Slänger in handduken

Hultsfredsfestivalen meddelade idag att de tvingas ställa in årets festival, som skulle gått av stapeln kommande vecka, på grund av att biljettförsäljningen gått alldeles för dåligt. Läs mer om det på Hultsfredsfestivalens hemsida här.
Det verkar som att dom kommer gå i konkurs vilket verkar innebära att den klassiska Hultsfredsfestivalen aldrig mer kommer äga rum vilket känns otroligt trist.
Hultsfredsfestivalen känns för oss som festivalernas festival, de har genom årens gång gett mindre band en chans till festivalspelningar och det känns inte riktigt som om det finns någon festival som i dagsläget gör samma sak.
Vi har upptäckt fantastiska band och sett oförglömliga spelningar i Hultsfred 2005, 2007 samt 2008. Våran första festival någonsin var just Hultsfredsfestivalen 2005 och det var då vi på riktigt började älska musik. Och den absolut bästa festival vi varit på enligt oss båda var just Hultan 2007. Därför känns det som sagt otroligt trist att man aldrig får chansen att åka till Sveriges bästa festival igen.

I think I seen this movie one before

Petter Seander spelar på Peace and love cafét i Borlänge på torsdag klockan 16.00, så om ni är i Borlänge då så borde ni inte missa det! Jag kommer iallafall vara där och hoppas på att få höra Bang bang I am dead och Through the storm.

Peace & Love 2010 för mondaytuesday

Onsdag
17.30 Carl Norén
19.00 Lasse Lindh
Torsdag
14.30 Elias and the wizzkids
18.15 Vampire Weekend
19.30 The Kooks
00.45 The Animal Five
Fredag
17.45 [ingenting]
18.00 Billy Talent
21.25 The Hives
22.45 Familjen
00.30 The Ark
Lördag
14.45 Hästpojken
16.15 Tutankamon
17.30 Adam Heldring
19.30 Johnossi
21.00 Mando Diao
22.30 Markus Krunegård
23.15 Shout out Louds
01.00 Moto Boy

Men inte minst förhoppningar om att upptäcka massa ny fantastisk musik!


I wish you would be home by now

Det är intressant när man hör något berätta något om en låt och efter det så lyssnar man på låten på ett helt annat sätt. En skotte berättade för mig om historien bakom Glasvegas låten Flowers and Football tops, att den handlade om en kille som hade blivit ihjälslagen i Southside i Glasgow där jag bor just nu. Tydligen är det så att man alltid hänger upp footballtops när någon blivit mördad här i Glasgow. Efter att jag fått det berättat för mig fick låten en helt annan dimension. Hittade sen efter att jag googlat detta så det verkar stämma också det han berättade för mig:
"Genrally in Glasgow when a young male dies (especialy murdered) people as a tribute leave Flowers and Football tops which is where the title comes from. I don't know if this phenomenon is unique to Glasgow or not but it certainly is not unique to the Kris Donald story."

 


But I still know the song and the words and her name and the reasons

Det blir ganska mycket om The Gaslight Anthem nu men det blir lätt så när jag gillar ett band för då blir jag verkligen uppslukad av det. Hittade detta klipp på Youtube när dom spelar The '59 sound i Hyde Park tillsammans med Bruce Springsteen och det är så himla fint. För Bruce är ju något av en legend också. Satt och log hela videon igenom, speciellt i början när Brian pratade.

Var inte rädd för mig, jag är så rädd för dig

Idag lyssnar jag på Flyktsoda med Ebba Grön. En av deras bästa låtar någonsin tycker jag.

When you told me fortunes in American Slang

Spelningen igår var helt awesome och en av de topp fem bästa någonsin!
Och som Hanna skrev så var balkongplats inte så himla tokigt för det gjorde att man fick hela Gaslight plus publiken på parkett framförsig vilket var himla fint.
The Gaslight Anthem är enormt stora i UK och var himla fint med allsång i större delen av alla låtarna.
Som Hanna skrev tidigare var det en grym setlist men inte allt för många nya låtar och massa gamla favoriter. De enda låtarna jag saknade var Drive samt I'da call you Woody, Joe från deras första skiva Sink or Swim.
Hemkommen från Glasgow upptäckte jag till min besvikelse att Gaslights senaste skiva, American Slang inte finns på svenska Spotify vilket medför att den kommer att inhandlas snarast. 
Inget exemplar blev inhandlat igår då en fin Gaslight tröja just då prioriterades högre.


Tell me about the cool, he sings you in those songs

The Gaslight Anthem i går var helt fantastiskt. en av de bästa konserter jag sett någonsin nästan. Trots att vi hade balkong för att allt annat var utsålt trots att vi köpte biljetterna redan i februari så var det ändå grymt. Tror dock att det hade varit ännu bättre om man hade stått nere vid scenen och nere i folkmassan, men nästa gång. Sångaren Brian Fallon hade en sån fantastisk energi och jag tyckte att setlisten var nästintill perfekt. Det var en perfekt blandning av gamla och nya låtar, gillade mest när de spelade låtar från den andra skivan The 59 sound eftersom det är den jag lyssnat mest på. Nya skivan American Slang släpptes den 14 juni och det jag hört från den än så länge låter grymt så lyssna på den på Spotify.
Toppen av konserten var när jag trodde att de hade spelat sista låten av extranummren men så hör jag introt till The Backseat som är en av mina favoritlåtar och jag dör lite. helt fantastisk avslutning på konserten. Annars var Old white lincoln och Here's lookin at you kid så bra så att jag rös.
Här kommer en bild, men eftersom vi stod så långt ifrån och man inte fick ta med systemkameror in så är den inte den bästa. Hoppas att Ida skriver något om vad hon tyckte om konserten senare idag.

So close to her heart before they tear you apart

På Spotify kan ni lyssna på The Gaslight Anthems nya skiva American Slang. Och imorgon ser vi dom som Ida skrev tidigare på ett utsålt O2 academy i Glasgow och det ska bli så himla kul så det finns inte ord. Skriver något här igen efter det.


Great Expectations

Befinner ni er i Stockholm ikväll är Hästpojken på Gröna Lund ett måste! Mer information om den spelningen finns här, spelningen på Debaser Slussen i vintras var helt fantastisk.
Själv åker jag ner till Glasgow idag för att tillsammans med andra halvan av mondaytuesday se The Gaslight Anthem på o2 Academy för första gången på onsdag.
Rapport från spelningen kommer med all säkerhet upp här sen. 
Sedan blir det Sverige och Peace and Love för oss från och med tisdag nästa vecka.
Ska ni dit får ni väldigt gärna höra av er som vår trogna läsare Amanda redan gjort!


Släng dig från räcket, vänta på ström, kryp under täcket, hämta en dröm

Satt och såg solen gå ner över Glasgow igår och lyssnade då på Igen med Emil Jensen. Så stämningsfullt. Emil Jensen är verkligen ett geni tycker jag och denna låten är en av hans bästa. Texten är helt fantastisk. Kanske lite deppigt och kanske inte den bästa låten att lyssna på för att få sommarpepp men jag tycker att låten ändå ger en känsla av hopp.

Spelschema

Spelschemat för Peace and Love 2010, som drar igång om ungefär en och en halv vecka ska nu finnas, när dess server inte längre är överbelastad som är fallet för tillfället, till allmän beskådning på festivalens hemsida http://www.peaceandlove.nu/festival/schema/skriv-ut/.


See how quickly twisted it becomes

Nedan kan ni kolla på en teaser till en film om Peter Doherty. Ser minst sagt spännande ut och något att se fram emot!

Give me the love, give me the feeling, give me the touch

Egentligen är detta alldeles för synthigt för mig, men någonstans gillar jag ändå det. Lasse Lindh som sjunger på engelska och låten heter The stuff, från skivan You wake up at sea tac.

It's the night and I can be who you like

Igår spelade Snow patrol i Glasgow och det var Frightened rabbit, Band of Horses och The Editors som skulle vara förband. Egentligen var det väl en endagsfestival för det var två scener och området öppnade redan vid klockan två på dagen. Jag är inget stort fan av Snow Patrol och fattade inte riktigt varför Frightened rabbit och Band of Horses var förband, är det några band man vill se är det ju dom. Det kostade 50 pund så jag hade inte råd att gå men av en slump var jag och Annie ute och gick och efter två timmars promenad från där vi bor ramlar vi plötsligt in i Bellahouston park där banden skulle spela. Så otroligt otippat och precis när vi är utanför området börjar Frightened rabbit spela så vi sätter oss utanför och lyssnar. Har bara hört en låt eller två med bandet förut men det lät så bra att jag bara måste rekomendera er att lyssna på dom, antingen på Spotify eller på Myspace. Hoppas jag får chansen att se dom live på riktigt snart för det lät riktigt grymt igår. Dom spelar på Hultsfredsfestivalen i år så om ni ska dit bara måste ni se dom! Favoritlåtarna just nu är The Twist, The modern leaper och Keep yourself warm.

Strax efter dom spelar klart började Band of horses spela och jag önskar så att jag hade kunnat stå framför scenen och också se dom eftersom att deras nysläppta skiva Infinite arms(som jag skrev om tidigare här) är en av de bästa skivorna jag hört i år. Dom spelade alla låtar man ville höra plus den gamla helt fantastiska låten The funeral.

Så ta tillbaks det där du sa att det finns nån för alla


You can do anything you want because darling it's your life

Har lyssnat väldigt mycket på Razorlights första skiva Up all night den senaste tiden. Det känns som om Razorlight är en sånt band som bara blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på dom. De spelade på Peace and love festivalen förra året och Ida och jag såg såklart dom då, men då hade jag bara lyssnat på deras andra skiva och inte hört så mycket av det andra dom gjort. Och nu fullkomligt älskar jag alla skivor, även den första och den tredje och tycker att dom är helt brilljanta. Om dom ändå hade spelat i år på festivalen. Det där händer ofta för mig, jag gillar ett band, sen så ser man dom live och efter det börjar man fullständigt älska dom och skulle kunna göra mycket för att ha möjlighet att se dom liva igen. Tycker att det är en himla stor skillnad att se ett band live om man lyssnat på allt dom har gjort eller bara på en del.

Men just nu får jag vara glad att jag iallafall sett dom live en gång och så lyssnar jag på denna låten som heter Don't go back to Dalston, och enligt engelska wikipedia så är den sången direkt riktad till Pete Doherty för att säga åt honom att sluta med droger.

You say things I've only read in books

Nästa singel från Shout out louds är låten Show me something new och här kan ni se videon till den. Det är en av mina favoritlåtar från skivan Work så tycker det var ett utmärkt val att släppa den som singel!

Hate 2010

Det här är en musikblogg och i dessa tider går det inte att komma undan Love Stockholm 2010, "a tribute to the royal wedding".
Att Timo Räisänen, Markus Krunegård och framförallt Johnossi valt att medverka i denna tribute to the royal wedding blev jag förvånad över, vad är det som lockar? 
Mig får dom inte i publiken.
Florence Valentin eller Love Antell finns inte med bland medverkande band, det gör inte Hästpojken heller, och det är i och för sig inte så märkligt något jag är hemskt glad över.
Det får mig att inte tappa hoppet helt och hållet.
Jag håller helt och hållet med det Hästpojken Martin skrev i sin blogg för ett tag sedan,
"Det ska spela en massa band på taket till slottet under festligheterna. Nu var det väl inte så att de specifikt frågade efter oss, men någon som hade hand om det hela undrade vad vi skulle kunna tänkas hitta på för festligt för att fira vår underbart begåvade och vackra kronprinsessa om vi fick ynnesten att spela där. Vi svarade att vi naturligtvis inte skulle kunna tänka oss att spela någonting. Ska bli lite intressant och se vilka band som står där och saluterar kärleken i sommar. Naturligtvis kommer alla idolettor och idoltvåor sjunga i kör. Men vilka band eller artister med någon form av självaktning kan egentligen tänka sig att ställa upp på något sådant?"

Hold on to your heart

Igår reste jag hela dagen kändes det som och när vi nästan var hemma i Glasgow igen kändes det som man lyssnat på alla låtar i mobilen, och då kom jag med iden att Annie skulle säga ett nummer och på så sätt bestämma vilken låt jag skulle lyssna på. Den första låten som då kom var Do me a favour med Arctic Monkeys. Har inte lyssnat så mycket på dom innan utan bara mest lyssnat på singlarna, men när jag hörde den här låten tyckte jag det lär himla bra, så därför blir den låten dagens musiktips till er från mig.

I just wanna help when you feel abandoned


I make my money singing songs about you

Kom ni aldrig er för med att läsa krönikan av Kristian Gidlund som Hanna skrev om tidigare tipsar jag här om en av hans låttips.
Running back - Thin Lizzy
En låt om kärlek och ett brustet hjärta med ett sound som passar perfekt en måndagskväll i juni.

Det här är slutet på våran film

Lyssnade på P3 på webbradio och helt plötsligt kommer denna låt. Har ingen aning om vem det var som sjöng, men tyckte det lät bra. Var samtidigt inne på och läste Cissys(som är programledare för P3 fredag) blogg och då hade hon lagt upp videon till just den låten, och då tänkte jag jaha det måste vara den det är. Så nu tyckte jag det var dags att blogga om den, Oskar Linnros med Från och med du. 
 

Till sommaren jag aldrig kommer få

Det mest intressanta med sommar i P1 tycker jag är vad personen i fråga spelar för låtar. Och jag tänker ofta att jag skulle vilja göra ett sommarprogram just för att få spela dom låtar som betytt mest för mig. Om just det skriver Kristian Gidlund som är trummis i vårat favoritband Sugarplum Fairy i senaste numret av gratistidningen nolltvå(som finns i Dalarna). Finns att läsa här, tryck fram er till sida 37. Han avslutar hela texten med orden:
"Nästa gång du som läser det här går förbi mig på stan så önskar jag att du stoppar mig och berättar om vilka låtar du skulle ha med i ditt radioprogram. Jag vill gärna höra. Och jag vill ännu hellre veta varför."

Jag hoppas verkligen att han får chansen att göra ett sommarprogram någon gång.

Kom kampsång, kom kärlek till dom, som saknar nån om natten

För två somrar sen var Kom Kampsång med Lasse Lindh och Timo Räisänen den låten som gick på repeat. Och det är en så otroligt bra låt så det är den jag lyssnar på idag!

Are you the one I dreamed of? Man!

Sommarens första spelning är med Mando Diao i morn på Gröna Lund klockan 20.00.
Mando är ett sånt himla bra live band, spelningen i Bryssel som jag såg i höstas gav dem inte alls rättvisa. Dom kan vara så mycket bättre och därför önskar jag att jag kunde vara på plats i morn.
Istället får jag rekommendera er att gå dit och få perfekta starten på sommaren med en underbar spelningskväll i sommar Stockholm.

Sommarpepp.

eller festivalpepp.
Idag tänkte jag rekommendera fem låtar som får mig att komma i både sommar, men framförallt i festivalstämning.
Samtidigt tänkte jag passa på att önska fina sommarlåttips från er, så kommentera mer än gärna förslag på utökning av min lilla lista.

Det snurrar i min skalle - Familjen

När planeterna stannat - Familjen
Dancing on my own - Robyn

Sponsored by destiny - Slagsmålsklubben
Over 'fore it started - CaesarsA riddle without a clue

Mystery Jets musikvideo till låten Dreaming of another world. Väldigt snygg video måste jag säga.
På konserten förra veckan berättade basisten Kai att dom varit i Frankrike och spelat in den med en fransk skådespelerska och då sa Henry till Kai, "yes she was beautiful wasn't she?" och så skrattade dom båda, fint tycker jag.
So it's up to me and you to send love back

Har ni inte varit inne och kollat på thetramsession.blogspot.com eller stockholmboatsessions.com tycker jag absolut ni ska göra det. Där finns bland annat en mycket fina inspelningar med Love Antell och Petter Seander. Hittade då till sidan musikenligtjerry och där hittade jag denna intervju med Timo gjord på Popadelica i år. Mycket fin och rolig intervju, värd att titta på. Fast jag inte vet om jag gillar Timo lika mycket längre så smälter jag lite av denna intervju. Varför Timo fick for sig att satsa så kommerciellt och glömma bort det viktigaste i musiken är för mig ett mysterium dock.

RSS 2.0