Let it revive me

The Revival Tour med finaste Chuck Ragan i spetsen spelar på Debaser Slussen i Stockholm ikväll klockan 20. Kom dit, bara 160 kronor för tre timmar med grym musik. På debaser.se kan ni läsa mer om kvällen. Ses där!

Back to normal til we meet next time

Söndagen den 11 november spelar Markus Krunegård på Cirkus i Stockholm och som support är det Laakso och Hets! som spelar. Kan inte bli annat än en grym kväll med Markus x 3. Laakso är ju alltid grymma live och det var ett bra tag sen man såg dom spela sist så det ska bli kul, och Hets! började jag lyssna på efter att de slutat spela live så det ska bli sjukt kul att äntligen få se dom spela live. Hets! med Gud vad bra, Laakso med Aussi Girl(älskar för övrigt Markus mellansnack i klippet med den låten nedan) och Barn av röda stan med Markus själv är mina favoritlåtar med de olika banden och det vore himla fint att få höra dom live på söndag om två veckor. Här kan ni se hur PSL Per hoppas att kvällen ska se ut.
 
 
 

I hate this place but I love these chords

Förra veckan var vi i Manchester och såg världens bästa band Gaslight Anthem och det var en  fruktansvärt fin spelning. De spelade ganska mycket låtar från nya skivan och så en cover på Bob Dylans Changing of the guards som var grym.
 
Dave Hause var ett av förbanden och jag har tidigare sett honom på Revival Tour men denna gången blev jag ännu mer imponerad av hans grymma låtar och utstrålning. Han kom in på scenen alldeles ensam och spelade sina låtar och skiftade mellan en akustisk gitarr och en elgitarr och han hade en grym energi och man såg och märkte att han verkligen älskade det han gjorde. Han tackade alla för att de kommit så tidigt för han visste själv hur det var när man skulle se band och så var det massa förband innan. Men när det är en sån som Dave som spelar innan så gör det mig absolut ingenting, så himla fint att få se någon spela som älskar det så. När Gaslight sedan spelade 45 så kom han inspringande på scenen med en vinflaska i högsta hugg och börja köra och sjunga med i refrängen tillsammans med Brian, himla fint.
 
Dave Twittrar också och har världens roligaste twitter just nu tillsammans med  Perkins28 och DannyDelDonuts från Gaslight-crewet.
Lyssna gärna in Dave Hause soloskiva Resolutions, versionen av Prague från The Revival Tour och så The Loved Ones skivan Keep Your Heart 
Nedan kan ni titta på videon till låten Time will tell, sjukt snyggt filmad, och så en fantastisk cover av Dave av låten Trusty Chords av Hot Water Music.
 
 

Sitting with the lights off, waiting for my brain to start trying to work things out

Den 27 september kom de finaste skottarna från Edinburgh We were promised jetpacks till Debaser Slussen för att spela. Sjukt fin konsert där de började med min favoritlåt: Keeping warm. Enligt mig så spelade de en perfekt mix av låtar från gamla skivan These four walls och nya skivan In the pit of the stomach. Bäst på konserten var mellansnacken på skottska, smälter av att höra det, Roll up your sleeves och så avslutande låten It's thunder and it's lightning.
Som alltid på Slussen är det ganska dåligt ljus för att fota men här kommer några av mina bilder som blev helt okej.

Basgången från gud och dina händer

I torsdags så satte jag på radion direkt när jag vaknat och då så spelades den helt sprillans nya Markus Krunegård låten Vi dansar bättre utan kläder. Förra torsdagen var han med i Musikguiden i P3 med Micke Cederberg där han berättar lite mer om låten. Lyssna på det här. Kunde inte få en bättre start på dagen. Har haft den på repeat sen dess, älskar när man hör en grym låt och sedan inte kan sluta lyssna på den. Finns att lyssna på på Spotify.

She was a damn good dancer but she wasn't all that great of a girlfriend

I slutet av augusti var det Brooklyn Sweden festival på Debaser och då spelade bland annat The Hold Steady. Det var då jag hörde låten Stuck between stations för första gången och har sedan dess lyssnat på den låten en hel del. Mycket bra. 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0