamt promenerade hem efter en svettig dag och natt på jobbet och långsamt såg solen gå upp fick jag rysningar av att lyssna på Sthlm Skyline samtidigt.  
 
Hösten och Markus x3 på Cirkus och man äntligen för första gången fick höra låtarna live på riktigt. Ja en av årets bästa skivor enligt mig var det lätt. Och appropå den spelningen, såhär låter framtiden för Laakso enligt Markus på den spelningen.
 
 
 
Gaslight Anthem - Handwritten
Släpptes i mitten på sommaren när jag var tillbaka i Stockholm och spenderade sommarnätterna med att jobba och se solen gå upp över slussen. Väntade på första tåget hem när jag upptäckte att denna skiva redan var släppt på Spotify och blev helt knockad första gången jag hörde skivan. Äntligen hade man de nya låtarna Gaslight spelat live tidgare under året på skiva och kunde lyssna på dom precis när man ville och hur många gånger som helst. Favoriterna från den skivan är Handwritten, Mullholland drive, Howl, Mae och så det sjukt grymma bonusspåret Blue Dahlia.
 
 
 
Molotov Jive - Storm
Äntligen släppte ett av mina favoritband nytt i början på året och jag blev inte besviken. Grymma låtar med sjukt bra texter. Låten Manhattan lyssnade jag extra mycket på när jag var i USA och den satte liksom fingret på känslan jag hade då. Favoritspår: Manhattan, Heart on the line och Take me in your arms. Det enda som fattades var att få se dom spela live efter skivsläppet.
 
Tallest man on earth - There's no leaving now
1904 hörde jag också för första gången när vi bilade från kust till kust och den gick varm i min skivspelare. Köpte skivan i en skivaffär i Brooklyn och det var fint att se att Tallest är så stor i Amerika och många känner till hans musik. Och nästa vecka två dagar i rad ser Ida och jag honom live på Cirkus i Stockholm, åh vad fint det kommer bli. Om ni vill se mer med Tallest spana in PSLs otroligt fina mini serie Hem till By där dom besökt honom och Amanda(Idiot wind) i deras hemby och pratat musik. Sjukt fint.
 
Jens Lekman -  I know what love isn't
Enligt mig är detta Jens bästa skiva hittills. Jens som lyckas sätta ord på allt till fantastiskt fina melodier. The world moves on, I want a pair of cowboy boots och I know what love isn't har nästan spelats sönder av mig. Så bra är det, och det är fortfarande sjukt bra. Lyssna in omedelbart om ni inte gjort det!
 
 
Också bra skivor släppta 2012: Mystery Jets – Radlands (ni måste bara lyssna på låten The Ballad of Emmerson LonestarLove Antell – Gatorna tillhör oss (finaste, bästa Love från Florence Valentin, så jävla bra) Bruce Springsteen – Wrecking Ball (The Boss kort och gott och som spelades mer än någonsin av oss när vi åkte omkring i hans hemstat New Jersey. Sjuktsjukt bra skiva.) Mumford & Sons – Babel (Såg dom live på Peace and love och föll handlöst.) Thåström – Beväpna dig med vingar (Finns bara en som honom. Alltid lika bra)
 
Skivor som inte släpptes 2012 men som jag lyssnade mycket på under året: The Antlers – Burst Apart , Jonathan Johansson – Klagomurenblink-182 – Neighborhoods

På TV snackar dom integration, med den dummaste snubben i vår nation, han säger nej nej nej jag är inte rasist, jag bara delar in allt i svart och vitt

Har hört så mycket bra ny musik som jag vill berätta för er om. För ett par helger sen var Hökartorget från Hedemora förband på Debaser och oj vad grymma live dom var. Mellansnack på finaste Dalmål och när jag kom hem var jag tvungen att lyssna på dom på Spotify igen. Hoppas innerligt att de släpper en hel skiva snart. Tills dess finns det ett fyrtal låtar att lyssna med dom på Spotify.
Senaste veckorna har jag lyssnat på deras grymma låt Det nya landet på repeat.
 
 
I torsdags förra veckan spelade Satellite stories från Finland på Debaser Slussen. Hade aldrig hört dom tidigare men i beskrivningen om dem stod de att de påminde om The Wombats och Two door cinema club. Hade inga förväntningar alls men OJ vad bra dom var. Blev helt knockad och håller verkligen med att de påminner om The Wombats, helt grymt bra. Gick fram efter spelningen och frågade vad skivan kostade, 100 kronor fick jag som svar och gick iväg för att hämta pengar. När jag kom tillbaka sa sångaren sen You don't have to pay cause you work here, och även fast jag försökte få honom att ta pengarna ändå så ville han inte ha dom. Sjukt fint gjort. När jag kom hem satte jag direkt på skivan och lyssnade igenom den och det blir bättre och bättre ju mer man hör dom. Är så svag för det brittiska pop soundet. Helt klart ett band jag kan rekomendera att ni lyssnar in! På Spotify finns hela skivan Phrases to break the ice som de släppte förra året.
 

RSS 2.0