Call this the drowning of the past

Nu är det nästan precis ett år sedan jag flyttade ifrån Glasgow. Fan vad jag saknar det varenda dag. Saknaden blir dock lite mindre av att lyssna på band som Frightened Rabbit som sjunger på allra finaste skottskan.


Peace and love 2011

Kollar igenom bilderna från årets Peace and love festival och längtar tillbaka massor. Helt fantastisk festival!

Bäst av allt var Kristian Anttilla inne på S2, Carl Norén, Mando Diao och så Oskar Linnros. När Mando spelar och de spelar Sweet Jackie och tillägnar den till Kristian så bara rinner tårarna och det var helt jävla magiskt. Fint var det också att få höra Kings of Leon spela Use somebody live. Och The Strokes längst bak framför storbildsskämen dansandes med fina människor. Och Bob Dylan spela Don't think twice it's alright trots att det låter totalt annorlunda än förut. 


Love Antell på P&L cafét. Lika fantastisk som alltid.


Magiskt är det också när The Ark spelar och Ola håller världens finaste tal om att våga vara sig själv innan dom spelar It takes a fool to remain sane.Världens sämsta bild på Mando Diao men ändå.

Och så Håkan Hellström som avslutar hela festivalen sjukt fint med att spela Två steg från paradise själv på gitarr och allt känns ganska så improviserat för egentligen har han spelat alla extranummer och spelningen ska vara över men Håkan vill inte sluta spela för han vill spela tills solen går upp.  

Himla fint var också när vi passerar förbi ett tält påväg till en annan scen och jag bara måste stanna till för det är ett band som spelar som låter så jävla grymt live. Stannar och lyssnar sista låten och skriver upp namnet på bandet i mobilen för att jag ska kolla upp det senare. Lyssnar på P3 just nu och då spelar dom The Concept med låten D-D-Dance som är en grym låt. Och när jag kollar upp det idag visar det sig att det var The Concept som spelade! Himla fint. Så mitt låttips idag blir D-D-Dance med just dom.


I don't recognize myself

Videon till Behold the hurricane med The horrible crowes som "tells the story about a man who seemingly lost everything he loved" (AOL Spinner)

You’re watching Behold the Hurricane. See the Web's top videos on AOL Video


Gypsy & the cat

Förra onsdagen spelade Gypsy and the cat när jag jobbade. Hade aldrig hört dom innan men dom var riktigt bra live! Verkade verkligen älska det dom gjorde och fick hela publiken med sig. När jag kom hem letade jag direkt upp dom på Spotify. Fan vad jag älskar mitt jobb när man får upptäcka massa bra musik!


Submarine

Såg filmen Submarine förra veckan och jag gillade soundtracket speciellt. Tyckte att låtarna som var med i filmen var bra och att det lät som Arctic Monkeys sångare Alex Turner. När jag såg i eftertexterna visade det sig att det var precis vad det var! Har ni inte sett filmen så kan jag varmt rekomendera den, och soundtracket finns att lyssna på på Spotify.

Stuck in the puzzle


Passar helt perfekt att lyssna på nu när det blivit höst.


Why should it be so bad to be bad when its so hard to be anything at all?

The Arks sista spelning någonsin igår på Gröna Lund var fruktansvärt bra. Och finast av allt var att få höra låten Tell me this night is over live en allra sista gång. Man vågade inte hoppas innan att de skulle spela just den och när de sen gör det är det så jävla fantastiskt att det inte finns ord. Kolla på klippet nedan för att se lite hur det var.

Junk of the heart

The Kooks släppte skivan Junk of the heart i veckan och den är fantastisk! Lyssna på Spotify. Man vill bara åka till Storbrittannien och stanna där för alltid och umgås med trevliga britter och gå på spelningar hela tiden. Åh!

Go tell everybody

Förra tisdagen släpptes The Horrible Crowes skivan Elsie och jag fick hem den i brevlådan precis på releasedagen, fint som tusan. Har lyssnat på den en hel del senaste veckan och den blir bara bättre och bättre för varje gång. Det tar ett par gånger innan man fastnar riktigt men ge den ett par chanser för det är det värt! Finns att lyssna på här.Gillar speciellt låtarna Sugar, Behold the hurricane, Black betty and the moon och Go tell everybody.

Dancing, though!

Och nu kan ni lyssna på hela Säkert!:s skriva Säkert! på engelska på Spotify!
Lyssna här!

RSS 2.0