Don't look past my shoulder

Baba O'Riley med The Who skulle kunna var låten som påminner mig om 2010 allra mest. Vi hörde den för första gången i juni då Gaslight Anthem gjorde en cover på den på konserten i Glasgow. Och det var den vi spelade högt högt i bilen påväg till sommarens festivaler. Den följde oss genom hösten och en av årets bästa stunder var när Gaslight Anthem kom in på scenen för att spela extranummer på Debaser Medis och Brian säger "Guess what we are for Halloween? - THE WHO!" och så spelar dom just Baba O'Riley. Grymt fina minnen till den låten! Blir alltid så himla glad när jag hör den.
I'll be on that hill with everything I got

Bäst de allra sista dagarna av tvåtusentio är Bruce Springsteen-Darkness on the edge of town.

Maybe I'll just leave town

I torsdags var jag på julkonsert på Bio Rio med Elias och vänner som jag tipsade om tidigare i veckan. Det var mycket fint. Man kom in i värmen från de iskalla gatorna och blev bjuden på varm glögg innan det började. Det var lagom mycket folk och Elias var lika charmig som alltid. Detta år hade han med sig tre vänner som spelade trummor, bas och piano och det bjöds på jazziga varianter av jullåtar och Elias and the wizzkids låtar. Det var en paus emellan och jag tyckte att det blev betydligt bättre efter pausen. Elias kändes mer avslappnad, bandet hade roligare och låtarna som spelades då var bättre. Mest spelade de jullåtar men Mr Right guy, Stormy Weather, I wish, Was it me och till sist Oh these nights om jag inte minns fel var de wizzkids låtar de spelade. Innan de spelade I wish så förklarade han att detta var hans genombrottslåt för de som inte kände till honom, eller den låt vilken han slog igenom och blev känd för några iallafall. Jag tycker det är sjukt synd att han/dem inte är större, för jag tycker att de förtjänar större uppmärksamhet!

Finast av allt tyckte jag var Oh these nights eftersom det är en favoritlåt för mig och så när de gjorde en cover på Dolly Partons låt Hard Candy Christmas. Orginalet kan ni lyssna på Spotify, för än tycker jag det är okej att lyssna på jullåtar.

Elias förklarade att han tyckte att julen var lite som curry, efter en lång och sjukt charmig utläggning om varför, men poängen var att det var en blandning av allt och alla hade olika syn på det på något vis. Efter att konserten var slut fick de så mycket applåder att de kom in igen, trots att de inte hade repat in något extranummer då Elias varit fast i Berlin. Ändå så frågade de först publiken vilka önskemål de hade och sedan kom de fram till att de skulle spela Last Christmas helt improviserat. Grymt gjort var det! Mycket fin kväll allt som allt med andra ord.

I was walking but I didn't know the way, I was was talking but I don't know what to say

Julaftonskvällen spenderades på Debaser på dansgolvet med de finaste människorna och med trevlig personal i garderoben. Jag som inte alls brukar dansa egentligen, och speciellt inte när det är tomt på dansgolvet. Men spelar dom Jag är en vampyr, Håkan och till sist den fantatsiska låten Mon Amour med The plan kan man ju bara inte gå därifrån. Även fast det är så varmt och man är så trött för man jobbat 9 dagar i sträck och tror man ska svimma. Det är ju så att bra musik bara måste man bara dansa till!


Nu tänds stjärnor och ljus i dom lyckligas hus

En av de låtar både Ida och jag "upptäckte" under Musikhjälpen var låten Kärlek i Paket med Babian. Himla fin låt som passar perfekt att lyssna på såhär några dagar innan jul.

Run around on me

Upptäckte låten Alligator med Tegan and Sara och den är sjukt bra. Låten finns med på skivan Sainthood som de släppte 2009. Videon går inte att bädda in men ni kan se den på Youtube. Och lyssna på den på Spotify.


"Tack för danserna, tack för tårarna på kinderna och stjärnorna på himlarna"Håkan Hellström och Plura Jonsson med Fairytale of New York. Liveinspelning från Nalen som är med på skivan Nåt gammalt,nått nytt, nått lånat, nått blått. Kan vara den bästa jullåten någonsin och den bästa versionen. Vi båda fullkomligt ÄLSKAR Håkans snack innan låten.

"Jag undrar varför det inte snöar kring jul förresten, som jag minns det var det alltid snö på julafton. Det kanske är en efterkontruktion. Det spelar inte kanske inte så stor roll heller, inte så länge man har Fairytale of New York. Och inte så länge som man har Plura Jonsson."

Merry Christmas

Onsdag den 22 december klockan 20.00 är det Julkonsert med Elias(från Elias and the Wizzkids)&vänner på Bio Rio i Stockholm. Tror att det kan bli riktigt riktigt fint och det har blivit något av en tradition för oss på mondaytuesday att varje jul fira in julen med Elias Åkesson. Första gången var ett par år sedan då Elias and the wizzkids och gäster hade julkonsert i Kristinehallen i Falun och bland annat Tallest man on earth var en av dom gästerna. Bor ni i Stockholm rekomenderar jag varmt att ni går till Bio Rio på onsdag. Kostar bara 90 kronor!

Såhär beskrivs konserten på hemsidan: "Den 22a december strax innan klockan 20.00 närmar du dig Bio Rios immiga fönster. Du kliver in och möter den omisskännliga doften av glögg och sorlet från förväntansfulla människor. Några har kommit ensamma, några har kommit i stora gäng, och någon med sin gamla farmor. Men alla har, precis som du, kommit för att få sig lite fin musik till livs. Du följer de andra in i den stora salongen och sjunker ner i en skön biofåtölj och strax därpå hör du toner av jazz. Du ser hur smäckert Martin Höper trakterar ståbasen, lägger märke till hur smidigt Fredrik Hermanssons fingrar dansar över piano tangenterna och du kan heller inte undgå att stampa takten till Moussa Faderas oemotståndliga rytmer från slagverket. När Elias Åkesson sedan tar ton drar du en lättnadens suck över att du var förståndig nog att ta dig hit.

Det blir en gemytlig, annorlunda och glimrande konsert.

Varmt välkommen!"


Jag ville bara höra någon som vill något

Hade problem med att logga in på bloggen igår så därav den krassa uppdateringen. Det vi i princip gör dygnet runt är att lyssna på Musikhjälpen i P3 och det tycker jag att ni också borde göra! Alla programledarna är fantastiska men bäst är Jason och har en crush på honom för tillfället för han verkar så jävla charmig. Har alltid gillat Timbuktu även fast det inte alls är min musikstil och redan förra året när Jason var en av dem som sände musikhjälpen så började jag gilla honom ännu mer för att han är så jävla charmig. I natt sände han natt och jag gillar nattsändningarna bäst så har ni möjlighet att lyssna på natten tycker jag ni ska göra det. Kolla bara på Jason ca 4.30 i klippet nedan så förstår ni.


Och nu har de precis kommit över 5 miljoner men tycker ändå att alla borde önska minst en låt för 50 kronor innan söndag. Smsar gör ni till 72999 skriver 50 och så låt och artist. Mer info på musikhjalpen.se. Både jag och Ida har önskat Gaslight Anthem såklart men fick tyvärr inte våra låtar spelade. Men det är ändå så fint att lyssna.

Imorse var Emil Jensen och spelade i glasburen och han spelade Vackrast i världen och så en ny låt som heter Bedrägerni som ni kan höra om ni trycker på denna länk. Det var Nour som sände då och det var så fint för Nour sa gång på gång hur mycket hon gillade Emil. Och han skänkte en massa pengar som han samlat in, bland annat skänkte han all vinst från sin skivförsäljning från konserten han spelade i går, sjukt fint. Vi fick också höra att Emil släpper ny skiva i vår och ger sig ut på turné och det ser vi fram emot mycket!

Heal the world

Så är allting precis som det ska vara kring jul igen i och med att musikhjälpen, som i år samlar in pengar mot handel med barn, äntligen har dragit igång.
Och som vi längtat, att ha bra radio 24 timmar om dygnet i 144 timmar framöver är få årstider förunnat.
Carl Norén var första artisten på besök inne i glasburen och han framförde singeln The anger plus den magiska låten Going out tonight som inte kan hyllas tillräckligt många av gånger.
Musikhjälpen hör vi i p3 och instruktioner till hur vi önskar låtar samtidigt som vi skänker pengar finns här!

I need human heat

För exakt en vecka sedan var vi på Barrowlands i Glasgow och såg Frightened Rabbit. Trots att det var andra utsålda kvällen de spelade var det ändå inte proppfullt för samma dag hade det kommit en massa snö i Glasgow och hela samhället hade blivit förlamat. Inga bussar eller tåg gick, affärer och banken var stängda, så därför var bandet extra tacksamma äver att vi lyckats komma dit. Som dom sa "even we had trouble to come here tonight".

Det var två förband som spelade och första bandet var speciellt bra och hette John Knox sex club(På theskinny.co.uk kan ni läsa en intervju med bandet). Alla i hela bandet hade grymt med energi och alla verkade verkligen älska det dom gjorde. Och i sista låten hoppar sångaren ut i publiken och börjar krama alla samtidigt som hela bandet står på scenen och sjunger. Även jag som stod en ganska bra bit bak fick en kram av sångaren. http://www.myspace.com/thejohnknoxsexclubtribute är adressen till deras Myspace, fast det är inte lika bra på skiva utan detta är ett sånt band alla borde få se live. På lördag är de förband till We were promised jetpacks(som har gjort den fantastiska skivan These four walls som jag skrivit om tidigare här) som spelar på QMU i Glasgow.

Frightened rabbit börjar spela strax efter klockan nio efter ännu ett förband och det första jag hör någon i publiken säga när bandet går in på scenen är "I wanna have your babies Scott" och det beskriver lite hur stämningen var i publiken, alla ÄLSKADE verkligen bandet och kunde sjunga med i de flesta låtarna de spelade. Scott sa under konsertens gång på engelska att alla band jobbar mot Barrowlands och att få spela där och att han inte riktigt kunde tro att de var där, och så tackade han alla igen för att det och för att de kommit till konserten. Under låt efter låt sjöng han med hela sitt hjärta och rätt ord för att beskriva konserten med är fin som tusan. Både gammalt och nytt spelade dom, och ganska så många låtar från näst nyaste skivan The midnight organ fight som vi lyssnat mest på. Bäst var The Twist och Poke, som båda var extranummer och de låtar jag gillar absolut mest. Och även Keep yourself warm när hela publiken står och skrålar med var finfint. De spelade även en hel del från senaste skivan The Winter of Mixed drinks så har ni inte hört den tidigare borde ni lyssna på den!

Söndagmåndagsång


Somewhere in the smoke just in case you need it

Eftersom Gaslight Anthem och Bruce i princip är det enda vi lyssnar på för tillfället är det fantastiskt att Gaslight spelat in en julversion av Boxer, lyssna här.

Cut out all the ropes and let me fall

Igår kom jag och min syster hem från den där fantastiska musikstaden Glasgow, som har ett sådant bultande musikhjärta som jag inte hittat någon annanstans.

Det hela började med att vi drack några öl efter att ha lämnat iskalla Sverige vid sex tiden på söndagsmorgonen och anlänt med buss till nästan lika kalla Glasgow vid fyra tiden. Vi träffade senare på kvällen upp en kamrat och av någon anledning lämnade vi min favoritbar och gick till ett annat ställe som heter BLOC. Vi kom dit någon gång efter ett på natten och där var det acoustic night och helt plötsligt så vänder jag mig mot Ida och säger, "varför måste dom vara så bra? det gör bara ännu ondare då att inte bo här längre". Det som händer på scenen är att det står två karlar på scenen, en av dom med gitarr, och det gör en helt fantastisk cover på Bon Ivers låt Skinny Love. Hjärtat är utanpå kroppen och de är sjukt talangfulla. De som spelat innan har varit helt okej men jag har liksom inte lagt märke till dom men när dessa drar igång vänder jag på mig mot scenen och står helt tyst och med munnen lite öppen och ryser bara för att det är så grymt. Och det var inte alls vad jag väntat mig just då. Ja jag önskar att alla ni läsare hade varit med så ni hade kunnat få uppleva det fina med oss, för jag kan liksom inte riktigt sätta ord på det. Bland det finaste jag sett var det.


Katla

Ida Maria har släppt en ny skiva som heter Katla och den tycker jag att ni ska lyssna på. Finns på Spotify.

Nu åker vi till Glasgow och ser Frightned Rabbit där på måndag. Vi hörs igen när vi kommer hem på onsdag.

Jag skulle låtsas att jag är nån annan, för om du visste hur jag egentligen är skulle vi aldrig behålla det här.

Säkert spelade i dag på Kägelbanan två gånger, dels en matiné spelning med 13 års gräns och så en som pågår just nu med 18 års gräns. Hon spelade även igår och alla tre spelningarna var utsålda och Ida och jag var på den kl 15.00 idag. Mycket folk var det fast det var ändå inte trångt framför scenen och största delen av publiken bestod av vuxna vilket jag tyckte var trist. Publiken kom liksom aldrig igång, trots att applåderna efter varje låt var långa så var det inte så mycket dans och männsikor som sjöng med i låtarna i publiken tyvärr. Spelningen var himla fin, och hon spelade både gamla och nya låtar vilket var ett stort plus. Under tre gånger på konserten stod jag nästan med tårar i ögonen och gåshud över hela kroppen då hon spelade Köttet är svagt, Det kommer bara leda till något ont och mest magiskt var Någon gång måste du bli själv. Det var så fint så jag vet inte vad!

Bra var även Dansa fastän, Influensa och Jag som blev kvar. Sista extranummret var Riot och det var så fint för hon tillägnade den till alla unga som var där som fortfarande var under tjugo och brann för något, ordnar demonstrationer och som tror att allt är möjligt. Den enda låt jag saknade var Och jag grät mig till sömns efter alla dar. Tillsist kommer några av mina bilder från spelningen.Here comes the tears, but like always I let them goDen här videon är för alla oss som inte har biljett till Tallest man on earth som spelar två utsålda spelningar på Södra teatern i helgen. Följande fick jag höra från min kamrat som fick min biljett till Glasgow spelningen:

"He was brilliant, he played for well over an hour with songs from both albums and comfortably filled a whole arch standing. He came on more than half an hour early so by the time we sorted the unnecessary mess with the tickets and got in he'd already started, but I made it in time to hear my favourite, 'Thousand Ways', but the best response from the crowd was definately for 'The Gardener' which I then bought after the gig! From what i could hear, he was very charismatic and at ease with the crowd, and his English is exceptional as you would expect, but he starts his sentences very clearly when he's talking and tails off into a mumble, meaning you couldn't always hear what he was saying but those near front seemed to be laughing so he must be worth listening to! Really can't thank you enough"

And it felt like a kiss

Glasvegas släppte för något år sedan kring jul bonus EPn A snowflake fell (And it felt like a kiss) och i år lyssnar vi massor på just titelspåret.
Låten bjuder på magisk skottska, fantastisk decemberstämning och massor med pepp inför systers och min Glasgow resa med start på söndag.

RSS 2.0