Allt gör mindre ont sen.

Okej dagens Markus låt på psl bloggen var extremt bra, sjukt bra under redan första lyssningen och håller minst lika hög klass som alla låtarna på Markusevangeliet!
Allt gör mindre ont sen
är inte, som titeln kanske antyder nån sorts visdomslåt vars budskap lyder som något i stil med att tiden läker alla sår, tvärtom, det är en riktig Markus låt såklart.
Vad annars?
En låt där man som i de flesta fall sjukt mycket känner igen sig och vars budskap i princip är motsatsen, och något de flesta kan skriva under på.
Och idag är det för övrigt exakt två veckor kvar tills man har hans två färska skivor i handen och möjlighet att lyssna sönder bland annat den här låten.
Så länge, lyssna och njut av detta:


Dina händer är fulla av blommor

Såg [ingenting] första gången live på Way out west i somras och blev helt tagen av hur bra dom var live. Fastnade speciellt för den här låten och låten Blanka Blad,men då var inte skivan släppt som låtarna var med på. Nya skivan Tomhet, idel tomhet är nu släppt och finns att lyssna på på Spotify.


New York!

Vid det här laget vet ni redan att psl kör Markus Krunegård vecka men kan inte låta bli att ge er den första av veckans sex låtar som är dagens låt idag på psl bloggen, New York.
Jag gillar den, men den har bara fått två lyssningar än så länge plus att arret är helt annat än vad det kommer vara på skivan.
Helt klart värt minst en lyssning nedan iaf ;)
Sedan kan man äntligen läsa albumspåren till Prinsen av Peking här, samt till Lev som en gris dö som en hund här, Markus två skivor som släpps rätt snart och det är ganska tydligt att jag ser sjukt fram emot det!


Krunegård vecka!!

Var bara tvungen att blogga om det här!
Oj oj oj vad det här får mig att längta till nästa vecka, http://blogg.svt.se/psl kommer garanterat vara den sidan jag hänger mest på när fantastiska Markus Krunegård som släpper 2 skivor på samma dag rätt snart kommer kör massa låtar under nästa vecka på psl:s blogg. Bland annat "Mitt kvarter"!!!
Absolut nästa veckas inte missa!!!

Is this how it feels to be special?

Tiger Lou - Nixon en mycket bra låt som jag tycker ni ska lyssna på!



Allt i Glasgow är himla fint men jag skulle inte ha något emot att se Molotov Jive i Hamburg nu, det blir nog en mycket speciell spelning som Ida nyss skrev.

Songs for the fallen apart.

Åh vad man vill vara i Hamburg ikväll!!
Självaste Molotov Jive vars låt hela bloggen fått sitt namn ifrån spelar på en båt på Reperbahn festivalen ikväll. Dessutom är setlsiten sjuke speciell, utgår helt och hållet från spelordningen på årets skiva "Songs for the fallen apart".
Ni kan läsa om det på dreas blogg här.
Finns liksom inget mer att säga...

Electric Feel!

Senaste dagarna har jag snöat in på MGMT och deras Electric Feel. Låten har så sjukt skönt sound och man längtar efter att få höra den om och om igen. Hörde den för första gången när dom spelade på Popaganda för en dryg måndag sen och nu är den utan tvekan "song of the week" den här veckan.
Lyssna på den här på spotify!

Music when the lights go out

Såg Peter Doherty igår på Barrowland i Glasgow och oh vad häftigt det var! Han är verkligen kung här, och trots att det bara var han och en akustisk gitarr dansade publiken med galet i varje låt och sjöng med i alla låtar, otroligt mäktigt var det! Det enda tråkiga var att jag och Annie blev av med våra kameror innan spelningen, så tyvärr har jag inga bilder från spelningen. Men galet bra spelning. Vilken fantastisk man han är!
Och bäst var när han spelade You Talk, och Music when the lights go out. Och What Katie did som har blivit något av ett soundtrack till Glasgowresan!






You talk.

Hanna såg Peter Doherty igår kväll i Glasgow och tydligen körde han You talk!! Typ en av mina favvo låtar med Babyshamles liksom och har sett honom 3 gånger utan att han kört den. Bäst för honom att den låten ör kvar på setlisten när han kommer hit i december och spelar på ett utsålt Debaser Medis.

A monkey needs to dance so do you

En grym låt med Johnossi med en grym video, kolla in den! Hade inte sett den innan idag, men har ju hört låten många många gånger, fattar inte hur jag kunde missat den..


Bilen brinner.

Här kan ni kolla in en färsk video från Florence Valentin till deras låt Bilen brinner från plattan Spring Ricco som släpptes tidigare i år.


Sonically speaking.

Fick ett gratis nr av Sonic i brevlådan idag och med den följde skivan sonically speaking med en låt av ett band vid namn Tutankamon och en låt som heter Have you ever been in love.
Jag gillade verkligen låten, kände igen en av rösterna, tillhör Adam Olenius medlem i Shout out louds men har aldrig hört talas om bandet tidgare.
Dom har en myspace men där står inget om bandet och dom har inga låtar ute där heller så jag har en liten efterlysing efter mer info här.
Har vi någon sjukt musikallmänbildad läsare får du väldigt gärna höra av dig. Är verkligen intresserad.

Crying lightning

Är ju som jag skrivit tidigare i Glasgow, och åh vad jag älskar den här staden, det är musik överallt så man kan ju inte göra annat än att gilla det! Igår var vi på ett ställe som hette Mono, ett vegetariskt/veganskt café och skivaffär i samma lokal. Maten där var grym och dom hade många fina skivor man ville ha, så är ni i Glasgow ska ni absolut gå dit! http://www.monocafebar.com/
Köpte Arctic Monkeys nya skiva där för 9,99 pund, kändes som om det var lite billigare än i Sverige. Har hunnit lyssna lite på den och det låter himla bra, så det är ett tips att lyssna in den! Såg dem live på Way out west i augusti och tyckte dom var mycket bra live också.


Igår köpte vi biljetter till Peter Doherty som spelar här i Glasgow på onsdag, superpepp på det!


The song of the day.

Asha Alis första singel från plattan Hurricane som kommer ut 7:e oktober heter även den Hurricane och den är grym!
En låt man bara blir så himla glad av att höra. Men finns tyvärr inte på spotify än iaf men ni kan lyssna på den på myspace här!

Lev som en gris dö som en hund.

Mando spelningen verkar ju ha varit fantastisk så jag undrar lite vad jag gör här hemma i Stockholm där det börjar bli höst på riktigt utan EN enda spelning fören i slutet av oktober. Mando ska iofs se i Bryssel 21 november men det är en ännu större evighet till dess.
Frågan är värd att ställas en gång till: Vad gör alla mina band såhär års?
Närmast nu ligger släppet av Markus 2 skivor, Prinsen av Peking och Lev som en gris dö som en hund, jag vet inte så lite två plattor av en fantastisk man men är liksom en hel månad till 14 oktober.
Tar gärna emot lite tips på spelningarn här i Stockholm!

Down in the past

Jag är just nu i Glasgow tillsammans med Annie och Kristina, vi ska vara här i tre veckor och lyssna på en massa bra musik. Igår spelade Mando Diao här i Glasgow och klart att vi var där! Vi visste inte riktigt vart stället Oran Mor låg där Mando skulle spela så vi frågade oss fram och den sista vi frågade sa att det låg "on the end of the road you see the big church". Ska dom spela i en kyrka tänkte jag? Och mycket riktigt, det stämde, i källaren på en kyrka, låg det något som såg ut att vara en pub med en scen. Mycket trångt, mörkt och hur lite folk som helst. Detta kan inte vara sant tänkte jag, i Sverige är det ju tusentals fans och trångt framför scenen, och här fast vi kom när förbandet spelade var det inte mycket folk alls framför scenen och man kunde kommit längst fram om man velat. Jag dog typ, så sjukt coolt att se Mando på en svettig klubb, typ så som deras spelningar måste ha varit i början. Mats syntes knappt eftersom han var tvungen att sitta bakom Gustafs och Björns förstärkare men så sjukt grymt det var! En av de bästa Mando Diao spelningarna jag sett! Fast låtlistan var densamma som sommarens festivalgig vilket jag tyckte var lite tråkigt, förutom att de spelade Give me fire också, hade velat höra mer gamla, men ändå, så fantastiskt var det! Kunde inte fatta att det var sant! Och jag dansade mig svettig och sjöng med högt i varje låt. Och If I don't live today then I might be here tomorrow tillägnade dom Henrik Larsson. Och i Dance with somebody sa dom till alla att komma upp på scenen och dansa!





Long before rock'n'roll!

Just nu befinner Hanna sig på Mando Diaos spelning i Glasgow, Skottland.
Mandos första spelning av ett antal i Storbritanninen under den kommande veckan.
Hur nice som helst för henne:)

Magnet club @ Berlin.

Är verkligen stället man ska vara på.
Jämt.
I höst verkar dessutom alla våra band bestämt sig för att inte turnera i Sverige utan bara köra typ Tyskland och inte minst Magnet.
Om det bara fanns nåt ställe i klass med denna fantastiska klubb i Stockholm som spelar sån sjukt bra musik varvade med spelningar och billig öl!
Rock, pop och hardcore.
Kanske inte kan bli bättre.
Checka in Magnet här.

If you could reinvent my name I wanna be the king of Spain

Såg Tallest man on earth i lördags på Hornstulls Strand. Han var bara förband så han spelade 5-6 låtar, alltför lite enlig både Ida och mig, och han spelade inte Pistol Dreams tyvärr. Men han spelade den nya låten King of Spain som han har spelat live några gånger innan, men den finns inte på någon skiva men den är mycket bra, så jag passade på att spela in den på mobilen. Och någon har filmat den på youtube så titta och lyssna nu, gillar texten och musiken grymt mycket! Han avslutade även med en duett med Hajen, mycket fint var det och deras röster passade hur bra som helst ihop. Hoppas på en ny skiva eller fler Sverigespelningar av honom snart!

The bitter pill.

Ska tipsa om en fett fin låt jag fått av en kompis för ett ganska bra tag sen.
Är en vemodig låt helt klart men det är så mycket känsla i den och den passar mig typ jämt. Lite emo varning men ibland i vissa låtar passar det bara så himla bra.
Social siberia heter artisten och låten The bitter pill.


Stan har feber ikväll..

Vet inte riktigt hur man ska beskriva Håkan på Grönan i fredags.
Självklart kul att se, men vet inte riktigt.
Den där höjdar känslan infann sig inte riktigt. Vet inte om det är för att han har blivit alldeles för stor, kör typ samma spelschema, kör spelningar på typ två timmar.
Ingen aning faktiskt.
Men visst fanns det fina låtar.
Abslout finast var sista låten Nu kan du få mig så lätt, gåshud och hur himla fint som helst. Den låten har aldrig varit bättre live än vad den var i fredags. Nästan lika fina var tjejerna brevid oss som stod och skrek och sjöng med hela sitt hjärta genom hela låten.
Nu är det iaf sjukt länge till nästa spelning för mig och vet inte riktigt hur jag ska stå ut. Nästa på tur är liksom Mando Diao i Bryssel, men det är i november.
Känns som om alla mina band har valt att inte turnera i höst, vilket inte känns som ett bra drag, vad ska man se fram emot liksom?
Inget om man inte heter Hanna och ska se Mando i Glasgow på söndag.


Markus Krunegård presenterar:

Hur vi har kunnat missa att det redan kommit en video till Hela livet var ett disco med Markus Krunegård är ett mysterium men ute är den iaf och här kan ni kolla och bara njuta.
Markus fantastiska, grymma gitarrist samt Kisa nästan bästa basisten är också med vilket gör den ännu bättre. Värd att se mer än en gång :)


Svensk sommar tinar frusna hjärtan

Lasse Lindh på Kafé 44 i torsdags, jag och Martina var där och köade två timmar innnan för att vi ville vara säkra på att komma in och efter ett tag kom också Ida för att köa med oss. Och det var mycket bra och jag tycker det känns så sorgligt att det kan vara det sista man har sett av Lasse live, samtidigt sa han att vi kanske ses om ett år eller så och det lät lite hoppfullt inför framtiden.
Lasse är alltid fin men han kom bort sig mycket och glömde texten några gånger, tycker att det kan vara charmigt om det händer någon gång, men tyvärr hände det lite för ofta. Men ändå så var det en bra spelning, och när han spelade Louise ibland så dog jag lite smått, så länge jag har velat höra den låten live! Han spelade även Satan vad ont det gör och det uppskattade jag också mycket, och Svenska hjärtan. Tycker att den skivan som bara heter Lasse Lindh är den bästa, den med de tre låtarna jag skrev om alldeles nyss och så Radion spelar aldrig våran sång och Sommarens sista smak.
Ska ni köpa en skiva en skiva med Lasse så köp den.


When we met she smelled like honey, when we kissed she tasted tears

Nyss hemkomna från Håkan Hellström, mer om det och Lasse Lindh spelningen igår kommer imorgon. Just nu lyssnar vi på The New Boy med Mando Diao, en av både min och Idas absoluta favoritlåtar, och den mest spelade Mando låten på lastfm för mig. Åh den är så himla himla fin, texten helt underbar. Lyssna på den!

"She was only 21
but so much older than she’s now
now she passed the 24
I guess it’s time to say goodbye"


Farten i mig är värre nu, hjärnan behöver mer för att ha kul, dricker te och pratar högt på finska

Någon bra människa har filmat Hela livet var ett disco och i slutet på videon är också Markus försnack till Den som dör får se/Markus Kyrkogård, titta!

Men Stockholm blir aldrig min stad

På fredag är det dags igen, bästa Håkan Hellström ska spela på Gröna Lund och det har blivit något av en tradition att han gör det i September. Så befinner ni er i närheten av Stockholm är det stället man ska vara på på fredag klockan 20.00 för Håkan live är alltid något alldeles extra!

Bild tagen av Ida från Hultsfred förra året


Won't you come on over to my side of the sofa?

Hittade just en cover på Young Folks gjort av The Kooks, och jag tycker att det låter himla bra. Är inne i en The Kooks period, och dom är ju så himla bra, tycker det är så himla charmigt med killar som pratar brittisk engelska. Och sen är ju deras musik och deras texter helt toppen också. Favoritlåten just nu är Sofa song, men den riktiga videon med den låten gick inte att klistra in här så tog en annan version. Lyssna också in See the World, Ooh La och See the sun
Såg dom live på Arvikafestivalen förra året och i Antwerpen men Åh vad synd det var att dom ställde in på Peace&Love, hade så sjukt gärna sett dom live igen. Men på deras hemsida efter att de ställt in lovade dom att komma tillbaka till Sverige snart, hoppas det blir så.



RSS 2.0