The spring just came and washed away all things that I had left to say.

Eftersom Molotov Jive är ett av våra absoluta favoritband och vår blogg dessutom är uppkallad efter deras låt så är det självklart att vi starkt rekommenderar alla som befinner sig i närheten av antingen Karlstad på fredag eller Eskilstuna på lördag att just passa på att se Molotov live.
Jag vet inte inte om det ens finns något bättre sätt att fira påsk på.
Ni kan läsa mer här!

Varför är vi så jävla fega? Något borde betyda allt.

Hörde för några veckor Invasionen med Får aldrig tro när jag lyssnade på P3 på webbradio. Tyckte det lär grymt bra, men kunde inte hitta låten att lyssna på någonstans då men nu har jag äntligen hittat deras myspace. Sångare i bandet är Dennis Lyxzén som har varit/är med i bland annat banden Refused och International Noice Conspiracy. I helgen spelade de på Umeå Open och det var tydligen grymt enligt recensioner från den. Påminner lite om Ebba Grön tycker jag. Här kan ni lyssna på dem och där hittar ni också kommande spelningar. Och Dennis bloggar även om spelningarna med bandet på aftonbladet.


Now I must speed up get up wipe up everything I’ve got

Just nu lyssnar jag på P.U.S.A med Mando Diao, Och älskar den så himla mycket för att det låter så mycket garage över hela låten. Åh vad grym den är, det hade varit något att se Mando på någon svettig liten klubb när dom fortfarande var ett ganska litet band.

But everybody's changing and I don't feel the same.

Timo Räisänen medverkar i Så ska det låta ikväll och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.
På svts webb fanns i alla fall det här extramaterialet med Timo som sjunger Keanes Everybody's  changing.
 

It's all about soul

Petter Seander som tidigare spelat bas i Kristian Anttilas band och har en grym energi på scen har precis släppt ett soloalbum. Den 10 mars närmare bestämt släppte han skivan The Denial of Me, Myself and I och på Myspace kan ni lyssna på några av låtarna. Through the storm och Illusions never die är väl värda att lyssna på. Gitarrerna i låtarna påminner väldigt mycket om Kristian Anttilas låtar men det tycker jag bara är positivt, det låter lite som om Kristian Anttila skulle sjungit på engelska typ. 
Petter spelade för några veckor sen på Kafé 44 men jag var tyvärr inte där, men jag kan inte tänka mig att det var annat än grymt. Hoppas därför att några festivaler bokar honom så man får chans att se honom live i sommar.

Petter i Kristian Anttilas band på Siesta! 2008


What am I gonna do?

Lyssnar i detta nu på The anatomy of Timo Räisänen som släpptes idag. Vet inte än vad jag tycker, jag återkommer om det. We're all gonna die är iallafall en bra låt från skivan, som han tidigare spelat live. Här kan ni läsa en ganska fin intervju med Timo Räisänen så länge. 

Heavens on fire

När Shout out louds var med i P3 livesession valde dom en favoritlåt under programet och det var Hevans on fire med The Radio Dept. Har inte lyssnat så mycket på dom innan men gillar denna låten starkt, kan inte riktigt sätta fingret på varför dock.

Love Antell!

Love Antell, från Florence Valentin kör solo nuförtiden och kör sin första spelning på Strand på klubben Good Morning Wine Lovers på fredag och vi vill både gå enormt mycket.
Hemskt tokigt att jag, Ida är och hälsar på Hanna i Glasgow just då.
Love är en av de artister vi beundrar mest, han gör fantastisk musik med texter som är en liten motvikt till alla låtar som handlar om kärkek.
Dessutom verkar han vara en sån fin person och vi gillar starkt hans politiska kommentarer på scenen med.
Så någon som bor i Stockholm och är 20 måste gå, för det vore hemskt fint om vi kunde få en liten rapport från spelningen då sen!
Såhär säger Love själv på goodmorningwinelovers.se om sitt soloprojekt:

"Soloartister brukar ju så småningom gå samman och bilda supergrupper. Bandmedlemmar går väl istället solo. Det blev plötsligt läge att ta en paus med vårt band Florence Valentin. Men precis som Buddy Holly hade The Crickets, så är inte heller jag någon ö. Agge, Jonsson och Calzone är fortfarande med och kompar, det är flyt att ha såna bandkamrater. Jag får nog utveckla mina James Brown-moves för att synas på scen.”


Love Antell från en spelning med hans band Florence Valentin på
Kafe 44, 26 mars 2008.


Feels like I'm fading, chilled to the bone

Har ni inte sett serien Upp till Kamp som sändes i SVT hösten 2007 tycker jag absolut ni ska kolla på den. Består av fyra delar och alla är 90 minuter långa och handlar om fyra ungdomar med brinnande hjärtan i Göteborg som man får följa mellan åren 1965-1976. Det är även bra musik med i serien och upptäckte för inte så länge sedan att man kan även lyssna på soundtracket på Spotify och Myspace. Bland annat Tallest man on earth har med två låtar i serien och så har Mattias Bärjed skrivit många av låtarna som är med i serien. Favoriterna är Coming down cold, Stay with me forever och Lately I've been crying over you.


Love the music

Ikväll tycker jag ni ska lyssna på bandet The Computers.
Som får mig att så sjukt gärna vilja spela i band och åka ut på turné och ha matchande scenkläder.

Spelningar i vår.

Här kommer tips på två grymma spelningar för er som bor i eller som har vägarna förbi Stockholm framöver:

27 mars spelar The Tarantula Waltz i Boulehallen, bandet med bästa låten just nu Glasgow & Clyde och som vi dessutom aldrig sett live.

21 april spelar Noah and the Whale på Kägelbanan. Deras låt, 5 years time hjälper vem som helst som har deppat ihop. Rekommenderas varmt.

Ivanhoe & Rebecca.

Känner att alla mina inlägg just nu handlar om grejer jag läst i Sonic, jag ska försöka variera mig lite, detta inlägg bjuder tyvärr inte på någon variation.
Elektronisk musik är inte riktigt min grej, ännu mindre Hannas.
Trots det så tycker jag att Familjens Det snurrar i min skalle en hemskt bra party låt.
Men Det snurrar i min skalle finns i en tidigare version utgiven på Familjens första EP, Familjen EP och heter där Ivanhoe & Rebecca, finns på Spotify och värd att lyssna in.

The truth is plain I will never have him

Vi hade fått en kommentar på detta inlägg där vi skrev om Theodor Jensen och låten Bapada att det tydligen är en cover. Tack för den upplysningen, det hade jag ingen aning om tidigare!

Eller tydligen så har Theodor Jensen och Stella Rocket skrivit den tillsammans(enligt vad jag fick reda på efter att ha surfat runt lite), och Stella Rocket har alltså tidigare spelat in en version av låten. Om jag inte minns fel så har jag för mig att Ida och jag såg dom när dom var förband till Laakso när dom spelade på Debaser Medis en lördag i mars 2008.
Lyckades inte hitta deras version av den på vare sig Youtube, Myspace eller Spotify men på Lastfm kan man lyssna på den i sin helhet.
Gillar nog Theodors version bättre, men texten är så övergrym att Stella Rockets version inte heller är dålig.

Teenage kicks

En sak jag älskar med spotify är att man kan hitta fantastiska liveversioner och akustiskaversioner av ganska många låtar där, varav dom flesta inte går att hitta på någon skiva vad jag vet. För det är ju trots allt när banden spelar live det är som bäst, när det finns som mest känsla i låtarna. Och det känns nästan, men bara nästan som om man var där. Senaste liveinspelningsfyndet är You Talk med Babyshambles från en spelning i Glasgow, fantastiskt är det. Har gjort en liten och kort lista med mina absoluta favoriter av livelåtar. 


Dessa låtar är med på min spellista, men det kan vara så att vissa tyvärr inte finns på svenska spotify(tror då att ni kan hitta dom på youtube). Har ni något tips på andra bra liveversioner så kommentera bara så lägger jag in dom i spellistan!If you'll never notice.

Nu finns det en video till What's the point med Johnossi. Väldigt snygg gjord är den tycker jag.
deras hemsida skriver dom om videon: "based on the classic topic of good vs. evil".

Did Not Leave to Find But to Forget, to Leave Behind.

The Tarantula Waltz är min senaste upptäckt.
Tre killar från Sverige om jag fattat det rätt.
Ena tredjedelen Markus Svensson åkte till Glasgow i fem månader och senaste skivan "Did Not Leave to Find But to Forget, to Leave Behind" speglar enligt honom själv de fem måndaderna i staden.
Låten Glasgow and Clyde, som jag lever på just nu är helt fantastisk, i Sonic nummer 51, säger Markus Svensson följande om låten;
"Jag skrev den, hör och häpna, i Glasgow. Låten handlar om tiden där och känslan av att behöva fly från något med hjälp av tåg, skygglappar eller vad som helst. Flykt i dess rätta bemärkelse. Att dra, inte för att hitta utan för att slippa."
Vilket får mig att tänka på andra halvan av mondaytuesday, Hanna, som just nu befinner sig i den staden.
Lyssna här!

But I'm always to shy to work the courage up

Igår köpte jag biljett till Hinterland, som är en en-dags festival här i Glasgow. Har inte riktigt lyckats förstå var den är någonstans, men det verkar som den är på olika ställen runt om här i staden. Köpte biljetten för att jag vill se Mystery Jets så får jag bara se dom är jag nöjd. Sen kostade biljetten bara 15 pund och det var ju riktigt schysst, och så verkar det som man sen byter in biljetten mot ett festivalarmand och sånna gillar ju jag som ni kanske vet. Här kan ni se Line upen, har ni något tips på något mer band jag borde se så får ni mer än gärna kommentera!Ska bli så kul att se Mystery Jets igen, har bara sett dom en gång och då som förband när vi såg the Kooks i Antwerpen, och innan det så hade jag aldrig hört dom. Om ni inte hört dom innan kan ni lyssna på Spotify. Lyssna speciellt på Two doors down, Flakes, Young love och Half in love with Elizabeth. Eller kolla på videon nedan.


Fridhemsplan fulast i stan.

Apropå Alf som Hanna skrev om för ett litet tag sedan kan man läsa artikeln på bild nedan om Alf och hans låt Bakom Fridhemsplan i i 51:a numret av musiktidningen Sonic.
Absolut läsvärt och om ni inte känner för att köpa tidningen finns den nästan alltid att läsa på närmsta bibliotek.


Gör vad du vill men bli aldrig musiker du blir slav under buteljen.

I Mauro och Pluras kök, som sänds på kanal 8 på torsdagar, och även går att kolla på tv8 play medverkade i första avsnittet bästa Håkan Hellström.
I köket körde Håkan en väldigt fin version av Eldkvarns Ta min hand, vilken absolut är värd att lyssna in om ni inte vill kolla in programmet.
Blev en av mina favoriter direkt.


Håkan Hellström, Siesta, 30 maj 2008.


The Kooks till Peace&Love

The Kooks blev klara för Peace and Love igår som ni säkert redan hört. Jävligt peppt tycker vi! Har sett the Kooks två gånger och båda gångerna har ju varit övergrymma. Och eftersom dom ställde in på förra årets peace and love och sen skrev på sin hemsida att dom lovade att komma tillbaka till Sverige då. Och eftersom jag är lite svag för britter med lockigt hår som spelar i band. Live versionen av låten Naive som finns på spotify peppar vi med just nu. När Luke börjar sjunga på andra versen "I'm not saying it's your.." så dör jag litegranna för att det är så grymt.

Shout out Louds i p3 live session.

Shout out Louds körde live tidigare ikväll, mellan 20.30-22.00 i p3 live session.
Även det absolut värt en lyssning då Adam bland annat sjunger en duett med sin farmor på låten Play the game.
Lyssna kan ni göra här och 30 dagar framåt.


Bild tagen av Hanna på Hultsfredsfestivalen 2007


Glasgow venues

Skrev ett mail till Tallest man on earth bokaren som är ansvarig för Europa att jag tyckte Tallest borde spela i Glasgow. För han ska spela överrallt i Europa känns det som, till och med i London men inte Glasgow. Hade dock inte förväntat mig ett svar så blev ganska paff (och glad) när jag fick svar.

"Hey Hanna, Thanks! There is a chance we will put on a Glasgow show either in
September or November
What would for you be best venue for this? One that holds about 500 people
max. Best, Bas"


Först när han frågade mig tänkte jag att jag inte vet så många, men när jag började tänka efter för att svara så fick jag ihop en del. Så jag tänkte dela med mig till er av dom bästa spelställena som ni måste besöka om ni någon gång är i Glasgow. Here we go:

-Nice and sleazy
Där måste ni bara gå på konsert. Nere i källaren på stället är scenen och det är trångt, liten scen, svettigt alltid bra spelningar där. Och våningen över har en helt fantastisk bar med jukebox på vardagar.
-Captain's rest
Där scenen också finns nere i en källare. Trångt och svettigt och kanske bättre än Nice n sleazy tillochmed. Och så är ljudteknikern som jobbar där ofantligt snygg också.
-13th note
Svårt att uttala men bra. Litet och med en bar precis bredvid scenen, även här är scenen i källaren och alltid max 4 pund för alla spelningar och ibland till och med gratis.
-Stereo
 Lite större scen, högre, men ändå så behålls känslan av att det är personligt om du står lite längre fram. Också oftast billigt att gå och när lite större band spelar är det alltid minst 3 förband typ, det gillar jag starkt.
-Mono
Större scen, mer opersonligt men dom har stans bästa vegetariska och veganska mat, och det är nästan aldrig någon som vågar ställa sig långt fram på spelningar så det är bara att ställa sig där själv om man så vill.
-King tut's wah wah
Krångligt namn så alla säger bara King tuts, eller bara Tuts till och med. Tar 500 personer men känns mycket mindre än så. Scenen är på övervåningen(!) och ganska hög och bred och relativt stor. När jag var där var det kravall staket också och vet inte om jag gillar det. Men en helt okej scen ändå, trots sin storlek.

Nu skulle det vara kul också om Molotov Jive kunde komma till Glasgow och spela, kan tänka mig vad grymt det skulle vara att se dom på, säg, Captain's rest.
My gift is waiting

Har haft lite problem med internet så därför har det inte blvit så många uppdateringar från mig de senaste dagarna. Men nu funkar det bättre och igår vad jag på Mono i Glasgow och såg bland annat Aidan Moffat(den ena halvan av Arab Strap). Tyvärr spelade han inte låten Big Blonde, som var den enda jag hört innan, som har en sjukt rolig video när han sitter och mimar till sin egen låt. Men det var så fint för han sjöng på skottska så man nästan inte förstod och folk runtomkring skrattade när han sjöng något roligt och jag förstod ungefär hälften av det hela.  Före honom spelade ett annat band som var mycket bra, The second hand marching band & Benni hemm hemm, med massor av folk på scenen med olika instrument. Fick lite I'm from Barcelona vibbar så om ni gillar dom är det värt att lyssna in.

Ida: [ingenting] på Strand ikväll!

Jag har tydligen inte så mycket koll nuförtiden.
Är inte så mycket spelningar med våra band.
Men igår så såg jag på affisher på stan att [ingenting] spelar på Strand ikväll, 6:e mars.
Om livet inte är på topp kan en spelning med [ingenting] i alla fall göra det lite lite bättre.
Låttips:
Halleluja!
Dina händer är fulla av blommor

Led mig hem

Mavericks!!

Johnossis tredje album, Mavericks är nu färdiginspelat och kommer släppas 30 april.
Jag behöver kanske inte nämna att jag är grymt peppad inför det.
Johnossis egen förklaring av vad en maverick är gör inte peppen mindre.

"A maverick is a person who is not afraid to go against the stream, who has the courage to break free from his or her ideas about how things should be, to face the fear and challenge it."

Prinsen av Peking!

Markus Krunegård var med i Godmorgon Sverige i morse.
I helgen spelar han i Västerås och Södertälje, absolut inte missa för er som bor där!

 

Ingenting är som vi är.

Gjorde lite reklam för att Hästpojken skulle sändas i p3 live session ikväll häromdan, och det var fantastiskt!
Så nära en live spelning man kan komma utan att vara där och precis vad man behöver!
Lyssna nu här och 30 dagar frammåt!


Somewhere along the end we'll be back at the start

Just nu lyssnar jag på Moto Boy skivan Lost in the call som släpps idag. Finns att lyssna på Spotify och att ladda ner gratis på motoboy.se. Där kan man även läsa Oskars kommentarer om alla låtar också. Fick så himla fint nyhetsbrev mail idag från Moto boy där han avslutade med orden "Money is not everything, music is." Klart jag ska köpa albumet så fort jag får möjlighet.


Just give me a secret and I tell you, I need memories to keep

En helt fantastisk version av låten Fall hard har PSL spelat in. Diggar starkt att Adam blandannat har en lampa fasttejpad på sig i videon. Rekomenderar att ni kollar på den på en gång.

Did I really discover the meaning of life to the beat of drums underneath flashing lights

Ibland så kan jag få känslan av att en skiva kommer att förändra mitt liv, eller iallafall göra stor skillnad redan innan jag lyssnat på den. Som när jag hade Songs for the fallen apart i min hand för första gången kände jag ens innan jag lyssnat på den att den skulle bli något stort. Och samma sak med Just do it med Elias and the wizzkids som släpps nu på onsdag.

I somras när jag såg dom live några gånger och fick höra några av dom nya låtarna för första gången kände jag att den skivan skulle bli något stort. Och nu har jag äntligen skivan efter en lång väntan och jag har kunnat lyssna på den för första gången. Och och redan känner jag att den här skivan kommer rädda denna våren. Tycker att bandet växt enormt sen The dance EPn och förra skivan A little mess, det låter liksom tightare och mycket mycket bättre. Så jag rekomenderar er starkt att ni lägger drygt en hundralapp på att köpa den skivan imorgon när den släpps. Elias har en väldigt speciell röst men jag gillar den starkt och texterna är så övergrymma att ni bara måste lyssna på dom. 
Som från låten Waste of time:

"But I can't help myselt from wondering how
It would be to get to know that guy
I'm pretty sure he's not my kind but why if he is the one?"

"What could happen if I just said hey?
Maybe she'd just laugh at me and then just walk her way
Or maybe stay, get flattered by my ways
And take me out for a date"

"No this is just a silly waste time
I got to get this person off my mind
There is nothing there for me but empty ground
Where nothing can be found"

Och den fantastiska låten Oh these nights:

"Oh there nights these lonely nights
when it's to late to call
Oh these nights when music doesn't comfort you at all"

Lyssna även in låtarna What would kill us och Was it me. Just do it!


My friends don't talk don't me anymore

Efter bara några lyssningar på Shout out louds nya skiva Work så tycker jag den är galet bra. Redan efter första lyssningen hade jag fastnat, och den skivan går nästan på repeat hos mig just nu. Tycker det låter väldigt mycket Shout out louds och som det låtit innan men tycker att låtarna på skivan håller en jämnare nivå, att alla låtar är i toppklass till skillnad från tidigare då jag kan tycka att låtarna varit mer ojämna, vissa klockrena och andra inte fullt lika bra. Favoritlåtar på Work hittills: Fall hard, Play the game och Throwing stones.

Vad tycker ni om skivan?


RSS 2.0