Se på mig nu vad tycker du?

Håll öronen öppna för på måndag i p3 musik som sönds 13.03-14.00 kommer Markus Krunegårds nya singel ha radiopremiär!!
Är som jag tidigare skrivit jävligt spänd på hur han kommer lyckas följa upp ett av de album som betytt absolut mest för mig, Markusevangeliet, Markus kommer ju som bekant att släppa två skivor på en dag i höst. I musikvärlden kan det knappt bli bättre.

One blood, one heart, one soul.

Mando Diao i P3 LIVE Igår onsdag sändes Mando Diaos konsert från Lisebergshallen i P3 live, 1 och en halv timme med bara Mando Diao alltså, ett hett tips till er att lyssna in den inom 30 dagar. Fantastiskt bra är det, får en att drömma sig tillbaka till spelningen på Annexet i våras!


And my heart I let her borrow cause I know it's happy tomorrowsDetta klippet är ett av skälen till varför jag älskar Timo Räisänen så sjukt mycket. Hans två första album är dom bästa, Lovers are lonely och I'm Indian, dom är helt övergrymma men man kan ändå inte låta bli att älska allt annat han gjort heller. Och när man ser honom live är det sån total lycka, hans leende får en att bli så lycklig, och den bästa spelningen jag någonsin sett står han för. Debaser medis 13 december 2006, magiskt var det.

Down in Albion.

Dagens lugnt trevligaste nyhet i vår musikvärld!
Pete Doherty kommer till Debaser Medis för en spelning den 4:e december och som vi rekommenderat honom rätt mycket den senaste tiden så kanske ni också förstår att vi redan köpr biljetter.
Det enda man kan haka upp sig på är åldergränsen..igen...20 år liksom vad är det för mening på en konsert? Stänger ju ute hur många som helst.
I det hyper komersiella programmet Allsång på Skansen(som förövrigt är 1000 gånger bättre än Lotta på Liseberg som endast kör med schlager artister som gäster) spelar idag förengångsskull två riktiga artister; Miss Li och Timo Räisänen så är alltså rätt värt att kolla in!


I said trow me in the fire now come on


Tallest man on earth förra lördagen på Kulturhustaket var himla fint, trots lång väntan innan och att det regnade lite när han spelade. Men vad häftigt det var att höra att han blivit mycket större sen vi såg han sist, för folk stod och sjöng med i många av de låtar han spelade. Han är verkligen värd mer uppmärksamhet och han verkade bli överraskade att folk gillade honom så mycket för han sa tack flera gånger och log mycket, vilket han inte har gjort de spelningar vi sett honom innan. Grym är han helt enkelt, lyssna in honom!

And every morning I will push the button to bring the sun above our heads
And when the smiling face I drew upon it I will consider it as
that every lie I tell, will arrive like it's true
I'm going over the hills now, I'm going into the blue..

Lead singer syndrome.

Första singeln Aprils child från epn Lead singer syndrome hade vi med på senaste spellistan men tyckte att jag borde pusha lite mer för epn i sin helhet.
Sammarbetet mellan Kleerup och Krunegård finns så vitt jag vet endast på vinyl men på Spotify, klicka här,  kan du lyssna in dig på alla 5 låtarna. Hade inga förväntingar på denna ep överhuvudtaget och det tillsammans med att det inte låter för mycket Kleerup gör att jag faktiskt gillar resultatet!
Vad har ni för åsikter?


Burn marks on broken hearts, time to run cause it's getting dark

En av de bästa spelningarna jag varit på var Sugarplum Fairy på Magnet i Berlin den 20 maj i år. Helt fantastiskt var det! Och jag fick höra min absoluta favoritlåt någonsin live. När Carl tog fram munspelet och började spela introt till The Restless Breakout kunde jag inte förstå att det var sant... Och någon har filmat denna underbara låt därifrån så ni kan också få se och höra det!

It will follow the rain

Här kommer en lite försenad summering av Tallest spelning i regnet på kulturhustaket.
Det var ett helt år sedan vi såg honom senast och han har växt.
Både i rollen på scen men framför allt fått mycket mer publik.
Blev helt paff av att såpass många kunde hans texter och sjöng med.
Han bjöd på en lång spelning med i princip alla låtar man ville höra förutom "It will follow the rain" och kommunicerade mer med publiken än tidigare. Tallest man on earth eller Kristian Matsson som han egentligen heter är en av de få artister Hanna och jag följt från början.
Sträcker mig lite utanför musiken nu och tipsar om en tv serie som ni finns på dvd box, serien Upp till kamp, gick på svt för knappt två år sedan. Inte nog med att det är en fantastisk mini serie, är typ bara fyra delar och den innehåller dessutom Tallest mans bästa låt "Pistol dreams".
Nedan kan ni lyssna in den!


You could waste your summer praying in vain for a saviour to rise from these streets

Nu drar vi ut på landet ett tag, men när vi är borta kan ni titta och framförallt lyssna på Thunder road med Bruce Springsteen, som har en helt fantastisk text.

Pistol dreams.

För oss som inte befinner oss i Berlin i helgen eller på nån festival här i Sverige spelar The tallest man on earth, aka Kristian Matsson från Leksand på Kulturhustaket från kl 19.00 ikväll.
En man med en akustik gitarr med insperation av Dylan och skickligt gitarrspel som gör en jäkligt imponerad av hur mycket man kan få ut av endast en gitarr.
Här kan ni lyssna in honom lite mer på hans myspace.

I Berlin finns allt man någonsin vill ha, snälla säg någonting som håller mig kvar

Jag skulle inte ha något alls emot att befinna mig i Berlin i helgen, speciellt på söndag då Molotov Jive spelar på en av världens grymmaste klubbar där: Magnet Club. Dessutom kostar det bara 6 euro också. Vi var där i maj och såg Sugarplum Fairy spela på samma ställe och det var magiskt! Det blir nog lika bra för alla som är där nu också..


Nu ska jag snart dra iväg till En ljummen i gräset och se bla Palpitation, men att vara i Tyskland i helgen hade somsagt inte varit helt fel...

Monday Tuesday spellista no 2!

Här kommer den, vår andra spellista, denna gång signerad av mig Ida.
Inspirerad av alla grymma band och artister jag sett på sommarens festivaler hoppas jag att denna ger er riktig skön sommarkänsla för både dåliga och bra dagar.

Monday Tuesday spellista no 2
Old white Lincoln - The Gaslight Anthem
-Årets bandupptäckt inom utländsk musik. Grym låt som vore fantastisk att göra en roadtrip i Usa till.
Aprils child - Kleerup och Krunegård
-Två av Sveriges mest hypade artister släppte den 1 juli en ep tillsammans. Den fick 0 uppmärksamhet av alla, och Kleerup är ingen favorit men det är ju trots allt mr Krunegård och låten faktiskt rätt nice.
Last of the english roses -  Peter Doherty
Blev för andra gången otroligt fashinerad av Petes talang och känsla för musik när jag såg honom på p&l i juni. Samma grej slog mig på Hultan förra året. Så därför kvalificerar han in på denna spellista.
Dancing shoes - Montt Mardié
Så härligt sommar sound i denna låten. Kan lyssna på den om och om igen.
"Hello I'm Noah" - Intohimo
Jag arbetar med kontraster och Intohimo är ett mycket bra band att börja lyssna på för dig som funderat på att börja lyssna på lite hårdare musik, med inslag av skrik. Men bli inte avskräckta nu. Hörde dom första gången då Hanna och jag såg dom i Berlin i maj och sen har det bara blivit mer och mer av deras låtar i min mobil.
Over 'fore it started - Caesars
Åh! Sommarens absoluta låt för alla oss som sitter i våra rum och längtar. Är det någon låt somm var självklar på denna lista så var det denna.
Hör dåligt, fattar trögt - Emil Jensen
Låten för oss alla med dåligt självförtroende som när det väl äntligen händer inte fattar att personen i fråga faktiskt gillar dig.
Albion - Babyshambles
En till fin låt av Pete.
Before I fall to pieces - Razorlight
Shit vad grymma Razorlight var när jag äntligen fick se dem live i juni. En låt för dig som vill lära känna Razorlight genom än bara de stora hittarna.
Music when the lights go out - The Libertines
Härlig fin låt.
Here's looking at you kid - The Gaslight Anthem
Drar på stort med Gaslight eftersom deras låtar äntligen släppts på Spotify. En av höjdarlåtarna från deras senaste album.

Can't we just leave it in the streets?


Erkänner mig besegrad, min bild är ju skarp och så men Johan ser inte så pepp ut inte så mycket action på min bild, Hannas är snyggare, den är inte bara större :)
Någon som inte håller med?

Here comes the rockbands over the docklands, they can tell you how it feels

Ida och jag hade en tävling under Molotov Jive konserten i lördags om vem som kunde ta den bästa bilden på Johan, oftast är det inget bra ljus på honom men i lördags var det han som hade mest ljus på sig, och det gillade vi ju förstås. En av dom grymmaste trummisarna, vem skulle inte vilja kunna spela trummorna i introt till Leave it in the streets precis som Johan?!
Ida vann jag eller?

Molotov Jive!

All cred till vakterna på Trädgården som efter strängt nobbat Hanna för att hon "bara" var 19, 3 minuter senare släpper in henne för att hon såg så ledsen ut.
Dom hade tydligen haft nåt sorts möte om det.
Väldigt liten scen och grym spelning som vanligt med Molotov gör dom inga dåliga sånna.
Aldrig har en spelning gått så fort som denna tog inte lång tid från att dom började med "Monday, Tuesday" tills Anton säger att dom kör sista låten, "Hold me tight like a gun".
The Band.

Bakom höga husen och planken på parkeringen går alarmen

Som vi utlovat: ett klipp från Pokerkväll i Vårby Gård live på Arvikafestivalen!


Någongång i mitt liv så måste jag bo i Vårby Gård, bara för att kunna bjuda in till pokerkväll i Vårby Gård precis som i denna fantastiska låt!

Popaganda09..

..har bokat både MARKUS KRUNEGÅRD och JOHNOSSI, så klockrena bokningar!!
Riktiga favoritband.


I'm younger than I'll ever be, still I'm older than I've ever been

Som ni ser i inlägget Ida skrev igår så ska Molotov Jive spela i Stockholm på lördag! Först blev man ju så sjukt glad, men när jag sen surfade in på trädgårdens hemsida och såg att det var 20 års gräns om man inte stod på gästlistan så var jag inte längre lika glad. Sen så spelar Montt Mardié på Debaser slussen på onsdag, och det kan ju vara kul att se, men vad tror ni det är för åldersgräns? 20 såklart. Men det värsta är att jag inte kommer in på Molotovs spelning, men ändå..
Det suger att vara 18 och inte komma in på spelningar, jag menar jag trodde att när jag äntligen fyllde 18 så skulle jag iallafall komma in på alla spelningar jag ville gå på, men nejnej det är 20 på sjukt många av ingen andledning. Jag tycker att ställena iallafall kan ha 18 då det är konserter, för då får dom ju ändå servera alkohol och det är väl det dom vill göra för att tjäna pengar?
På söndag fyller jag 19 och då är det bara ett år kvar tills jag är 20 och kan komma in på dom konserter jag vill, fan vad jag längtar tills dess! Om jag bara kunde fylla 20 på söndag istället...

Lördag den 18/7 spelar Tallest man on earth på Kulturhustaket och det får jag iallafall gå på så det är nästa spelning att se fram emot. Lyssna in honom på myspace http://www.myspace.com/thetallestmanonearth

Trädgården under bron!

Nyheten vi behöver just nu.
En Molotov spelning!
Molotov Jive meddelade idag att de spelar på premiären på den nya klubben Trädgården under bron i Skanstull på lördag!
Hindret är såklart 20 års gränsen som som vanligt drabbar Hanna hela tiden, håller tummarna för att det fixar sig för henne. 
Det enda man missat i musikväg under Arvika verkar vara att allas vår Markus Krunegård släpper två nya album på en och samma dag i oktober. Är fortfarande skeptisk till om dessa skivor kommer kunna följa upp det helt fantastiska Markusevangeliet men har man inga förväntningar kan det dessutom bara bli bättre.

The summer is here but I'm just sitting in my roomDenna låten passar utmärkt att ha på repeat hela sommaren. Videon ovan är i en lite annorlunda version, lyssna in orginalet också!
Och här också en länk till en sommarspellista på Spotify Sommar 

Arvikafestivalen09.

Här kommer min uppdatering med bilder :)
Ytterligare en festival avklarad med massa spelningar och hårt arbete som funktionärer.
Och kan konstatera att banduppställningen inte på långa vägar slår p&ls. Arvika är ju å andra sidan också en festival som satsar mer på synthmusik.
Bäst var helt klart Mando Diao som spelade på festivalens första dag och spelningen var så mycket bättre än betyget 2/5 den fick av Värmlands Folkblad. Självklart stod vi längst fram och var lyckliga. Samma spelschema som på p&l och "The band" var bästa låten.
Sen har vi några stora band som vi kan bocka av på vår lista med "band man ska se innan man dör" listan.
Vi har nämligen sett Depeche, Nine inch nails och Korn.
Sen har vi också sett Florence som alltid är lika bra med "Allt dom bygger upp sja vi meja ner" som extranummer.
Video kommer inom kort.Mando Diao!

Klassiska festivalmaten.


Festivalens sista spelning på Vintergatan, Korn.


Arvika - Funk09

Nu är vi tillbaka från Arvika! Man är just nu lite sliten för det har blivit lite sömn, mycket jobb och mycket musik, men det har ändå varit mycket roligt. Efter att ha haft strul med typ allt i början ordnade sig det mesta upp sig på fredagen som tur var.

Jag Hanna har jobbat som stagehand på Vintergatan som är största scenen och det coolaste ögonblicket var när jag tillsammans med en kille till fick köra följespot på Depeche Mode. Det innebar att vi skulle följa efter gitarristen med ljuset och stänga av och på det när vi blev tillsagda. Det var häftigt att kunna se spelningen från Front Of House(mixerbordstornet) och se all publik även fast jag inte är något stort Depeche fan.
 En del bands crew var otrevliga medans vissa var sjukt trevliga och uppskattade våran hjälp mer än de andra, schysstast var NIN crew som gav oss NIN-tröjor som tack, det var mycket uppskattat. 

Som tur var jobbade inte Ida och jag när Mando Diao spelade, så vi stod såklart längst fram. Det  var en grym spelning, dock lite trist att det var exakt samma spellista som på Peace&Love, men ändå, så fantastiska dom är live, jag citerar vad det stod i programmet "Har man sett Mando Diao live vet man att de är ett band som verkligen ger allt på scen tills varje svettdroppe kramats ur kroppen" Kan bara instämma i det!
Dessutom så när jag började jobba igen vid 01 så hittade jag två Mando spellistor som bara låg slängda på marken, så jag plockade snabbt upp dem och gav den ena till Ida.

Annars så var Dektektivbyrån överraskande bra live, jag har lite svårt för instrumental musik egentligen, men det var packat med folk när de skulle spela och de var sjukt taggade också så det var en grym stämning som gjorde att spelningen inte kunde bli annat än bra.

Röyksopp är inte min typ av musik insåg jag, och festivalens miss var att jag missade Frida Hyvönen och Fleet Foxes(eftersom jag var tvungen att jobba då). Ida som var på Frida sa att det var fint, hon spelade både Dirty Dancing och Oh Shanghai, hade mer än gärna velat höra de låtarna live.

Sämst var min nyckelfunk(närmaste chefen) som inte jobbade någonting själv men sa åt oss att jobba desto mer.

Men sammanfattningsvis så var det en fin festival, och har träffat mycket trevligt folk också från hela Sverige så det väger upp det dåliga.

Bilder kommer så småningom, när jag har fått tag på min kabel till kameran som är i Falun(när jag själv är i Stockholm) eller så kanske Ida hinner ladda upp lite bilder innan det.

En vän med en bil

Snart åker vi! Med En vän med en bil dånande ut ur högtalarna och takluckan öppen!

Några bra band tycker jag Arvika bokat Ida, Mando Diao liksom(!) Thåström, Florence Valentin, Tiger Lou, Joel Alme, Fleet Foxes, Emil Jensen och sen ska Röyksopp bli kul att se lite live av iallafall.. Och Adam Heldring som jag upptäckte på P&L spelar också på arvika, hoppas jag kan se hela spelningen med honom då jag bara hann se två låtar sist... Han är en kille att kolla upp medan vi är borta. myspace.com/adamheldring Fast du har rätt i att det suger att de inte bokat Molotov Jive, och varför missade vi dom då vi var där på festivalen 2006? Surt..

Fast vi kommer kanske upptäcka en massa nya bra band?


Mer från Peace&Love kommer också när vi kommer hem igen på söndag!


RSS 2.0